‘Nästan Feeless’ IOTA NFT Marketplace går för allmän testning

Av | juli 13, 2021


'Nästan Feeless' IOTA NFT Marketplace går för allmän testning 101
Källa: Adobe / Fokussiert

Marknaden för IOTA (MIOTA) icke-svampbar token (NFT) har lanserats på IOTA 2.0 DevNet i testläge – den är “nästan känselförnimmande” och inställd att vara helt decentraliserad.

IOTA NFT-marknaden tillåter allmänheten att använda det decentraliserade IOTA 2.0 DevNet för första gången i ett bredare användningsfall, IOTA Foundation sa. Det gör det möjligt för användare att testa plattformen i den aktuella testversionen, där plånboken hanteras direkt på marknadsplatsens webbplats, liknande förvaring av plånböcker på större börser som Binance, tillade de.

Användare kan skapa ett gratis konto, göra anspråk på IOTA 2.0 DevNet-tokens via den integrerade kranen och börja prägla NFT. MIOTA 1 beviljas efter registrering för budgivning och skapande av NFT, tillade nftiota.org.

Per marknadsplatswebbplatsen var målet att skapa en allra första användbar version av en IOTA-baserad NFT-plattform, och tillade att eftersom många kärnfunktioner som smarta kontrakt, identitet eller en webbläsarplånbok fortfarande pågår, beslutade vi att kompromissa alla dessa funktioner med en central server för att komma igång så snart vi kan och decentralisera funktioner stegvis. ”

Marknaden förväntas förändra varumärket, liksom företagsdesign och identitet. Central autentisering kommer att ersättas av en webbläsarplånbok och central budgivning kommer att ersättas av smarta kontrakt.

“Med tillägget av en webbläsarplånbok och kommande smarta kontrakt kommer IOTA NFT-marknaden att bli helt decentraliserad”, säger tillkännagivandet.

Medan NFT: er har många fördelar, har nuvarande NFT-lösningar också stora nackdelar – och en av dessa är verkligen avgifter, där processen att få NFT till en köpare är “extremt dyrt”, enligt IOTA. Vanligtvis tillkommer en avgiftsavgift, en avgift för notering av NFT på en plattform och en provision för försäljning som tas av plattformarna, följt av transaktionsavgifter.

Den nya marknadsplatsens lösning på detta är att eliminera transaktionsavgifterna, eftersom det inte finns några på IOTA-blockchain. Processen är dock “nästan känselförnimmelse, “sade tillkännagivandet (betoning tillagd) – vilket betyder inte helt utan fess, utan” betydligt billigare. ”

Det finns myntavgifter som är “försumbara” på grund av IOTA-ramverket för digitala tillgångar, säger det, medan det hävdar att provisionen för IOTA NFT-marknadsplatsen är den enda som återstår, för “infrastrukturen måste drivas på något sätt. ”

IOTA 2.0 DevNet (Nectar), det helt decentraliserade IOTA-nätverket som inte behöver en koordinator (en nod som drivs av IOTA Foundation för nätverksskydd och transaktionsbekräftelse) lanserades i juni tillsammans med det nya ramverket för digitala tillgångar.

Som rapporterades meddelade stiftelsen i juni 2020 frisläppandet av Pollen, den första fasen mot dess decentraliserade nätverk IOTA 2.0 och den så kallade “Koordicid” – samordnarens död (avlägsnande).

Klockan 10:15 UTC handlar MIOTA, rankad 49 efter börsvärde, till 0,79 USD och sjunker med nästan 3% på en dag och 4% på en vecka. Priset sjönk också med 22% på en månad, vilket minskade vinsterna under de senaste 12 månaderna till mindre än 215%.
___
Läs mer:
– IOTA: s afrikanska pilot flyttar från blommor till te, fisk och textil
– NFT Market blir mer aktiv, men priserna sjunkerSource link