MicroStrategy erbjuder USD 400 miljoner Bitcoin Market Test

Av | juni 7, 2021


MicroStrategy erbjuder USD 400 miljoner Bitcoin Market Test 101
MicroStrategys VD Michael Saylor. Källa: en skärmdump, Youtube / Swan Signal – En Bitcoin Channel

Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programutvecklare MicroStrategy sätter marknaderna på prov – de planerar att samla in mer pengar för att köpa mer bitcoin (BTC).

MicroStrategy har idag tillkännagett ett föreslaget privat erbjudande på 400 miljoner USD i äldre säkrade sedlar som stämmer 2028 till kvalificerade institutionella köpare och till personer utanför USA.

“MicroStrategy avser att använda nettointäkterna från försäljningen av sedlarna för att förvärva ytterligare bitcoins. […] MicroStrategys befintliga cirka 92 079 bitcoins kommer att innehas av ett nybildat dotterbolag, MacroStrategy LLC, sa de.

Denna mängd BTC är för närvarande värt nästan 3,38 miljarder USD. 13:15 UTC handlas BTC till 36 680 USD, efter att ha uppskattat 2% på en dag och nästan 3% på en vecka.

Noterna kommer att garanteras fullständigt och villkorslöst av MicroStrategy Services Corporation, som är ett helägt dotterbolag till MicroStrategy, samt vissa dotterbolag till MicroStrategy som kan bildas eller förvärvas efter stängningen av erbjudandet, tillade det .

Dessutom kommer sedlarna och relaterade garantier att säkerställas av säkerhetsintressen på i huvudsak alla MicroStrategys och borgarnas tillgångar, inklusive eventuella bitcoins eller andra digitala tillgångar som förvärvats vid eller efter avslutandet av erbjudandet, men detta inkluderar inte MicroStrategys befintliga BTC inte heller BTC och digitala tillgångar som förvärvats med intäkterna från befintlig BTC, betonade företaget.

Meddelandet och det efterföljande köpet kan visa sig vara ganska viktiga, med tanke på att de kan fungera som ett test för marknaden och om investerare är villiga att investera i BTC efter en skarp korrigering under våren.

Som rapporterats sa MicroStrategy den 13 maj att den köpte ytterligare BTC 271 för 15 miljoner USD kontant till ett genomsnittspris på 55387 USD per BTC.

____

Läs mer:
– Bitcoin Mining Council: Kampanj, Cabal, Attack on BTC, eller meningslöst?
– MicroStrategy höjer “gratis” 1 miljard USD för att köpa mer Bitcoin när det träffar 1T USD

– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Bitcoin måste “vända fartyget” som Ethereum i uppåtgående redan

– El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World
– Bitcoin borde behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VDSource link