Miner Backlash Over Fee Upgrade Provokes A Countermove av Ethereum Devs

Av | mars 12, 2021


Miner Backlash Over Fee Upgrade Provokes A Countermove av Ethereum Devs 101
Källa: Adobe / bizoo_n

Ethereum (ETH) -utvecklare har svarat på en mineralkonflikt mot ett avgiftsrelaterat Ethereum Improvement Proposal (EIP) genom att föreslå att förskjuta blockkedjans planerade flytt till en konsensusmekanism (PoS) som gör gruvarbetare föråldrade.

Utvecklaren Mikhail Kalinin har lämnat in en begäran om att “implementera det körbara förslaget för fyrkedja”, som skulle distribuera en version av Ethereum Mainnet med PoS-konsensus. På samma sätt har Ethereum 2.0-ledningskoordinator Danny Ryan förespråkat att förenkla sammanslagningsförslaget för att rulla ut Ethereum 2.0 tidigare.

Sådana drag är utan tvekan ett försök att minska inflytandet från vissa Ethereum-gruvarbetare, som har motsatt sig en planerad uppgradering som automatiskt skulle sätta avgifter. Fångsten är dock att alla förslag att gå samman med Ethereum 2.0 Beacon Chain måste också godkännas av gruvarbetarna.

Gruvearbetare protesterar, Ethereum-utvecklare reagerar

EIP-1559 planeras att tas i bruk i juli och kommer att införa en ”transaktionsprissättningsmekanism som inkluderar [a] fast nätverksavgift per block ”, bland annat.

Tyvärr är vissa Ethereum-gruvarbetare inte särskilt uppslukade av det, med en grupp av dem som planerar en “show of force” den 1 april när de kollektivt flyttar sin hashkraft till Ethermine-poolen.

Kommer ett par veckor före den viktiga Berlin-uppgraderingen, är denna handling uppenbarligen avsedd som en demonstration av gruvarbetares makt och betydelse. Men snarare än att ändra sina planer verkar det som om åtminstone vissa Ethereum-utvecklare nu föreslår att de ska påskynda den pågående Ethereum 2.0-lanseringen.

Utan att gå för djupt in i tekniska detaljer skulle förslaget från Mikhail Kalinin bygga en version av Ethereum Mainnet med en PoS-mekanism på Ethereum 2.0 Beacon Chain, något som skulle kunna påskynda driftsättningen.

Enligt en ConsenSys blogg som publicerades igår, är fördelen med denna plan ”att övergången till PoS kommer att vara minimalt störande för nuvarande dapps [decentralized apps], verktyg och användare. Vi får bara stänga av gruvdrift. ”

I motsats till proof-of-work (PoW) konsensusmekanismen, som nu används av ETH och av Bitcoin (BTC), vilket innebär att man använder beräkningskraft för att lösa komplexa matematiska ekvationer, kräver PoS att deltagarna lägger ner ett minimum av medel för att ett nytt block som ska läggas till i huvudboken.
Deltagare i denna typ av initiativ kallas validerare. I utbyte mot sina ansträngningar för att verifiera riktigheten av transaktioner får validerare blockbelöningar, liknande PoW, när gruvarbetare får t.ex. BTC.

Fångsten

Att stänga av gruvdrift skulle säkert undvika mineraltillstånd mot EIP 1559 eller framtida uppdateringar. Som ConsenSys själva noterade är det dock troligt att det är svårt att “docka” den befintliga Ethereum-kedjan till PoS Beacon Chain.

“Denna procedur kommer att vara fyllig och kan kräva en viss incitament för gruvarbetare fram till sammanslagningen och därefter”, skrev James Beck, ConsenSys kommunikationschef.

Beck beskriver inte vilken form en sådan incitament kan ha. Men för vissa observatörer kunde hela EIP 1559-frågan ha undvikits om Ethereum hade ett bättre grepp om kommunikationen.

Oavsett Ethereums upplevda organisatoriska brister verkar konflikten inte ha skadat ETH-priset, som har stigit med cirka 2% under det senaste dygnet (10:18 UTC) och 15% under den senaste veckan till 1 790 USD.
___

Läs mer:
Ethereum Miners accepterar sannolikt EIP-1559 aktivering – analytiker
– EIP-1559 kommer inte att sänka höga Ethereum-avgifter på egen hand – professor
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIO
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?
– För dyrt Ethereum driver DeFi-användare bort och driver BNB-rally
– Ethereum Miners orsakar inte prisvolatilitet, säger analytiker

Source link