MIT, Jack Dorsey & More häll resurser i Bitcoin utvecklingsinsatser

Av | februari 26, 2021


MIT, Jack Dorsey & More häll resurser i Bitcoin-utvecklingsinsatser 101
Källa: En skärmdump, Instagram / mitpics

Framåtblickande innovatörer letar efter nya sätt att driva Bitcoin (BTC) -utveckling, med ett av världens största tekniska universitet, IT-vd och entreprenöriella popstjärnor som alla vänder sin uppmärksamhet mot förbättringen av Bitcoin-nätverket.

I den senaste utvecklingen, Massachusetts Institute of Technology (MIT) har vadat in via sin MIT Media Lab-kör Digital Currency Initiative (DCI).

DCI har meddelat att det som en del av sitt nya Bitcoin Software and Security Effort-projekt kommer att inleda ett “fyraårigt forsknings- och utvecklingsprogram” för att “förstärka Bitcoin-nätverket och förvalta branschens åtagande att finansiera programvara med öppen källkod.

DCI uppgav att de skulle arbeta med “branschledare” på sitt initiativ, som kommer att se sin projektgrupp arbeta med Bitcoin Core-utveckling genom att “locka domenexperter inom nätverks- och operativsystemsäkerhet, kompilatorer, programmeringsspråk och mer för att delta i ansträngningen . ”

MIT-gruppen uppgav att de redan hade samlat in USD 4 miljoner i finansiering för att hjälpa dess sak och hoppades kunna samla in dubbelt så mycket på lång sikt, med bidrag från ett antal ledande BTC-förespråkare och branschaktörer – såsom Twitter och Fyrkant chef Jack Dorsey, Fidelity Digital Assets, CoinShares, Cameron och Tyler Winklevoss från Gemini grupp av kryptoföretag och den fleråriga BTC-tjuren Michael Saylor, chefen för MicroStrategy och en MIT-examen.

DCI-projektet kommer att se kollektiva “flytta från tre till åtta” senior Bitcoin-utvecklare och forskare, stärka systemet mot programvarubaserade attackhot och inflationsrisker, samt bygga upp “långsiktiga försvar mot lager-1 Bitcoin Core buggar. ”

Saylor, i typiskt pro-BTC-humör, uppgav

“Bitcoin är den viktigaste innovationen sedan internetens tillkomst.”

Men MIT-projektet är inte det enda stora affärsdrivna initiativet som syftar till att stödja Bitcoin mot framtidsrelaterade risker och nätverksproblem. Tidigare denna månad meddelade Dorsey och rap-superstjärnan Jay-Z att de skulle stumpa upp BTC 500 (23 miljoner USD) till ₿förtroende, en annan Bitcoin-utvecklingsenhet som initialt kommer att fokusera på att stärka team i Afrika och Indien.

Dorsey har också lanserat sitt eget utvecklingsinitiativ genom Square’s Square Crypto enhet som försöker förbättra Bitcoin-användarupplevelsen för vanliga deltagare.

Tidigare i veckan slog Twitter-chefen ut ytterligare ett BTC 1-bidrag till Rand initiativ, en donationsfinansierad Bitcoin-nätverks FoU-enhet och en frekvent mottagare av Square Crypto-finansiering. De Human Rights Foundation, Kraken och Gemini är också bland anhängare av Brink-enheten.
___
Läs mer:
– Vem finansierar Bitcoin-utvecklare?
– I Devs Vi litar på: Bitcoin Bugs dör i hemlighet och lämnar Altcoins i riskzonen
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Crypto Adoption 2021: Bitcoin Rules, Ethereum Grows & Faces RivalsSource link