Nya investeringar, Miner Migration, US Treasury Nominee på Crypto + Fler nyheter

Av | juni 22, 2021


Nya investeringar, Miner Migration, US Treasury Nominee on Crypto + More News 101
Källa: Adobe / Bill Perry

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Investeringar nyheter

 • Investeringsföretag VanEck lämnade in ett nytt utkast till prospekt för en bitcoin (BTC) futuresfond till US Securities and Exchange Commission (SEC). Deras Bitcoin Strategifond kommer att investera i bitcoin-terminskontrakt, samt poolade investeringsfordon och börshandlade produkter som ger exponering för bitcoin, men inte i tillgången direkt.
 • Kryptobetalingslösning MoonPay sa att de har förvärvat en andel i europeisk leverantör av affärskonton för digitala tillgångar BCB Group, enligt ett e-postmeddelande. De två företagen kommer att samarbeta för att ytterligare möjliggöra ytterligare fiat-rails och kryptovalutatjänster till sina respektive kunder och att utöka sina erbjudanden över hela världen. Inga ytterligare detaljer om transaktionen lämnades.
 • Schweiziskt kapitalförvaltningsföretag Criptonite tillkännagav sitt strategiska partnerskap med förvaltare av digitala tillgångar Wave Financial, uppgav meddelandet per e-post. Partnerskapet kommer att ta itu med den ökande efterfrågan från europeiska investerare på nya, säkra och reglerade kryptotillgångsinvesteringsprodukter.
 • Digital valutagrupp, moderbolaget till Gråskalainvesteringar, har godkänt köp av upp till 50 miljoner USD i aktier på Gråskala Ethereum Classic Trust. Förvärvet är planerat att ske på den öppna marknaden med kontanter till hands, men ingen tidpunkt har meddelats.

Gruvnyheter

 • Gruvföretag för kryptovaluta BIT Mining tillkännagav att man hade levererat sitt första parti med 320 gruvmaskiner till Kazakstan. Partiet, som har en teoretisk maximal hashhastighetskapacitet på 18,2 PH / s, förväntas distribueras och vara i drift senast den 27 juni 2021, medan ett andra och tredje parti ska levereras till landet i början av juli.
 • Iransk polis har tagit beslag på 7000 datorbrytare på en olaglig kryptovalutagård, deras hittills största dragning av de energiförbränningsmaskiner som har förvärrat strömavbrott i Iran, rapporterade Reuters och citerade statliga medier.

Regulationsnyheter

 • Brian Nelson, Biden-administrationens kandidat till chef för Treasury Department ‘s avdelning för terrorism och finansiell underrättelse sa att om han bekräftas kommer han att “prioritera genomförandet [the Anti-Money Laundering Act of 2020], inklusive nya regler kring kryptovaluta, “eftersom denna lag beviljade nya myndigheter till tjänstemän för att reglera valutor” i vilken form som helst, “rapporterade Bloomberg.
 • Derivat handelsplattform Omloppsbana driver en olicensierad kryptohandelsplattform i Ontario, Kanada Ontario Securities Commission anges. Alla kryptohandelsplattformar i denna jurisdiktion har meddelats att de måste följa sin verksamhet i enlighet med Ontario-säkerhetslagen senast i april, men Bybit har ännu inte följt detta, tillade myndigheten.
 • De Europeiska dataskyddsstyrelsen (EDPB) efterlyser eventuella digitala euro-projekt för att upprätthålla en mycket hög standard för integritet och dataskydd. Det organ som ansvarar för utvecklingen bör utföra en konsekvensbedömning på hög nivå av dataskydd, medan EDPB kommer att stå redo att ge alla nödvändiga råd, sa de.
 • Investerare som köpte bitcoin och andra kryptoassets på börser utanför Indien kan behöva betala en “utjämningsavgift” på 2%, enligt en rapport från The Economic Times. Med hänvisning till “människor i vetskapen” anges i artikeln att skatteavdelningen nu undersöker om den nya avgiften är tillämplig på krypto som köpts online av indianer från utländska börser.

Antagande nyheter

 • Bakkt Holdings, den digitala tillgångsmarknaden bakom Bakkt App, sa att den har utökat sina erbjudanden med ett nytt virtuellt Bakkt Visa-debetkort. Kortet gör det möjligt för kunderna att använda sina bitcoin- och kontantsaldon för att köpa dagligvaror och tjänster online eller i butiken varhelst Apply Pay eller Google PayTM accepteras, säger företaget i ett mejlmeddelande.
 • Auktionshus Sotheby’s sa det kommer att låta anbudsgivare köpa en diamant på 101,38 karat, som förväntas hämta upp till 15 miljoner USD för ospecificerad kryptovaluta. De tillade att inget annat fysiskt objekt av så högt värde tidigare har varit tillgängligt för försäljning med kryptovaluta.
 • Den sydkoreanska mjukvarugiganten Hancom har etablerat ett nytt kryptodotterbolag, rapporterade Maeil Kyungjae. Företaget, som är känt för att utveckla Hangul-ordbehandlaren och Hancom-kontoret för kontorslösningar för datorer, har flyttat in i blockchain- och kryptosfärerna på sistone, med planer på att starta en “digital tillgång” -börs. Det nya dotterbolaget heter Arowana Hub, kommer att mötas av den tidigare chefen för Hancom MDS programutvecklingsarm och kommer att utforska affärsområden som token-driven betalningsplattformar.

Karriär nyheter

 • Tristan Rattink, tidigare studiochef på Hyper Hippo Entertainment, har utsetts till chef för NBA Top Shot förbi Dapper Labs, det kanadabaserade företaget bakom basketbindningen. Bland annat kommer Rattink att arbeta med att optimera den icke-fungibla token (NFT) -serien Moments, genom att tillhandahålla ytterligare verktyg och stryka ut tekniken.

___
(Uppdaterad kl 16:33 UTC med ett meddelande från Bakkt.)

Source link