Nästa generation av Blockchain-infrastruktur är här

Av | maj 10, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Defi

Idag betraktas decentraliserad finansiering allmänt som ett av de mest populära användningsfallet för blockchain-teknik – med över 76 miljarder dollar låsta i DeFi-protokoll enbart i Ethereum-nätverket.

Den dramatiska tillväxten i DeFi som har skett under de senaste månaderna har i stor utsträckning katalyserats av en våg av innovation och den snabba iterationen av nya protokoll och verktyg som gör att användare kan göra mer med sina tillgångar. Icke desto mindre, medan DeFi fortfarande är väldigt mycket under de tidigaste dagarna, börjar en ny generation DeFi-produkter måla en tydlig bild av vart branschen går.

Avkastningsgårdar har utvecklats

Även om DeFi-landskapet är anmärkningsvärt skiftande har en viss delmängd av DeFi-produkter framstått som särskilt lovande – vi pratar om avkastningsgårdar. Med många avkastningsgårdar som erbjuder massiva APY: er som förmörkar avkastningen som erbjuds av vanliga sparprodukter och till och med kryptosparekonton, har de potential att hjälpa kryptovalutor och decentraliserad teknik att tilltala även vanliga investerare.

Trots det faktum att avkastningsgårdar är ett relativt nytt fenomen som används av en ökande andel av DeFi-användare, är de också en av de snabbast utvecklande nischerna – med nya avkastningsprodukter, kedjedrivna gårdar och unika utmaningar avkastning gårdsstruktur visas varje dag.

Ta profetior Profetpooler beta som ett exempel. Dessa avkastningsgårdar körs på en anpassad blockchain och tillåter användare att tjäna betydande belöningar inom en extremt kort tidsperiod genom en snabb lösning för avkastningspool. På samma sätt erbjuder den också en standardavkastningspool, där användare tjänar en platt 25% APY för att satsa sina Prophecy (PRY) / Ethereum (ETH) Uniswap LP-token.

Denna snabba utveckling framhävs ytterligare av plattformar som KIRA-nätverk, vilket gör det möjligt för användare att sätta en mängd olika kedjeaktiver för att säkra sin blockchain och tjäna stakingbelöningar. Genom att placera sina tillgångar på KIRA får användare också lika många KIRA-derivatpoletter som sedan kan placeras över det bredare DeFi-landskapet (inklusive i avkastningspooler) – vilket hjälper användare att extrahera det maximala värdet från sina tillgångar.

https://twitter.com/kira_core/status/1388498205126578178

Cross-Chain DeFi rampar upp

Polkadot, en infrastrukturplattform utformad för att fungera som ett baslager för alla andra blockkedjor, har exploderat i popularitet de senaste månaderna – till stor del på grund av dess potential att göra tvärkedjig DeFi till verklighet.

Även om Polkadot lanserade sin mainnet för ett år sedan, är flera viktiga funktioner ännu inte tillgängliga att använda, inklusive dess broar eller fallskärmar, som ännu inte lanseras. Ändå finns det dussintals lovande projekt som bygger på tekniken, varav många kommer att bilda Polkadots DeFi-nav.

Parastera är en sådan plattform som tävlar om att bli grunden för DeFi i Polkadots ekosystem. Som en substratbaserad plattform har Parastate nytta av imponerande kapacitet och beräkningsprestanda – två viktiga funktioner som är nödvändiga när man producerar decentraliserade applikationer som är utformade för massanvändning.

https://twitter.com/Polkadot/status/1389240793668390917

Men viktigast av allt, det erbjuder en rad inbyggda DeFi-funktioner, såsom utlåningsprotokoll, stablecoins, oracles och mer – varav många överförs direkt från Ethereum tack vare Ewasm VM, som direkt kan köra Ethereum-koden utan noll förändringar .

Klöver representerar ytterligare ett stort tryck för att få DeFi till massorna – genom att använda EVM-kompatibilitet, gaslösa transaktioner och tvärkedjiga dApps för att göra DeFi både mer tillgänglig och lättare att bygga på. Som Parastate, Klöver kommer att stödja praktiskt taget alla tänkbara DeFi-protokoll och kommer att tillhandahålla exempelmallar för många populära DeFi-legos – så att utvecklare snabbt kan komma igång på sin fallskärm.

Medan Polkadot och substratbaserade kedjor kan stjäla mycket av rampljuset, är de inte de enda icke-Ethereum-plattformarna som går tungt på DeFi. Solana, NEAR, TRON, Qtum, Fantom och flera andra smarta kontraktkompatibla blockkedjor börjar nu bygga ut sina DeFi-fundament – och vissa har nu många av de grundläggande elementen på plats.

Detta inkluderar också Agoric, en plattform som syftar till att bygga och distribuera DeFi-appar mycket enklare genom sitt JavaScript-stöd, komponerbara bibliotek med DeFi-mallar och högpresterande blockchain-arkitektur.

Med avkastningsgårdar, automatiserade marknadsförare, tokenbroar, stallmynt och annan avgörande DeFi-infrastruktur som nu finns på mer än ett halvt dussin blockkedjor, fortsätter loppet att se vilken plattform som kommer att bli dominerande under de kommande månaderna och åren. Men för närvarande är Ethereum och Binance Smart Chain de främsta löparna.

Source link