MicroStrategys BTC-affär, straff för oregistrerade kryptovärdepapper + fler nyheter

Av | juni 21, 2021


MicroStrategys BTC-affär, straff för oregistrerade kryptovärdepapper + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Vitalii Vodolazskyi

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
____

Investeringar nyheter

 • MicroStrategy sa att den har köpt ytterligare BTC 13 005 för cirka 489 miljoner USD kontant till ett genomsnittspris på 37 617 USD per BTC (i skrivande stund handlas BTC till cirka 33 000 USD). Från och med idag äger de BTC 105 085 förvärvade för cirka 2,741 miljarder USD till ett genomsnittspris på 26 080 USD per BTC. Det här värdet är nu värt 3,46 miljarder USD.
 • USA Administration av allmänna tjänster (GSA) auktionerar ut 11 massor av kryptovaluta, totalt BTC 8,93 och LTC 150,2 med ett sammanlagt marknadsvärde på mer än 310 000 USD. Auktionen avslutas idag kl 17 ET (21 UTC). Detta är första gången som LTC var tillgänglig på en GSA-auktion.
 • Säkerställ, som syftar till att skapa en plattform för handel med aktier i närstående företag, sa att den har samlat in 48 miljoner USD i en serie B-finansieringsrunda som leds av Morgan Stanley och Blockchain Capital. Det här är den första blockchain-relaterade investeringen för Morgan Stanley Tactical Value Investing, men ingen av investerarna har avslöjat storleken på sin investering.

Regulationsnyheter

 • ElliptiskAnalys av amerikanska lagstiftningsåtgärder sedan Bitcoin föddes 2009 visar att 2,5 miljarder USD i sanktioner har införts mot företag och privatpersoner som handlar med krypto. Majoriteten av dessa påföljder avser oregistrerade värdepapperserbjudanden (1,38 miljarder USD), bedrägeri (928 miljoner USD) och kränkningar av penningtvätt (183 miljoner USD), säger blockchain-analysföretaget.
 • Sydkoreanska skattebefäl undersöker Kakao-kör blockchain-dotterbolag Mark X för eventuella skatterelaterade överträdelser kopplade till dess ursprungliga mynterbjudande (ICO). Per Chosun misstänker skattetjänsten att Ground X kan ha försökt att undvika inkomstdeklaration i en nyligen obligatorisk skattedeklaration. Tjänstemännen misstänker att vissa inkomster som hänför sig till dess klay-token, som har listats på både inhemska och internationella kryptobörser hemma och utomlands, avstod från ett uttalande. Företaget, tjänstemän hävdar, kan också ha undervärderat värdet av klay-tokens som utdelats till anställda som bonus. De Encore Company, ett dotterbolag till Terra, har drabbats av liknande anklagelser.
 • Banco de Portugal, Portugals centralbank, sa att den har licensierat två kryptobörser för första gången sedan dess nya kryptohandelslag trädde i kraft. Criptoloja och Mind The Coin får nu starta verksamhet inom landet.
 • Storbrittanien Financial Conduct Authority (FCA) har “ökat avsevärt” de resurser som de har tilldelat för att bedöma ansökningar till kryptoassetregistret på grund av den tid som krävs för denna process, uppgav ekonomisekreteraren för finansminister John Glen som svar på en skriftlig fråga. Huvudskälet bakom längden på processen är att FCA har varit tvungen att begära ytterligare information från det sökande företaget.

Blockchain nyheter

 • Den efterlängtade uppgraderingen i London är nu redo för distribution på Ethereum (ETH) testnät Ethereum Foundation sa. Uppgraderingen kommer först att starta live på Ropsten, i block 10499401, vilket förväntas ske runt 24 juni 2021, sa de och tillade att från och med nu endast testnät (Ropsten, Goerli, Rinkeby) har planerats till London.
 • Miljardärmäklaren Frank McCourt spenderar 100 miljoner dollar på att bygga ett blockchainbaserat alternativ till sociala nätverk som Facebook, enligt Bloomberg. Dubbade Project Liberty, syftar det till att erbjuda en offentligt tillgänglig databas över människors sociala anslutningar, så att användarna kan flytta register över sina relationer mellan sociala medietjänster istället för att vara låsta i några dominerande appar, sa det.

Antagande nyheter

 • Storbritannien bank TSB är enligt uppgift att förbjuda kunder att köpa kryptovalutor på grund av oro för att svaga säkerhetskontroller vid kryptobörser tillåter skadliga aktörer att stjäla kundernas pengar, enligt The Times. Banken är särskilt bekymrad över Binanceoch hävdar att över 800 av deras kunder har tappat pengar på börsen.
 • Spansk bank BBVA sa att de lanserar en bitcoin-handelstjänst för privatbankskunder i Schweiz den 21 juni. För närvarande omfattar BBVA Schweiz erbjudande bitcoin-handel och vårdtjänster, i syfte att utöka det till andra kryptovalutor. Enheten kommer inte att ge råd om dessa typer av investeringar, tillade de.
 • Digital valutamaskin (DCM) Myntmoln meddelade att den är inställd på att installera sin 2000: e kiosk i en San Antonio-baserad livsmedelsbutik med kiosker i hela USA och Brasilien. Kunder kan få tillgång till över 30 kryptovalutor på detta sätt tack vare företagets detaljhandelspartnerskap med CALs närbutik, United Natural Foods (UNFI) och National Alliance of Trade Associations.

CBDCs nyheter

 • Fransk centralbank Banque de France sa att det har genomfört ett experiment med centralbankens digitala valuta (CBDC) med SEBA Bank. Banken simulerade CBDC-emissioner på offentlig blockchain genom att bevara kontroll och konfidentialitet för transaktioner, baserat på utveckling och distribution av ett dedikerat smart kontrakt.
 • Israel har redan genomfört ett pilottest av en digital shekel, Bank of Israel Biträdande guvernör Andrew Abir sa, kanske oavsiktligt, vid en konferens som nyligen genomfördes av IDC Herzliya, Fair Value Forum, rapporterade The Jerusalem Post. Abir sa dock att han inte var optimistisk att en sådan CBDC någonsin skulle lanseras.

Karriär nyheter

 • Kapitalförvaltare Svart sten försöker utveckla en blockchain-strategi för sitt flaggskeppsportföljhanteringssystem Aladdin, en jobbannons visar. Aladdin är företagets system för att mäta risker och göra affärer, och lediga lediga tjänster söker någon som kan utvärdera och leda exekvering på olika blockchain-protokoll / plattformar.Source link