NYSE väljer Crypto.org-kedjan för sina NFT: er

Av | april 13, 2021


NYSE väljer Crypto.org-kedjan för sina NFT: er 101
Källa: Adobe / kmiragaya

De New York Börsen (NYSE) har blivit det senaste stora namnet för att gå med i sektorn för icke-fungibla tokens (NFT) – men beslutet att lansera vad det kallar NYSE First Trade NFT har sett att det gör ett något oortodox val av blockchain-protokoll.

Företaget sa att det använde Crypto.org-kedjan, en decentraliserad öppen källkod offentlig blockchain som lanserades av Crypto.com (CRO) för att prägla sina NFT i stället för Ethereum (ETH).

“NFT kommer att präglas i Crypto.org-kedjan. NFT-plattformen kommer att integreras med fler protokoll för prägling i framtiden, inklusive Ethereum,” bekräftade Joe Conyers III, EVP, global chef för NFT på Crypto.com till Cryptonews.com.

Även om ett antal Ethereum-konkurrenter har ställt in sig som NFT-konkurrenter mot protokollet de senaste månaderna, verkar upptagningen hittills ha varit relativt långsam, och majoriteten av NFT-emittenter använder fortfarande Ethereum.

Under tiden, i en serie tweets, NYSE anges att dess “första klass” av NFT skulle markera några av börsens senaste namnlistor, inklusive streamingjätten Spotify, dess första direkta notering någonsin, liksom mycket hyped listor från Snöflinga, DoorDash, Enhet och Roblox – liksom den sydkoreanska tungviktiga e-handeln Coupang.

NYSE väljer Crypto.org-kedjan för sina NFT: er 102
Källa: En skärmdump, crypto.com

NYSE skrev,

”Innovation är vad vi gör på NYSE. Vi var de första med direkta listor och i spetsen för framväxten av [special purpose acquisition companies] Spacs. Nu vill vi hjälpa till att driva den nya vågen av NFT-innovation. ”

Börsen kallade NFT: er för ett “roligt sätt” för att markera de senaste listorna och tillade att NFT: erna skulle bestå av digitaliserade “First Trade Slips” för de sex listorna.

På en dedikerad webbsida retade NYSE fler NFT att komma och skrev att de börjar med sex NFT, “men vi vet att det kommer att finnas många fler NYSE NFT som kommer när vi fortsätter att välkomna nya, innovativa företag till vårt samhälle. ”

Cryptonews.com har kontaktat NYSE för att kommentera denna historia.
___
Läs mer:
– Crypto.com Siktar på att nå 100 miljoner User Target fram till 2023 som CRO Surges
– GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande saktar ner
– Penningtvätt kan försvaga NFT: er, förbered dig för stramare kontroller
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar
– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning

Source link