MoneyGram går Bitcoin efter att ha avslutat partnerskap med Ripple

Av | maj 12, 2021


MoneyGram går Bitcoin efter att ha avslutat partnerskap med Ripple 101
Källa: iStock / yevtony

Stora amerikanska penningöverföringsföretag Penga gram har samarbetat med bitcoin (BTC) kioskverksamhet Coinme för att underlätta köp och försäljning av denna mest populära kryptovaluta med kontanter via ett nätverk som består av tusentals nya försäljningsställen i USA och utvalda utländska marknader i år.

Coinme säger att det driver ett nätverk för utbyte av kontanter till kryptovaluta som består av mer än 5 900 bitcoin-aktiverade Coinstar-kioskplatser i 45 stater i USA.

Alex Holmes, ordförande och VD för MoneyGram, sa i ett uttalande att alliansen “öppnar vår verksamhet för ett helt nytt kundsegment, eftersom vi är de första som pionjärer i en krypto-till-kontant-modell genom att bygga en bro med Coinme för att ansluta bitcoin till lokal fiatvaluta ”.

Under andra halvan av 2021 syftar partnerskapet till att expandera till utvalda marknader utomlands, enligt uttalandet. Företagen uppskattar att det för närvarande finns mindre än 20 000 kryptovalutakiosker i världen som skulle göra deras satsning till en kraftfull marknadsaktör. MoneyGrams fokus på gränsöverskridande transaktioner kan ytterligare öka partnerskapets fotfäste på utländska marknader.

Neil Bergquist, VD för Coinme, kommenterade att genom att integrera MoneyGrams globala infrastruktur “med vår licensierade kryptoutbyte-teknik kan vi möjliggöra köp och försäljning av kryptovalutor i hela sitt system med kontanter.”

Den uppnådda integrationen mellan MoneyGram och Coinme “ger kunderna ett snabbt och enkelt sätt att köpa bitcoin med kontanter och ta ut bitcoininnehav kontant. Den är speciellt utformad för kunder som kan vara intresserade av att använda bitcoin för första gången, ”säger uttalandet.

Den senaste utvecklingen kommer efter XRP-ansluten Krusning tillkännagav sitt partnerskap med MoneyGram slutade för nu. Enligt den utgångna affären använde MoneyGram XRP-token i internationella avvecklingsavtal. Men som ett resultat av Ripples lagliga elände med US Securities and Exchange Commission (SEC) står penningöverföringsverksamheten nu inför en grupptalan baserad på ett påstående om att företaget gjorde falska och / eller vilseledande uttalanden om sitt partnerskap med Ripple och XRPs juridiska status.
____
Läs mer:
– 40% av undersökta individer planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– Bitcoin Dominans i betalningsfall inom Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay

– PayPals Venmo lanserar Crypto-tjänster för Bitcoin, Ethereum och mer
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run



Source link