Ny Crypto FUD-runda inkommande som amerikansk gunning för Ransomware Crackdown

Av | juni 4, 2021


Ny Crypto FUD-runda inkommande som US Gunning för Ransomware Crackdown 101
Källa: Adobe / Shutter2U

Amerikanska politiker verkar ha en ny pinne att slå kryptosektorn med – när de förbereder ett angrepp på ransomware och kryptobetalningar till kriminella grupper.

Per Reuters, en högre tjänsteman vid justitiedepartementet (DOJ) bekräftade att avdelningen är inställd på att höja statusen på ransomware-attacker till samma nivå som terrorismincidenter.

Reuters rapporterade att DOJ har skickat regionala amerikanska advokater uppdaterad vägledning som innehåller uppdaterade protokoll om när man ska involvera centrala organ – med några som rör kryptobörser.

John Carlin, den främsta biträdande biträdande åklagarmyndigheten vid DOJ, citerades som säger:

”Vi vill verkligen se till att åklagare och brottsutredare rapporterar och spårar […] kryptovalutautbyten, olagliga onlineforum eller marknadsplatser där människor säljer hackverktyg, nätverksbehörighet. ”

Kommentarerna kommer bara några dagar efter att Vita husets vice biträdande presssekreterare Karine Jean-Pierre berättade för pressmedlemmar i en informationssession att ”bekämpning av ransomware är en prioritet för [President Joe Biden] administrering.”

Hon tillade att Biden hade beställt “en snabb strategisk granskning för att ta itu med det ökade hotet mot ransomware.” Denna granskning kommer att omfatta ”utökad kryptovalutaanalys för att hitta och driva brottslig transaktion[s]. ”

Amerikabaserade företag har tvingats betala förbluffande höga kryptolösen för sent, med tre nyligen inträffade incidenter som särskilt slog terror mot USA: s näringsliv. Den första var en strejk i mars mot försäkringsgivaren CNA – som betalade 40 miljoner USD i krypto till en hackargrupp för att lösa problemet.

Därefter kom en attack från Mörk sida hacking group, som använde ransomware på Kolonial rörledning i maj och stör olje- och gastillförseln till ett antal östkustplatser.

Det senaste, som tros ha varit arbetet i REvil ransomware-as-a-service (RaaS) organisation, såg produktionen skrika till stopp JBS köttbearbetningsanläggningar.

Totalt kryptovalutavärde som tas emot av ransomware-adresser

Ny Crypto FUD-runda inkommande som US Gunning för Ransomware Crackdown 102
Uppgifter för 2021 inkluderar nästan fem första månader av året. Källa: Chainalysis

I minst två fall verkar företagen i fråga ha betalat kryptollösen till angripare – ett drag som verkar ha irriterat vissa amerikanska lagstiftare.

Carolyn Maloney, ordförande för huskommittén för tillsyn och reform, skrev brev till både CNA och Colonial Pipeline och krävde att företagen skulle släppa dokument som beskriver betalningernas karaktär.

Hon skrev också i ett uttalande:

”Jag är oerhört orolig för att beslutet att betala internationella kriminella aktörer skapar ett farligt prejudikat som kommer att sätta ett ännu större mål på baksidan av kritisk infrastruktur framöver. Kongressen behöver detaljerad information om lösenbetalningar till cyberkriminella aktörer för att effektivt lagstifta om cybersäkerhet och ransomware i USA. ”

I sina brev till Colonial och CNA bad hon också företagen att lämna ut information om den kommunikation de hade haft med hackarna om “överföring av medel eller kryptovalutor till angriparna deras representanter”, samt information om “konton eller kryptovalutaplånböcker under deras kontroll och alla mellanhänder som används i sådana transaktioner. ”

Lagstiftaren bad om bevis för “eventuella sanktionsundersökningar avseende lösenutbetalningen, inklusive verifiering av identiteten för mottagaren av en betalning.”

Och hon krävde också att företagen skulle komma med “någon intern kommunikation mellan anställda vid Colonial Pipeline angående lösenutbetalningen.”

Colonials VD och teknisk chef för cybersäkerhetsföretaget FireEye kommer att framträda för en husunderkommitté i en virtuell utfrågning som ska hållas på onsdag nästa vecka.
____
Läs mer:
– En annan amerikansk regulator vill att byråer ska gå i händer för att reglera krypto
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange Regulation

– Offer stökte för BTC 22 som DoppelPaymer-bedragare gör anspråk på senaste offret
– Hack Forces Travel Company att betala 4,6 miljoner USD i Bitcoin Ransom

– Hackare attackerar telekom Argentina, efterfrågan 7,5 miljoner USD i Monero
– Elongate: Market Rereads Bitcoin FUD Playbook & Waits For Next TweetSource link