Obekräftad Stablecoin-rapport ger förvirring bland Bukeles Bitcoin-lag

Av | juli 19, 2021


Obekräftad Stablecoin-rapport ger förvirring bland Bukeles Bitcoin-lag 101
Källa: Adobe / tostphoto

En salvadorisk ekonom slog till president Nayib Bukele och hans yngre tvillingbröder – efter att en rapport hävdade att Bukele-familjen i hemlighet har planerat att släppa ut en stablecoin och en kryptoplånbok.

Per El Diario de Hoys webbplats ElSalvador.com, ekonomen Tatiana Marroquín, en uttalad kritiker av Bukele och den så kallade Bitcoin-lagen – den handling som ska göra bitcoin (BTC) till ett lagligt betalningsmedel i september – hävdade att ”Bitcoin-lagen skulle vara en prydnad ”om en regeringsdriven token skulle uppnås.

På fredag ​​hävdade El Faro, en tidning som har kommit i konflikt med Bukule och hans regim, att den hade sett videor av konferenssamtal mellan Ibrajim och Yusef Bukele som talade till potentiella investerare från projekt inklusive WhizGrid, Cardano (ADA) och Algorand (ALGO) om en regeringsemitterad token som kallas collon-dollaren och en medföljande statlig plånbok-app. De två männen hävdade påstås att de representerade sin bror i samtalen och tidningen tillade att den hade sett dokument som stöder påståendena i videorna.

El Faros digitala redaktör Daniel Lizárraga utvisades från El Salvador tidigare denna månad som en del av en alltmer bitter tvist mellan tidningen och Bukele-regimen.

El Faro citerade en talesman för regeringen om att stablecoin-planen hade ”kasserats”, men tidningen citerade också en namnlös källa som sade att flytten fortfarande var i live.

Marroquín, som tidigare har varit kritisk till allt som rör BTC-lag, tillade att om Bukeles påstådda stabila myntplaner skulle realiseras kan det finnas stora störningar framöver. Hon sa:

”Vi skulle stå inför alla de ekonomiska effekterna av en ny valutaemission och avdollarisering, men inte så aggressiv. Detta skulle dock i slutändan vara skapandet av ett penningpolitiskt verktyg. Det skulle påverka alla ekonomiska faktorer som för närvarande stöder dollarisering. ”

På Twitter, Marroquín påpekade att det fanns en tydlig “intressekonflikt” i denna fråga och hävdade att det var uppenbart att “hälften av Bukele-familjen förvaltar offentliga medel.”

Tillbaka i juni, hon också slå ut på en mexikobaserad bitcoiner som hade sagt till henne att “studera” symbolen “för att du inte förstår bitcoin” och hävdar:

“Du borde […] sluta rekommendera att jag studerar ekonomin i mitt eget land, varav det enda du förmodligen förstår är ordet bitcoin. ”

El Diario de Hoy citerade också Samordnare för Legal and Anti-Corruption Advisory Center (ALAC), Wilson Sandoval, som säger att den påstådda stablecoin-planen skulle vara “ett icke-demokratiskt beslut” och “baserat på noll teknisk erfarenhet och ekonomisk okunnighet.”

Sandoval tillade:

“Salvadorianer har inte röstat på Bukeles bröder för att genomföra offentlig politik.”

Han menade också att ett regeringsdrivet stablecoin kan “vara katastrofalt i ekonomisk termer, eftersom de inblandade besluten bara representerar personliga och affärsintressen” och inte skulle vara avsedda “att verkligen förbättra de salvadoriska hushållens ekonomiska situation”

På andra håll fortsätter andra medier som traditionellt har varit fientliga mot både Bukele och Bitcoin-lagen, med kommentarer från kritiker av den nya lagen.

Rubén Zamora, den tidigare salvadorska ambassadören i USA och FN, skrev i en kolumn för La Prensa Gráfica och uttryckte sin avsmak för en nyligen lanserad regeringskampanj som berömde BTC: s dygder.

Zamora skrev att trots kampanjens ansträngningar “att övertyga oss om att bitcoin är vår räddning” hade försökt förnedra banker.

Han tillade att BTC: s “libertariska” referenser som ett monetärt instrument var “illusoriska”, eftersom regeringar redan har “börjat reglera det.”
____
Läs mer:
– Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback
– Hur den internationella Fiat-fonden skadar kontantbandsländer (FYI, El Salvador)

– Konstitutionell advokat angriper Bukele’s Bitcoin Adoption Plan
– El Salvador Gov’t: Vi ger ut Bitcoin – men konvertera det inte till Fiat

– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk
– Bukele retar vulkan-driven Bitcoin Mining Center när Exchange anländer





Source link