MicroStrategy får ytterligare 500 miljoner USD att spendera på Bitcoin + fler nyheter

Av | juni 14, 2021


MicroStrategy får ytterligare 500 miljoner USD att spendera på Bitcoin + fler nyheter 101
Källa: Adobe / monticellllo

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Investeringar nyheter

 • MicroStrategy bekräftade att det har samlat in 500 miljoner USD för att köpa mer bitcoin (BTC). De skulle spendera 488 miljoner USD av denna summa på BTC. Företaget sa att det nu äger cirka BTC 92 079 (3,75 miljarder USD) som innehas av ett nybildat dotterbolag. MacroStrategy LLC.
 • 81% av de tillfrågade investerarna (totalt 3 671) är mer hausseartade än tidigare, efter den senaste försäljningen på kryptomarknader, enligt kryptoasset-mäklare Voyager Digitals Q2 2021 Retail Investor Sentiment Survey. 87% av respondenterna planerar att öka sina kryptobestånd under nästa kvartal, jämfört med 80% i den tidigare undersökningen. Baserat på ett urval av mer än 1,6 miljoner verifierade användare visar resultaten att 18% hävdar att BTC kommer att överstiga 71.000 USD vid slutet av tredje kvartalet 2021 (en minskning från 20%), 28% sa 41.000 USD-55.000 USD och 39 % förutspådde 56 000 USD-70 000 USD.

Regulationsnyheter

 • US SEC släppte sin regleringsagenda för våren och sommaren, och den inkluderar inte krypto. På agendan presenteras tre steg av regelverk – förord, föreslagen regel och slutregel – och den fokuserar på specialförvärvsföretag (SPAC), information om kort försäljning, spelning av handelsplattformar som Robin Hood, lån eller lån av värdepapper, reformer av penningmarknadsfonder, cybersäkerhet, information om klimatförändringar etc.
 • Spridningen av kryptovalutor utan någon tydlig reglering är en anledning till oro och kan skada det sätt på vilket marknaden fungerar, säger Paolo Savona, chef för Italiens aktiemarknadsregulator, i dag, per Reuters. “Om det tar för lång tid på europeisk nivå att komma fram till en lösning, måste (Italien) vidta sina egna åtgärder”, citerades han.
 • De Thai Securities and Exchange Commission har förbjudit utbyte av digitala tillgångar från handel med meme- eller fläktbaserade tokens, icke-fungibla tokens (NFT) och börsemitterade tokens, rapporterade Bangkok Post.
 • Argentinas centralbank, Banco Central de la República Argentina (BCRA), sa att det undersöker nio fintech-företag över sina kryptolänkar. BCRA uppgav att företagen misstänktes för att ge kunderna “obehöriga finansiella” tjänster som de säger kan endast erbjudas i landet av enheter som innehar banklicenser. Företagen, tillade det, verkar erbjuda tillgång till “investeringsprojekt som använder kryptoassets som ett verktyg för besparingar.”
 • Block.one, utvecklaren av EOSIO, en blockchain-programvara med öppna källor, har ingått en förlikning på 27,5 miljoner USD för att lösa den grupptalan som inletts av Crypto Assets Opportunity Fund (CAOF) relaterade till bolagets försäljning av token i juni 2017 – juni 2018 och anklagelser om att företaget vilseledde investerare och uppblåste EOS-priset. Block.one sa att det “anser att denna rättegång var utan meriter och fylld med många felaktigheter”, men att förlikningen kommer att göra det möjligt för teamet att fokusera på att driva sin verksamhet.

Gruvnyheter

 • Bitcoin-gruvproblem, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, sjönk 5,3% på söndagen under den senaste svårighetsjusteringen. Det är den andra nedgången i rad, vilket minskar svårigheten till 19,93 T, eller den lägsta det har varit sedan slutet av december 2020, som hashrate, eller datorkraften i Bitcoin-nätverket sjönk på grund av en nyligen genomförd kraft mot BTC-gruvdrift i Kina.
 • Gruvdrift i Kazakstan kan bli föremål för den nya skatten: en tenge (0,0023 USD) per kilowatt per timme el som förbrukas under gruvprocessen, rapporterade Kursiv.kz. Det nya kravet är en del av ändringar av skattelagen i Kazakstan, som godkändes av Mazhilis och som nu granskas i Senat (parlamentets övre kammare), tillade rapporten.
 • Kanadensiskt gruvföretag i Bitcoin Hut 8 Mining Corp. sa att det har kommit överens med Canaccord Genuity Group Inc. på en köpt affär värt 100 miljoner CAD (82,25 miljoner USD) och att den förväntar sig att dess aktier kommer att börja handlas på Nasdaq den 15 juni, enligt MarketWatch. Företagets försäkringsgivare har gått med på att förvärva 20 miljoner enheter till 5 CAD per styck. Intäkterna kommer att användas för att finansiera utbyggnaden av Hut 8s kryptoverksamhet.

CBDCs nyheter

 • Spaniens största politiska parti har lagt fram ett lagförslag i parlamentet som – om det godkänns – skulle se landet införa en centralbank digital valuta (CBDC). Utkastet till lagförslag är tanken på det spanska socialistiska arbetarpartiet (PSOE), partiet till premiärminister Pedro Sánchez, och också det parti med flest platser i båda husen. Den publicerades i parlamentets bulletin – och föreslår att man skapar en symbol som skulle utfärdas av den spanska centralbanken men kopplad till euron.

Brottsnyheter

 • Crypto-bedrägerier skyrocketar i Kina, enligt en rapport från Finance and Economic Media (via Sina). Nyligen släppt visade statistik från regeringen att “säkerhetsincidenter i blockchain-sektorn 2020” ökade med nästan 240% jämfört med siffrorna för 2019, där brottslingar försökte utnyttja det faktum att de flesta vanliga människor har “begränsad kunskap om kryptoassets.” Mediauttaget citerade också en Yunnanprovinsstjänsteman som uppgav att gruvarbetare som verkar i provinsen sannolikt kommer att stängas av i slutet av juni.

Blockchain nyheter

 • Datorjätte IBM sa att det har bidragit med kod till företagets blockchain-nätverk Hyperledger, för att göra det lättare att utveckla och distribuera blockchain-lösningar för företag. Detta inkluderar den underliggande koden för IBM Blockchain Platform Console – ett användargränssnitt (UI) som kommer att bilda det som nu är Fabric Operations Console, vilket gör att olika plattformar kan integreras med ett Hyperledger Fabric-nätverk, vilket förbättrar standardiseringen.Source link