MicroStrategys Bitcoin Stash överträffade USD 4,5 miljarder dollar och de vill ha mer


MicroStrategys Bitcoin Stash överträffade 4,5 USD och de vill ha mer 101
Källa: Adobe / Alvaro Marcos

Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy, bekräftade att det nyligen förvärvade BTC 19 452, vilket ökade sitt lager till 90 531 BTC (4,5 miljarder USD).

I sin senaste affär spenderade det Michael Saylor-ledda företaget 1.026 miljarder USD (inklusive avgifter och kostnader) och betalade ett genomsnittspris på cirka 52 765 USD per BTC, sa företaget.

Nu har de spenderat USD 2171 miljarder totalt på BTC och betalat en genomsnittlig inköpspris på cirka 23 985 USD.

Saylor bekräftade att MicroStrategy kommer att fortsätta köpa BTC med “överskott av kontanter” och de kan utfärda nya skuld- eller aktiesäkerheter för att köpa fler av de mest populära kryptovalutorna.

Som rapporterats bekräftade företaget förra veckan att det senaste erbjudandet av konvertibla äldre sedlar till ett värde av över 1 miljard USD såldes. Erbjudandet skilde sig från det föregående förra året eftersom företaget den här gången samlade in pengarna “gratis” genom att sälja 0% konvertibla seniorlån till 2027.

“Vi tror att vår bitcoinstrategi, inklusive våra bitcoininnehav och relaterade aktiviteter till stöd för bitcoin-nätverket, kompletterar vår mjukvaruverksamhet genom att öka medvetenheten om vårt varumärke och ge möjligheter att säkra nya kunder,” Phong Le, VD & Chief Financial Officer för MicroStrategy citerades i meddelandet.

I skrivande stund (13:38 UTC) handlas BTC till 49 628 USD och sjunker med nästan 4% på en timme, vilket minskar sina dagliga vinster till 2%.
___

Läs mer:
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USDSource link