NFT Startup Valuart släpper sin första produkt

Av | juli 7, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Valuart

Valuart, ett nytt blockchain-ekosystem som tillåter användare att samla in och köpa icke-fungibla tokens (NFT) från flera artister, tillkännagav sin första droppe med namnet “Spike”, som kommer att auktioneras ut som en 1: 1 NFT, med hälften av intäkterna reserverad för välgörenhet.

Spike är baserad på det ursprungliga konstverket med samma namn, skapat i Palestina av en populär brittisk gatukonstnär Banksy. Verket är nu i besittning av den italienska tenoren och Valuart grundare Vittorio Grigòlo, som bestämde sig för att auktionera ut den digitala originalversionen av Banksys konstverk.

Valuarts uppdrag är att omtolka några av världens mest framstående konstverk och att ge samlare möjlighet att köpa en kreativ historia. Valuart har samarbetat med några av de ledande artisterna, institutionerna och kändisarna för att uppnå detta mål.

Valuart

I samarbete med skaparen av den fysiska tillgången verifierar Valuart äktheten av ett blockkedjebaserat konstverk och producerar sedan en digital version av det stycket som kontextualiserar det till unika berättelser i ett försök att skapa en ny standard för NFT-konstmarknaden.

Jag är glad att delta i detta projekt och använda min röst för att skapa en magisk atmosfär för återfödelsen av detta extraordinära konstverk som jag upptäckte för mer än ett decennium sedan. Jag kan inte vänta med att dela denna fantastiska skapelse med allmänheten”, Sa Vittorio Grigòlo.

Hälften av intäkterna som kommer från auktionen av droppen går till dem som lider av konflikter runt om i världen.

Valuart är ett ekosystem grundat av kryptoentusiaster Etan Genini, Vittorio Grigòlo och Michele Fiscalini, som syftar till att hjälpa konstnärer att inse det verkliga värdet av sin konst. Plattformen ansluter samlare med artister och skapar nya möjligheter till intäktsgenerering genom NFT.

Enligt Reuters steg NFT: s handelsvolym till nya toppar med 2,5 miljarder USD i försäljning under första halvåret.Source link