Nytt WWF-projekt för att använda NFT för att rädda djur

Av | april 27, 2021


Nytt WWF-projekt för att använda NFT för att rädda djur 101
Källa: Adobe / piter2121

Medan vissa skeptiker kritiserar icke-fungibla tokens (NFT) för deras påstådda koldioxidavtryck, har ett ovanligt partnerskap uppstått.

Den här gången, Kolbas, ett Hongkong-baserat gröntekniskt företag som utnyttjar framväxande teknik för att minska utsläpp för individer och företag, har samarbetat med Världsnaturfonden (WWF) ‘ Panda Labs för att lansera en marknadsplats för sällsynta digitala samlarföremål, Project Ark. Det lanserades den här månaden och syftar till att “rädda djur och skydda biologisk mångfald genom samlingsvärden som är värda att spara.” Här kan artister och köpare anslutas, med målet att stödja internationella icke-statliga organisationer och lokala samhällen.

NFT: s försäljning används för att bilda crowdfunding-kampanjer för projekt, varav merparten av intäkterna går till bevarandeinsatserna och resten till artisterna och plattformen. Köpare kommer att veta exakt vart deras pengar går och vilken inverkan de skapar, eftersom en rapport kommer att göras för varje genomförd kampanj, säger teamet. Samtidigt hoppas partnerorganisationerna kunna få tillgång till ny finansiering.

Det första projektet sätts upp med WWF Rumänien, en del av Panda Labs, med idén att “ha både ett lokalt och internationellt perspektiv, att leva upp ett bevis på konceptet och sedan tillhandahålla en modell som kan användas för andra platser och skalor.”

”För oss som bor och arbetar på en naturlig hot-spot är det alltid en fråga om hur vi kan ge lokalbefolkningen möjlighet att bli naturvårdare”, säger Oana Mondoc, Community and Innovation Specialist för WWF Rumänien. Därför vill vi “pröva olika mekanismer för att rikta mest fördelar till samhällen i frontlinjerna, för att stimulera ansvarsfull användning av resurser tills det blir den nya normen. […] Jag ser Project Ark som en transparent pipeline för motivation och påverkan att flöda snabbare och med färre mellanhänder. ”

Under tiden berättade projektledare på Project Ark, Mihai Hrimiuc Cryptonews.com att teamet redan har beräknat de genomsnittliga utsläppen för kampanjen, som kommer att uppgå till cirka 30 ton koldioxid, från vilket de kommer att köpa utsläpp för 100 ton, “vilket gör projektet inte bara neutralt utan också koldioxidnegativt.”

I detta skede är fokus för detta pilotprojekt, som säljer “NFT-ägg”, att förbättra deras befintliga bevarandeinsatser i Karpaterna i Rumänien, hem för vargar, björnar, lodjur och den hotade europeiska bisonen.

Det begränsade antalet erbjudna ägg beskrivs som utsmyckade, 3D och kommer i fyra nivåer: Brons, Silver, Guld och Platina.

Äggen kommer också med originalmusik, som innehåller traditionella rumänska instrument för att ”bevara projektets lokalitet”, säger Hrimiuc.

För denna första partnerskapskampanj, enligt Carbonbase-grundaren Max Song, kommer de att försöka höja så mycket de kan. Om de lyckas kommer äggen att “kläcka” – vilket innebär att det kommer att utlösa en belöning för alla som är involverade i projektet i form av bonus-NFT, som representerar lokala hotade djurstatyer och unika konstverk.

I båda fallen är WWF Panda Labs bara början, sade Hrimiuc, eftersom de vill utöka modellen till andra platser i WWF tillsammans med andra icke-statliga organisationer.

Project Ark samarbetar redan med 20 artister för den första kampanjen med en väntelista med cirka 100 artister till, tillade han.

Under tiden sa affärsutvecklingsrådgivare på Carbonbase, Roy Weissbach, att ospecificerade lyxvarumärken “blir intresserade av att kombinera NFT: er som en del av deras CSR-aktiviteter (företags socialt ansvar) som fungerar bra med Project Ark.”

När det gäller framtida samarbete är vad de också kunde avslöja Nashulai Massai Conservancy och Wildografi.

I projektets framtidsplaner ingår också övergången till samhället mot en decentraliserad autonom organisation (DAO). Detta skulle inkludera styrelsens ARK-token, som skulle användas för att välja projekt och konstnärer för samarbete, samt skapa en kapitalfond för att stödja stora naturresurser på ett hållbart sätt, utan att behöva vara beroende av ett regelbundet bidrag, sade Hrimiuc.

Teamet sa också att deras projekt valdes ut för pitching i finalen för den nyligen meddelade Sound Ventures NFT-utmaningen, där de presenterade Project Ark och hade en Q & A-session med domarna, inklusive Mark Cuban, Ashton Kutcher, Snoop Dogg och andra.
____
Läs mer:
– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT Performance Art: Företag kan dra nytta av protest
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar
– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
– Överlevererad NFT-marknad ser intresse och försäljningssteg
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkortSource link