Någon betalade 1,7 miljoner USD i Litecoin för Tom Brady fotbollskort

Av | april 29, 2021


Någon betalade 1,7 miljoner USD i Litecoin för Tom Brady fotbollskort 101
Källa: Twitter / @ GoldinAuctions

I det som kallas en av de största “hårda tillgångarna” som betalas helt i kryptovaluta köpte en okänd köpare ett autograferat Tom Brady fotbollskort för cirka 1,68 miljoner dollar i litecoin (LTC) på en auktion som var värd Goldin Auctions.

Auktionshuset säger detta är den dyraste artikeln som ska betalas i krypto sedan företaget började acceptera denna betalningsform förra månaden.

“Hobbyen genomgår en otrolig tillväxt till skillnad från allt jag har sett under mina 40 år i branschen”, sa Ken Goldin, grundare av Goldin Auctions, till Sports Collectors Daily.

”Det som är fantastiskt att se är att samma sak spelar ut med krypto. Handelskort och krypto är nu två av de snabbast växande alternativa tillgångsklasserna och vi vet att det finns mycket överlappning mellan samhällena. Vi tror att detta kan vara en av de dyraste hårda tillgångarna som någonsin betalats för i krypto, citerades han.

Tyler Winklevoss, VD och grundare av Gemini, sa att Playoff Contenders-kortet 2000 med Tom Brady, som vid den tiden var en rookie utarbetad av New England Patriots där han skulle spendera totalt 20 säsonger, såldes i samarbete med sitt kryptobörs.

Kortet är “känt som” Holy Grail “för samlingsindustrin,” sa Winklevoss.

Detta sagt, varan är inte det dyraste kortet av denna typ som kan köpas på en auktion. Tidigare denna månad såldes ett liknande kort, som autograferats av den amerikanska idrottaren, för mer än 2,25 miljoner USD på en auktion som var värd Lelands Auktioner. Båda korten hade ett kortbetyg på 8,5 av 10, men kortet som auktioneras av Lelands hade en något lägre autografer på 9 av 10, jämfört med 10 av 10 för det kort som köpts med litecoin.

09:58 UTC, LTC, rankad 10 efter marknadsvärde, handlas till 258 USD och ökar med 2% på en dag. Priset sjunker med nästan 1% på en vecka, vilket minskar sina månatliga vinster till 33%.
___
Läs mer:
– MLB: s Oakland A säljer hel säsongsvit för Bitcoin
– Begagnad NFT-marknad för NBA Top Shot Packs visas på eBay
– Super Bowl Champion Gronk inställd på att auktionera sin egen NFT-samling
– Spanska fotbollsklubben säger att det har gjort världens första Crypto Pro-överföring
– Ethereum King Buterin förlorar Live Showdown till Twitch Chess Queen

Source link