Nya stora spelare går in på Crypto Market, Kina döljer Binance, OKEx & Huobi + fler nyheter

Av | juni 9, 2021


Nya stora spelare går in på Crypto Market, Kina döljer Binance, OKEx & Huobi + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / PixieMe

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Investeringar nyheter

 • Interactive Brokers Group planerar att börja erbjuda kryptohandel genom dess mäklare i slutet av sommaren, rapporterade Reuters, med hänvisning till grundare och styrelseordförande Thomas Peterffy. Han sa inte vilka kryptoassets som skulle vara tillgängliga för handel, men den New York-baserade mäklaren började erbjuda bitcoin (BTC) futures i december 2017, tillade rapporten.
 • Victory Capital Holdings sa att dess helägda investeringsrådgivare, Victory Capital Management, har upprättat exklusiva avtal med båda Nasdaq och kryptofokuserad kapitalförvaltare Hashdex före planerna på att komma in på kryptovalutamarknaden. Victory Capital kommer att vara den exklusiva sponsorn av privata placeringsfonder och andra fordon för amerikanska investerare, baserat på Nasdaq Crypto Index, ett kryptoindex med flera mynt som utvecklats av Nasdaq och Hashdex, sa de. Victory Capital är ett diversifierat globalt kapitalförvaltningsföretag med 157,1 miljarder USD i förvaltningstillgångar den 30 april 2021.
 • Cirkel sa att den har lanserat avkastningsprodukt byggd på USDC, tillgänglig för utvalda kunder via ett Early Access-program. Med Circle Yield kan företag komma åt nya sätt att bygga företagsprogram “via snabbt växande marknader för digitala utlåning”, tillade företaget.
 • Kryptoförmögenhetsförvaltning och handelsföretag BlockFi är i samtal för att samla in fler medel bara tre månader efter det att den tidigare finansieringsrundan stängdes, rapporterade informationen, med hänvisning till två icke avslöjade personer som är bekanta med avtalssamtalet. Det kommer att vara ”flera hundra miljoner dollar” och skulle värdera företaget till cirka 5 miljarder USD, eller 2 miljarder USD mer än under föregående omgång.

Utbyter nyheter

 • Nyckelord söker efter online-handelsplattformar inklusive Binance, OKExoch Huobi på populära kinesiska internettjänster som Baidu, Så gå, Zhihu, eller Weibo ger inga resultat på grund av eventuell censur, rapporterade Bloomberg.
 • Gemini sa att det har förvärvat krypto vårdningsstart Shard X. Startens kryptografiska teknik för flerpartsberäkning (MPC) kommer att integreras i börsens distribuerade nyckelhanterings- och signeringsinfrastruktur för flera platser för att öka hastigheten på deras tjänster, säger börsen.
 • Kraken, Bitfinexoch KuCoin rapporterar enligt uppgift den indiska kryptomarknaden för att expandera där, enligt Reuters. En av börserna är ute efter att förvärva ett indiskt företag, medan de andra två fortfarande väger sina alternativ och väntar på mer tydlig reglering i landet.

Regulationsnyheter

 • “Jag tycker inte bara att olicensierade DeFi-marknader för derivatinstrument är en dålig idé, jag ser inte heller hur de är lagliga enligt [Commodity Exchange Act], ” US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) kommissionär Dan Berkovitz sa under Asset Management Derivatives Forum 2021 denna vecka. Enligt honom kräver CEA att terminskontrakt ska handlas på en utsedd kontraktsmarknad (DCM) licensierad och reglerad av CFTC.

Blockchain nyheter

 • Kusama (KSM), det kanariska nätverket Polkadot (DOT), tillkännagav Parachain Slot Auctions, efter lanseringen av den första fallskärmen Shell för två veckor sedan, och dess uppdatering till Statemine förra veckan – motsvarande Polkadots Statement gemensamma goda fallskärm. Detta är teamets lösning för att välja vilka fallskärmar som ska läggas till Kusama Relay-kedjan och få deras funktionalitet att bli en del av nätverket, sa de.
 • RippleX, blockchain-företag Krusnings investerings- och utvecklingsarm har föreslagit att Federated Sidechains införs för XRP Ledger (XRPL). Detta, sa de, kommer att göra det möjligt för utvecklare att implementera nya funktioner, till exempel infödda smarta kontrakt som samverkar med XRP och XRP Ledger.
 • PolygonScan, blockchain-utforskaren för Polygon (MATIC), har lanserats. Den är baserad på Etherscan explorer för Ethereum.

NFTs nyheter

 • Enjin (ENJ), blockchain-motorn för virtuella världar och icke-fungibla tokens (NFT), sa att den har samarbetat med Hälsohjälte, ett digitalt hälsoengagemangsföretag, för att utveckla Go! Av Health Hero, en ny hälsoövervaknings- och engagemangsapp som introducerar konceptet Välbefinnande icke-Fungibla token, eller W-NFT, sa de i ett meddelande.
 • New York Attorney General Letitia James sa att hon har säkrat ett domstolsbeslut som fortsätter en mandatpaus på den olagliga och bedrägliga verksamheten på kryptohandelsplattformen Spolad och inrättar en mottagare för att säkerställa skyddet av investerarnas pengar framöver.
 • Mer än 800 personer arresterades i den “största” kryptorelaterade brottsbekämpningsoperationen hittills, ledd av USA Federal Bureau of Investigation (FBI), den Nederländska nationella polisen (Politie) och Svenska polismyndigheten (Polisen), i samarbete med USA Läkemedelsverket (DEA) och 16 andra länder. FBI hade utvecklat ett krypterat enhetsföretag som heter ANOM under 2019 som sedan användes av brottslingar för att diskutera deras aktiviteter, sedan använde FBI sina meddelanden för att påbörja gripanden och beslag av olagliga droger och vapen, tillsammans med USD 48 miljoner i valutor och kryptovalutor.Source link