Norton 360 Antivirus är inställt på att starta Ethereum-Mining-plattform och plånbok

Av | juni 3, 2021


Norton 360 Antivirus är inställt på att starta Ethereum-Mining Platform & Wallet 101
Källa: AdobeStock / dennizn

Mining Ethereum (ETH) sägs bli säkrare under de kommande veckorna som NortonLifeLock, cybersäkerhetsföretaget bakom det populära antivirusprogrammet Norton 360, tillkännagav en ny funktion som gör det möjligt för plattformsanvändarna att bryta eter.

En ny produkt med titeln Norton Crypto lovar att leverera ett nytt sätt för alla att bryta Ethereum. Det kommer att samlas kommer Norton Crypto Wallet som kommer att lagras i molnet som ett skydd mot hårddiskfel, sa företaget.

Norton Crypto-produkten förväntas bli tillgänglig för alla Norton 360-kunder de närmaste veckorna. Välj kunder i det tidiga adopteringsprogrammet börjar bjudas in idag. Hur som helst kan kunderna kräva “viss PC-maskinvara” för att kunna använda den här tjänsten, säger företaget.

Norton hävdade att många gruvarbetare ofta måste ta risker för att tjäna krypto, inklusive men inte begränsat till att inaktivera deras datasäkerhet och tillåta att köra oövervakad kod på sina maskiner som kan “skumma från sina intäkter eller till och med plantera ransomware.”

Dessutom lagras intäkterna från gruvaktiviteter ofta på hårddiskar, där digitala plånböcker lätt kan äventyras eller förloras på grund av hårdvarufel.

“Eftersom kryptoekonomin fortsätter att bli en viktigare del av våra kunders liv vill vi ge dem möjlighet att bryta kryptovaluta med Norton”, säger Vincent Pilette, VD för NortonLifeLock och tillade att detta är ett sätt att utöka deras Cyber ​​Safety-plattform. “för att skydda våra kunders digitala liv som ständigt utvecklas.”

Gagan Singh, Chief Product Officer på NortonLifeLock, föreslog att produkten skulle kunna vidareutnyttja krypto. Han sa att Norton Crypto kommer att göra det möjligt för användare att bryta krypto med några få klick, “undvika många hinder för inträde i kryptovalutans ekosystem.”

Norton Crypto Mining
En skärmdump av gruvprogrammet. Källa: Business Wire.

Även om pressmeddelandet fokuserar på Ethereum sa företaget CNN att det kommer att överväga att lägga till andra ansedda kryptoassets i framtiden. Den specificerade att ytterligare tillgångar kommer att väljas utifrån användarnas “förmåga att få den högsta belöningen för deras datorkapacitet.”

Dessutom kommer Norton Crypto enligt uppgift inte att vara gratis, eftersom företaget enligt uppgift planerar att ta ut en myntbrytningsavgift från varje deltagare, per PC Mag.

Företaget kommenterade inte det faktum att Ethereum för närvarande håller på att flytta sig bort från grafikbearbetningsenhet (GPU) -intensiv gruvdrift mot Proof-of-Stake-baserad ETH 2.0.

____

Läs mer:
– Daymak inställd på att sätta Bitcoin, Ethereum Mining Electric Cars on the Roads
– Säkerhetsföretaget utvecklar “Crypto Bunker” som skulle göra en Bond Baddie rodnad

– Ethereums EIP-1559 “Levererar inte” eftersom det “inte är avsett att minska avgifterna”
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkortSource link