MicroStrategy höjer “gratis” USD 1B för att köpa mer Bitcoin när det träffar 1T USD

Av | februari 20, 2021


MicroStrategy höjer "Fri" USD 1B för att köpa mer Bitcoin när det träffar USD 1T Market Cap 101
Källa: Adobe / Argus

Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy, bekräftade att det senaste erbjudandet av konvertibla äldre sedlar såldes ut och det syftar till att spendera över 1 miljard USD på bitcoin (BTC) igen. Börsvärdet för den mest populära kryptovalutan översteg bara 1 biljon USD idag, per marknadsdataaggregat.

”Det sammanlagda huvudbeloppet av de sålda sedlarna i erbjudandet var USD 1,05 miljarder,” sa företaget och tillade att det uppskattar att nettointäkterna från försäljningen av sedlarna kommer att uppgå till cirka USD 1,03 miljarder.

“MicroStrategy avser att använda nettovinsten från försäljningen av sedlarna för att förvärva ytterligare bitcoin”, bekräftade företaget.

Som rapporterat var detta erbjudande annorlunda än föregående år eftersom företaget den här gången samlade in pengarna “gratis” genom att sälja 0% konvertibla äldre sedlar till 2027.

Sedlarna kan konverteras till kontanter, aktier i MicroStrategys stamaktie A, eller en kombination av kontanter och aktier i MicroStrategys stamaktie A, vid MicroStrategys val.

I slutet av januari ägde företaget cirka 70 784 BTC (för närvarande 3,9 miljarder USD). Till dagens priser, för 1,03 miljarder USD, kunde de köpa 18 685 BTC.

I skrivande stund (19:06 UTC) handlar BTC till 55133 USD och når en annan rekordhög nivå. Priset stiger med 6,5% på en dag och 15,5% på en vecka. Det ökade med 53% på en månad. Samtidigt som marknadsdataaggregatörer hävdar att BTC: s börsvärde översteg 1 biljon USD idag, säger vissa analytiker att detta antal kan vara överdrivet.

“Bitcoins marknadsvärde som träffar 1 USD USD visar att mainstreaming av kryptovaluta är en värdeförvaring. De flesta av oss på marknaden ser denna milstolpe som en validering för hela marknaden. På detta sätt fungerar Bitcoin som en stigande tidvatten som höjer alla båtar. Vi förvänta dig att Bitcoin bara är den första av många marknadsvärden på USD 1 trn som vi ser i blockchain-ekonomin, “Adam Liposky, Ecosystem Operations Lead at Pocket Network, ett blockchain-dataekosystem för Web3-applikationer, säger i en e-postkommentar.

___

Reaktioner:

____
Läs mer:
1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen playbook’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD
__
(Uppdaterad kl 16:45 UTC med reaktioner och senaste marknadsdata. Uppdaterad kl 16:54 UTC med en kommentar i sista stycket. Uppdaterad kl 19:07 UTC med de senaste marknadsdata.)

Source link