NFT som säkerhet kommer till Aave

Av | juni 4, 2021


NFT som säkerhet kommer till Aave - VD 101
Källa: en skärmdump, Instagram / aave.aave

Icke-fungibla tokens (NFT) sprider sig genom den decentraliserade finansvärlden (DeFi) och alla dess vinklar och krokar – och de kan snart användas som säkerhet i det stora decentraliserade likviditetsprotokollet Aave (AAVE).

Stani Kulechov, VD för denna penningmarknad som använder fungibla säkerheter, såsom ethereum (ETH), twittrade att “NFT som säkerhet kommer till Aave.”

Och även om många kommentatorer verkar åtminstone fascinerade av idén, verkar det inte vara så mycket annan information just nu.

Cryptonews.com nådde ut till Aave för en kommentar.

Under tiden, enligt Araliya värderingsrådgivning (AVC) grundare Nataliya Kalava, NFT kan användas för utlåning, särskilt säkerställd utlåning, och kan låta låntagaren använda digitala tillgångar som säkerhet för att låna pengar mot det. Och en av DeFi-upplånings- och utlåningsplattformarna som kan möjliggöra detta är Aave. Enligt Kalava uppstår emellertid “utmaningar när det gäller att bedöma det verkliga marknadsvärdet för denna typ av tillgång på grund av begränsad likviditet.”

Att använda NFT som säkerhet är inte heller en ny idé.

Enligt en projektrapport från juni 2020 vid Imperial College London, i fall där smarta avtal gör det möjligt för användare att få ett lån med hjälp av sina NFT, har varje låneavtal en NFT som säkerhet. “Detta är möjligt eftersom NFT har marknadsvärde och kan handlas, auktioneras och prissättas individuellt baserat på deras sällsynthet, egenskaper och användbarhet”, heter det.

Det är inte heller första gången Aave skulle hantera NFT. De samarbetade tidigare med det Ethereum-baserade spelet Axie Infinity och utvecklade en Aave NFT för spelet. Aave investerade också i Pixelcraft Studios för utvecklingen av ‘Aavegotchi’, ett spel som gör det möjligt för spelare att samla in Tamagotchi-inspirerade NFT: er som drivs av Aave-protokollet.

Som rapporterats tidigare i år, enligt personer som specialiserat sig på icke-fungibla tokens, kommer NFT-sektorn sannolikt att korsa sig med DeFi och andra områden för att producera nya produkter och tjänster, inklusive NFT som säkerhet, och till och med “skärmade NFT”.

“NFT i DeFi är ett annat utrymme med mycket potential för tillväxt – att kunna använda NFT som säkerhet, till exempel, är något som människor har tittat på,” sa Aaves Isa Kivlighan Cryptonews.com just då. “Korsningen av NFT, spel och DeFi är ett annat område med stort utrymme för tillväxt.”

Per DeFi Pulse är det totala värdet låst i den 1: a placerade Aave för närvarande 9,48 miljarder USD, en minskning från den nyligen uppnådda 12,3 miljarder USD någonsin. Klockan 11:34 UTC handlar AAVE, rankad 27 efter marknadsvärde, till 357 USD och sjunker med 11,5% på en dag under en bredare marknadsförsäljning idag. Priset sjunker också med 20% på en månad.
____
Läs mer:
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT säljs för miljoner, men hur säger du en diamant från en dud?

– Tänk på dessa juridiska frågor innan du spenderar miljoner på NFT
– Icke-svampbar 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning

Source link