Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar

Av | april 22, 2021


Ny generation av
Källa: Adobe / concept w

Binance Smart Chain (BSC) -projekt SafeMoon har genererat ett starkt surr, och en ny generation spekulanter har strömmat in i vad vissa varnar är Bitconnect-reminiscent (UN) SafeMoon.

Hashtag SafeMoon har trenderat på Twitter och var ett samtalsämne någon annanstans, med många som inte kan avgöra om det är en riktig sak eller en bluff av något slag. På TikTok har samma hashtag nästan 72m visningar.

SafeMoon presenteras som en decentraliserad finansiering (DeFi) -token med en automatisk likviditetspool, som lanserades i början av mars 2021, som tilldelar innehavare och debiterar säljare. De säger att de planerar att utveckla ett icke-fungibelt token (NFT) -utbyte, ett videospel samt välgörenhetsprojekt och kryptoutbildningsappar.

Enligt CoinGecko är klockan 7:50 UTC myntets pris 0,00000517 USD. Det kraschade 33% under det senaste dygnet och ökade med 635,5% på en vecka. Den senaste månaden uppskattade den 2 660%. Handelsvolymen dygnet runt nådde nästan 68 miljoner dollar.

SAFEMOON pristabell:

Ny generation av
Källa: coingecko.com

Under tiden kommer webbplatsen Safemoon.xyz med en riskvarning av webbläsaren, medan ett mediumkonto har stängts av, eftersom det är “under utredning eller hittades i strid med Medium-reglerna.”

Men deras officiella webbplats enligt lagets Twitter-konto är Safemoon.net, som meddelade att de har träffat 1m innehavare igår. Webbplatsen tillhandahåller också ett antal USD 209,5 miljoner i likviditet och ett börsvärde på USD 2,78 miljarder. Per CoinMarketCap är idag deras fullt utspädda börsvärde över 3 miljarder USD.

Dessutom teamet twittrade att SafeMoon “för närvarande översvämmas av utbyteserbjudanden, tillkännages för närvarande en stor asiatisk börs.”

Och även om projektet har sina anhängare och försvarare är bedrägerierna otvetydigt överallt spridda över olika sociala plattformar. Vissa ifrågasätter logiken bakom tokenomics, eller har tagit sig till att skapa en lista med röda flaggor, inklusive mängden kontroll som hålls i händerna på smarta kontraktsägare.

Redditors säger att det är ett Ponzi-schema, med ‘illram’ att det inte finns någon annan användning av token men hodling, och tillade: “Det är rent av utvecklarens egen tillträde ett smart avtal som är utformat för att ta pengar från någon som köper eller säljer token och ger dem till dig.”

Populär kryptohandlare och analytiker Luke Martin föreslog att månen inte är så säker som den presenteras vara.

Också, Evercoin medgrundare Miko Matsumura twittrade att SafeMoon bara har väskahållare.

Vissa, som krypto YouTuber Lark Davies, jämförde den med den (i) berömda Bitconnect-bluff. “Bitconnect var för ett kort ögonblick en topp 10-krypto, de som tjänade pengar ville inte acceptera att det var en ponzi, de gjorde alla ursäkter för att motivera det och attackerade alla som uppgav det uppenbara,” sa Davis. “Sedan drog det matta och alla förlorade stort. Safemoon är inte annorlunda.”

En annan YouTuber, Quinten François, som säger att han var bland de första som varnade för Bitconnect, hävdade att SafeMoon är “ett pyramideschema och att du kommer att förlora dina pengar om du kommer in just nu, eftersom denna bluff växer snabbare än någonting Jag har någonsin sett förut. ” Det är nästa stora bluff, hävdade han.

Det skulle enligt uppgift inte vara den första rugpullen på BSC. Och lite argumentera att om SafeMoon går för en utgångssvindel, skulle binance-mynt (BNB) slå en träff.

Dessutom den 21 april SafeMoon sa att BSC “bröt” på grund av “vår volym.” Binance meddelat samma dag som nätverket är tillbaka och “har återhämtat sig från den överbelastning som orsakats av det enorma intresset för projekt som bygger på BSC.”

Ganska många människor till och med argumenterade att den senaste SafeMoon ask-me-anything (AMA) -sessionen låg bakom priskraschen. “Så utvecklarna höll bara AMA där inget svarades förutom att de hade en rappare där som pratade om Porsches,” skrev “AnitaEkbger30”.

Andra sa att det här var en pump och dumpning från början.

Och vissa kommentatorer menade att “ju mer du gör inlägg som basar SafeMoon, desto fler människor kommer att köpa.”

På deras sida försvarade SafeMoon-vd John Karony projektet mot anklagelserna och kallade dem för falska nyheter.

Under tiden, efter att denna “civila diskussion” misslyckades, sa laget:

“Vi ber om ursäkt för den tidigare AMA eftersom det inte alls var upp till standard och inte uppfyllde de förväntningar vi ville ha. Men vi är en familj … och ärlighet är nyckeln.”

____

Andra reaktioner:

__

__

__

__

__

____
Läs mer:
Vem släppte DOGE-klonerna? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handel
– ‘Dussintals’ arresteringar som sydkoreanska polisen svänger på Bogus Ethereum Fund
– Japanska Lonely Hearts varnade för att akta dejtingsapp Crypto Scammers
– 33% av de undersökta ICO-investerarna känner sig lurade, men 56% skulle investera igen
– Kate Winslet ansluter sig till Cast Of OneCoin Crypto Scam Movie

Source link