” MLM Crypto Exchange ” offer ” främst pensionärer och hemmafruar ”

Av | maj 5, 2021


'MLM Crypto Exchange' Victims 'Mainly Pensioners and Housewives' 101
Källa: Adobe / Coloures-Pic

Polisen i Sydkorea fortsätter sin utredning om kryptobörsen V Global, med vissa rapporter som hävdar att upp till 40 000 investerare potentiellt kan ha lämnats ur fickan – varav de flesta har beskrivits som “äldre medborgare och hemmafruar.”

Polisen sopade på 22 platser den här veckan, inklusive V Global huvudkontor i Seoul och hemmet för börsens VD, en 31-årig man med namnet Lee, och hävdade att de hade bevis för att utbytet använde illegal marknadsföring på flera nivåer (MLM) metoder. Börsen hade enligt uppgift lovat investerare att returnera x3 sina andelar inom tre månader – samt bonusar på över 1 000 USD för rekrytering av nya medlemmar. Officerer fick ett domstolsbeslut som tillät dem att frysa tillgångar till ett värde av 214 miljoner USD.

Maeil Kyungjae rapporterade att investerare hade klagat på att de inte hade fått några av de pengar de hade utlovats – och att de inte ens i många fall kunde ta ut sina ursprungliga andelar.

Fallet verkar ha bryggt under en tid – polisen lämnade in sin begäran om att frysa börsens tillgångar i mitten av förra månaden efter klagomål från en grupp tiotals missnöjda investerare.

Enligt Edaily och Yonhap var majoriteten av investerarna äldre människor utan kryptoinvesteringsupplevelse, ofta med sina pensionsfonder som spelpengar.

Under en rapport från Hanguk Kyungjae var Lee också föremål för en brottsutredning för att ha använt MLM-metoder medan han arbetade vid ett annat inhemskt kryptobörs så sent som sommaren förra året. Utbytet ifråga har sedan avslutats, enligt rapporten, men officerare hävdar att Lee kan ha försökt fortsätta sin påstådda MLM-verksamhet med V Global.

Efter igår hävdade att det var offline efter att “ett fel” hade hittats i dess “transaktionssystem”, har börsen sedan hävdat att det är tillbaka online med “problem löst” i ett meddelande på sin webbplats. V Global har inte svarat på a Cryptonews.com begäran om kommentar.

Vissa investerare har uttalat sig, med ett antal kunder som talar till TV-nätverket MBC. En hävdade att förövarna av det påstådda bedrägeriet förtjänade ”livstidsfängelse”, som enligt det nuvarande rättssystemet skulle tillåta hjärnorna att ”komma ut ur fängelset om fyra eller fem år och sedan göra allt igen” som en del av en ”ondskan cirkel.”

Medienätverket hävdade att Lee förra månaden sa att han ”inte var skyldig till att begå olagliga aktiviteter.”
____

Läs mer:
– TikToker skapar skämt “SCAM” -mynt – och människor köper det i kör
– Sydkoreanska bankregler en hot mot ‘Big 4’ kryptobörser
– Turkisk polis gör 62 gripanden i Thodex-fallet bland brottmål

– Polis: Självmord kopplat till 180 000 USD förlust av krypto
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link