OKCoin stänger av Bitcoin Cash, Bitcoin SV Trading, nya ETF + fler nyheter

Av | februari 20, 2021


OKCoin stänger av Bitcoin Cash, Bitcoin SV Trading, nya ETF + Fler nyheter 101
Källa: iStock / Starcevic

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Utbyter nyheter

 • Fiat-till-krypto-utbyte OKCoin sa att det kommer att avbryta handeln med bitcoin-kontanter (BCH) och bitcoin SV (BSV) den 1 mars på grund av plattformens “åtagande att skydda Bitcoin.” OKCoins vd Hong Fang sa att företaget känner sig “mycket stört av upphovsrättsanspråket och hotet om rättsliga åtgärder som Craig Wright bedriver mot öppen källkod.” “Om vi ​​fortsätter att tillåta handel med BSV på vår plattform, riskerar vi att implicit stödja en sådan attack mot Bitcoin med öppen källkod, vilket är mycket destruktivt för Bitcoin-ekosystemet (och kryptoekosystemet som helhet), ”Sa Fang. När det gäller BCH sa hon bara att “vissa kan känna sig lurade eller förvirrade av varumärkets tvetydighet mellan dessa tillgångar och Bitcoin.” “Om BSV- och BCH-samhällen lyssnar på den bredare marknaden och väljer att rebrandes bort från Bitcoin i strävan efter sin egen väg, skulle vi vara mycket glada över att se över vårt beslut och ändra vår inställning till dessa tillgångar”, avslutade VD. OKCoin ägs av OKGrupp, ägaren till det stora utbytet mellan krypto och krypto OKEx.

Investeringsnyheter

 • Kanada-baserade Evolve Funds Group Inc. tillkännagav lanseringen av Bitcoin ETF (EBIT). EBIT har avslutat sitt ursprungliga erbjudande av enheter och börjar handla på Torontobörsen idag sa de och tillade att investerare i EBIT direkt kommer att äga bitcoin i en kall plånbok.
 • Även Kanada-baserade CI Global Asset Management meddelade idag att de har lämnat in och erhållit ett kvitto för ett preliminärt prospekt för CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX). Det preliminära prospektet kan fortfarande slutföras eller ändras, tillade de.

Crypto adoption nyheter

 • De Thailands turistmyndighet (TAT) vill etablera Thailand som det första landet som välkomnar kryptovalutahållare genom att rikta sig mot japanska turister i den inledande fasen, rapporterade Bangkok Post. TAT genomför en förstudie om implementering av digital valuta på turistmål, tillade den.
 • KPMG, BitGooch Myntstatistik har meddelat ett kombinerat erbjudande och kommersiell lansering av Coin Metrics FARUMTM för att möjliggöra för BitGos kunder att övervaka och hantera offentliga blockchain-nätverksrisker. “Det kombinerade erbjudandet kommer att kollapsa implementeringscyklerna och leverera möjligheter för finansinstitut och banker för att hjälpa dem att erbjuda krypto- och digitala tillgångsprodukter med förtroende som utnyttjar exekvering som stöds av etablerad erfarenhet av systemintegration, risk, efterlevnad och kontrollmönster,” sa företagen i en e-postmeddelande.

Gruvnyheter

 • Bitcoin gruvtillverkare Ebang International Holdings Inc. sa att den höjde 70 miljoner USD i ett tidigare utlyst offentligt erbjudande om bästa ansträngning. Företaget avser att använda nettot av intäkterna från erbjudandet främst för forskning, utveckling, produktion och försäljning av ASIC och utrustning relaterad till kryptovalutor, utbyggnad av kryptovalutagruvsverksamheten samt etablering och drift av kryptokurrencygruvgårdar och allmänna företagsändamål. , som kan inkludera rörelsekapitalbehov och andra företagsanvändningar, tillade de.

Blockchain nyheter

 • Kinesiska Geely Holding Group, ägaren av Volvo och andra bilföretag, och Concordium, en utvecklare av affärsfokuserad, icke-tillståndsbaserad offentlig blockchain, tillkännagav ett joint venture som “gör det möjligt för Geely och Concordium att erbjuda företag och kunder tillgång till nya blockchain-plattformsbaserade affärsmodeller och användardappar [decentralized apps] för alla branscher, inklusive fordonssegmentet. “

Stablecoins nyheter

 • Ryssen Centralbank är enligt uppvärmning uppvärmd till idén om kommersiella banker i landet att ge ut stablecoins. Per Finmarket, centralbankens första biträdande guvernör Olga Skorobogatova berättade för ett möte med finansbranschledare att “diskussioner” pågår i frågan och “definitivt kommer att fortsätta.” Hon sa att även om det fanns “fler frågor än svar” när det gällde frågor som rör “investering, interaktion, jämlikhet och mer”, skulle centralbanken fortsätta att titta på “fördelarna och för- och nackdelarna” med utgivningen av stabila valutor. Som tidigare rapporterats, den statligt anslutna kommersiella bankjätten Sberbank hoppas kunna lansera sin egen stablecoin redan våren i år.

Brottsnyheter

 • Två män har arresterats i Gujranwala, Pakistan, för deras engagemang i det som rapporteras som Pakistans första bitcoin-rån, rapporterade geo.tv. Två schweiziska och tyska medborgare som besökte Lahore i affärer hade tagits som gisslan under skjutvapen av de misstänkta, tillade det och hävdade att kryptovaluta till ett värde av Rs14,7 miljoner (92 000 USD) stulits.
 • Ytterligare detaljer har framkommit om polisutredningen av 2018 Coincheck hacka. Som tidigare rapporterats anklagade åklagare den här månaden 13 män och ett företag för anklagelser för hantering av stulna NEM (XEM) -poliser säger att de visste att de hade blivit razzia i USD 530 miljoner hack. Bunshun rapporterade att “majoriteten” av männen, mellan 20 och 49 år, var “höginkomstiga” individer med “hög social status”, och deras antal inkluderade “läkare och företagsledare.” Åtminstone en av gruppen antas ha deltagit i en NEM-byte med en annan namnlös token för en affär värd 64 miljoner USD. Emellertid noterade rapportens författare att varifrån cirka två tredjedelar av de stulna tokens fortfarande är okända. Polisenheten som undersöker händelsen består delvis av tidigare hackare med expertkunskap om it-brottslighet.
 • Den kinesiska regeringen har identifierat vad den sa är en falsk blockchainförening på en ny lista över falska officiella organ. Per NDB, den Civilministeriet har publicerat en lista över tio ”misstänkta olagliga sociala organisationer” som poserar som bona fide, Peking-godkända organ. Siffran inkluderar ”Kinesiska Blockchain-kommittén”(Bokstavlig översättning, och inte förväxlas med Nationella Blockchain-kommittén), som ministeriet sa inte är anslutet till något regeringsorgan. Ministeriet varnade allmänheten för att ”akta sig för att bli lurad” av individer som påstod sig vara medlemmar i kroppen och sa att det inledde en preliminär utredning av de organisationer som nämns på listan.
 • Genom att tillåta till och med en del av transaktionerna att ske anonymt, lämnar Bitcoin ATM-operatörer maskinerna utsatta för missbruk av de som vill utnyttja tekniken för onödiga syften, New Jersey State Commission of Investigation sa. Utan att fånga verifierbar identifieringsinformation om sina kunder är deras kryptovalutatransaktioner på enheterna praktiskt taget ospårbara, vilket gör brottsbekämpning i en tydlig nackdel när de gör utredningar om misstänkt aktivitet, tillade de.Source link