Nya Bitcoin ETF-investerare kommer via Dubai

Av | april 22, 2021


Nya Bitcoin ETF-investerare kommer via Dubai 101
Källa: Adobe / Cara-Foto

Medan USA fortfarande väntar på sin första bitcoin-börs (BTC) börshandlade fond (ETF), ser Mellanöstern ut att slå den till rätta – med en fond i Dubai på gränsen till lanseringen.

Emittenten kommer att vara den kanadensiska kryptoinvesteringsförvaltaren 3iQ, som redan har släppt kryptoprodukter på den inhemska marknaden. Dess VD Fred Pye berättade för Bloomberg TV att hans företag planerade att samla in över 200 miljoner USD med en notering på Nasdaq Dubai utbyte med ett lokalt företag – Dalma Capital Management – ställa in att fungera som den nya fondens syndikatförvaltare.

Pye uppgav att 3iQ ville arbeta med banker i Förenade Arabemiraten och “även potentiellt banker från andra länder i regionen.”

Han sa,

“Vi handlar på den nordamerikanska marknadstiden och Dubai är nästan helt motsatt vad våra öppettider är.”

3iQ har också ökat sina inhemska aktiviteter och tidigare i år tillkännagav den överhängande lanseringen av en ny Toronto-börsen (TSE) -noterade ETF.

Förra året, i samarbete med CoinShares, lanserade företaget sin första TSE Bitcoin ETF.

Förra året noterades 3iQ: s Ether Fund, ett eterum (ETH) -backat erbjudande på TSE, vilket ledde till cirka 76,5 miljoner USD i ledningen.

Pye tillade att BTC: s brist sannolikt skulle se att symbolens värde stiger till 100 000 USD under de kommande tre åren och menar:

”Vi har sett bitcoin konsolideras i intervallet 50 000 till 60 000 USD. Vi förväntar oss att det fortsätter. ”

13:37 UTC handlar BTC till 55170 USD och sjunker med nästan 1% på en dag och 12% på en vecka, vilket minskar sina månatliga vinster till mindre än 2%. Priset stiger med 708% på ett år.
___
Läs mer:
– Bitcoin-ETF: er i SEC-porten
– Kanadas Bitcoin-ETF: er som förlorar fart, men inte investerarnas intresse
– US SEC Nu ‘On the Clock’ för Key Bitcoin ETF Decision
– Ny utbyte för att erbjuda Sharia-kompatibel Bitcoin, Ethereum, XRP-handel
– UAE: s finansiella vakthund för att reglera krypto till 2022Source link