Ny Crypto Tax Law kommer att antas på hösten säger den ryska policychefen

Av | juni 4, 2021


Ny Crypto Tax Law kommer att antas på hösten säger den ryska policychefen 101
Källa: Adobe / Alexandr Blinov

Efter en kort paus för landets kryptosamhälle har tillsynsmyndigheterna dykt upp igen – och skulle kunna servera ett nytt parti lagstiftningsförslag som syftar till att polisera industrin så snart sommaren är klar.

Efter några relativt tysta månader har Anatoly Aksakov, chefen för statsdumakommittén för finansmarknader och den ledande affärsmäklaren för Rysslands kryptolagstiftning, brutit sin tystnad.

Aksakov gjorde senast vågor i kryptoindustrin i januari i år, när han varnade för att “ökande nivåer av kontroll” skulle “placeras på innehavet av kryptoassets.” Han hävdade att under “mycket nära framtid, tror jag förmodligen inom 2021” skulle kryptosektorn “placeras under strikt reglering” i “praktiskt taget alla länder” – inklusive Ryssland.

Och per mediauttag Prime är nästa mål beskattning. En kryptorelaterad skatteregning har redan antagits i statsduman, landets parlament. Men sedan har den återvänt till kommittéstadiet för vad som hotat att bli långvariga överläggningar före andra behandlingen.

Tidigare kryptoräkningar har tillbringat år i detta mellanliggande skede. Och andra parlamentariska kommittéer och högre regeringsbeslutsfattare har tidigare uttalat sig om de juridiska svårigheterna med att anta en kryptobeskattningslag när symboler inte har någon juridisk status i Ryssland.

Kollegor, inklusive ordföranden för kommittén för statlig byggnad och lagstiftning Pavel Krasheninnikov, har hävdat att juridiska och ekonomiska definitioner av kryptotillgångar måste införas innan ändringar kan göras i landets skatteregler.

Oavsett verkar Aksakov säker på att hitta en lösning för att fixa denna rynka. Han citerades som att han “förväntade sig” att Duman skulle “anta en [crypto tax law] på hösten ”, förmodligen att ge räkningen tre månader före en offentliggörande den 1 januari.
___
Läs mer:
– Ryska finansdepartementet, centralbank vid loggerheads över kryptoskatt – rapport
– Bidens Crypto Tax Evasion Crackdown kan också drabba icke-amerikanska handlare

– Dags att avsluta amerikansk kryptoskattdeklaration ‘Forensic Exercise’ – Expert
– IRS kan komma för din krypto om du är skyldig dem – tjänsteman

– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos i “Skuldfällan”, varnar IMF

– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link