Mexikanska fotbollsförbundet visar ligaklubbens NFT-aktieförsäljning rött kort

Av | juni 3, 2021


Mexikanska fotbollsförbundet visar ligaklubbens NFT-aktieförsäljning rött kort 101
Källa: Adobe / studiostoks

De Mexikanska fotbollsförbundet verkar ha kastat upp en oöverstiglig vägspärr för en proklubb som hoppades kunna sälja en procentandel av sitt eget kapital som ett icke-fungibelt symbol (NFT) – i ett drag som skulle vara utan motstycke inom världssporten.

Fotbollslaget i fråga är Club Nexaca av Liga MX, en klubb som den tyska före detta Real Madrid och Arsenal superstjärnan Mezut Özil är delägare. Klubben är en trefaldig ligamästare och har vunnit CONCACAF Champions League två gånger.

Özil, som vann världscupen med Tyskland 2014, hade varit angelägen om att affären skulle gå igenom och hade själv varit aktiv i marknadsföringen – utstationering om utvecklingen på hans personliga Twitter-sida tidigare i veckan.

Den tyska stjärnan, tillsammans med ett glittrande utbud av sportstjärnor och klubbar som basketstjärnan Victor Oladipo, skidåkaren Bode Miller, basebollspelaren Justin Verlander, det walisiska fotbollslaget Swansea City och det amerikanska proffsteamet DC United tog upp en andel på 50% i klubben förra månaden.

NFT-försäljningen, som skulle ha sett en vinnande budgivare ta upp 1% av klubbens eget kapital som en NFT, verkar nu vara i allvarligt tvivel efter en elfte timmars flytt från federationen, som tog upp frågan direkt i en officiell release.

I uttalandet hävdade organet att “i enlighet med sina föreskrifter” “äganderätt” inte kunde “överföras eller modifieras” utan “uttryckligt godkännande” av både Liga MX och federationens verkställande kommitté eller dess generalförsamling.

Den tillade att det “direkta eller indirekta kapitalet” för alla mexikanska toppligas klubbar “inte var föremål för någon form av byte eller köp på något sätt eller betalningsform, inklusive NFT.”

Den invände mot “varje förändring eller direkt eller indirekt tillägg av aktieägare” som inte uppfyllde sitt – och ligans – godkännande.

Oavsett kan klubben fortfarande försöka gå vidare med försäljningen och söka officiellt godkännande genom ligan och federationen när auktionen är klar. I skrivande stund är en särskild webbplats för den föreslagna försäljningen fortfarande i drift.

Token myntades på Ethereum (ETH) blockchain och har satts ut för försäljning på Öppet hav plattform. Det utvecklades av det Londonbaserade blockchainföretaget B9Labs. Nexaca hävdade att den vinnande budgivaren skulle beviljas “unik tillgång till laget och dess faciliteter, biljetter till hem- och bortamatcher, en mästerskapsring och lagvaror.”
___
Läs mer:
– Nytt finansieringsparadigm: Japanska gräsrotsfotbollsklubbar lanserar fan-tokens
– TechCrunch grundare att sälja sin Crypto-Buyed Kiev Flat – som en NFT

– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT säljs för miljoner, men hur säger du en diamant från en dud?

– Tänk på dessa juridiska frågor innan du spenderar miljoner på NFT
– Icke-svampbar 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning

Source link