MoneyGram säger att det fortfarande stöder krusning trots partnerskapspaus

Av | februari 23, 2021


MoneyGram säger att det fortfarande stöder krusning trots partnerskapspaus 101
Källa: iStock / yevtony

Penningöverföringsföretaget Penga gram hävdar sitt stöd för Krusning är fortfarande på plats, trots ett tillkännagivande att det kommer att avbryta mottagandet av ”marknadsutvecklingsavgifter” – men de två företagen uthärde ett bittert öde på aktiemarknaden, med den förstnämnda aktier (varav många är Ripple-ägda) tar ett steg .

Ripple började betala MoneyGram avgifterna som en del av ett avtal om att använda Ripples XRP-token under brand i internationella bosättningsavtal. Det verkar dock som om betalningsföretaget har skrämts av den pågående rättsliga uppgörelsen mellan Ripple och den amerikanska tillsynsmyndigheten säkerhet och utbytesprovision (SEC). SEC hävdar att XRP är en oregistrerad säkerhet, ett påstående som Ripple bittert ifrågasätter.

Men MoneyGram medgav under ett intäktssamtal FY2020 Q4, transkriberat av The Motley Fool, att det “inte planerar att dra nytta av utvecklingsavgifter för Ripple-marknaden under det första kvartalet” under det nya räkenskapsåret, “på grund av osäkerheten om deras pågående rättstvister med SEC, och tillade att det hade “avbrutit handel på Ripples plattform.”

Företaget medgav att det skulle göra en ekonomisk förlust som ett resultat och uppgav att “under första kvartalet 2020” realiserade det en nettokostnadsfördel på 12,1 miljoner USD från Ripples marknadsutvecklingsavgifter. “

Det bekräftade också nyheterna i ett officiellt släpp, där det noterade att SEC: s drag hade tvingat sin hand.

Aktier störtade på nyheterna, eftersom MoneyGram också presenterade lägre intäkter än tidigare prognostiserat. På Nasdaq marknaden, där MoneyGram är noterat, föll aktierna i penningöverföringsföretaget med över 22% per utbytesdata.

Ripple förra året höjde ögonbrynen när företaget sålde 15 miljoner USD i sitt lager i företaget, cirka 18 månader efter att ha investerat cirka 50 miljoner USD i MoneyGram.

Oavsett, uppgav Alex Holmes, MoneyGram-vd, under samtalet att Ripple fortfarande hade sitt företags “stöd”.

Han hävdade att ”vi har haft ett bra förhållande med Ripple, och det skulle vara fantastiskt att fortsätta att samarbeta med dem. Jag tror att det de försöker göra är definitivt unikt. ”

Holmes tillade,

“Jag tror att de har ett bra team där borta, och de driver definitivt för att ändra betalningslandskapet, vilket är extremt beundransvärt och något som vi skulle vara [excited] att delta i.”

Men han noterade att MoneyGram var angelägen om att undvika ytterligare inlöpning med “statliga tillsynsmyndigheter i ett antal länder” och tillade att “när det här händer är det inte kul.”

Han avslutade,

“Vi stöder definitivt Ripples ansträngningar, men samtidigt måste vi göra det som är rätt för organisationen.”

I skrivande stund (09:22 UTC) handlas XRP, rankad 7: e efter börsvärde, till 0,406 USD och sjunker med 31% på en dag och 27% på en vecka, vilket minskar sina månatliga vinster till nästan 48%.
___
Läs mer:
Faktakontroll Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP en ‘valuta’
MoneyGrams framgång beror på Ripples framgång – VD
Vilken SEC Crackdown? Japanska jätte-SBI börjar erbjuda XRP-utlåning
XRP Pumpers hoppas på mer action; Cardano’s Hoskinson varnar för Pump & Dumps
XRP sjunker trots positiv rapport, en rättegång över 50 USD förlust uppstårSource link