Metromile går extra mil med BTC, Crypto Investor Protection + Fler nyheter

Av | maj 6, 2021


Metromile går extra mil med BTC, Crypto Investor Protection + Fler nyheter 101
Källa: iStock / da-kuk

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Antagande nyheter

 • Metromil, en noterad digital försäkringsplattform och bilförsäkringsbolag per mil, sa att det snart kommer att ge försäkringstagarna möjlighet att betala för försäkring och få betalning för berättigade och godkända försäkrade anspråk i bitcoin (BTC) eller dollar. Företaget tillade att det kommer att köpa USD 10 miljoner BTC under andra kvartalet 2021 för att anta kryptovaluta som ett ytterligare val för försäkringspremier och betalning av fordringar.
 • Bakkt Holdings, den digitala tillgångsmarknaden bakom Bakkt App, tillkännagav ett strategiskt partnerskap med Cantaloupmelon, ett företag för digitala betalningar och mjukvarutjänster som tillhandahåller heltäckande teknologilösningar för den obevakade detaljhandeln, för att ge en ny, kontantlös upplevelse för konsumenterna att spendera digitala tillgångar på obevakade detaljhandelsenheter. Genom partnerskapet, förutom kontanter, debet- och kreditkort eller mobilplånbok, kommer konsumenter snart att ha valet och flexibiliteten att betala för produkter med kryptovaluta och stödda lojalitetspoäng i hela Cantaloupes rikstäckande nätverk, sa de.
 • Crypto- och NFT-plattform Crypto.com sa att det nu är den officiella kryptopartnern för den italienska fotbollsligan Lega Serie A, och partnerskapet kommer att resultera i en speciell NFT-samling till minne av ligans slutmatch mellan Atalanta och Juventus den 19 maj.

Utbyter nyheter

 • Dunamu, en operatör av kryptoutbyte Upbit, sa att det kommer att spendera 10 miljarder KRW (8,9 miljoner USD) för att inrätta en enhet för att skydda kryptoinvesterare, rapporterade Korea Herald. Investerarskyddscentret kommer att driva ett brett utbud av program och kampanjer, inklusive sådana för att genomföra forskningsprojekt, förhindra bedrägerier och ge juridisk hjälp och ekonomiskt stöd till offer för brott som involverar virtuella mynt, tillade det.
 • Coinbase sa att företaget flyttar till en helt avlägsen arbetsyta och upplöser sitt huvudkontor. Deras nuvarande huvudkontor i San Francisco kommer att stängas 2022 i en anda av decentralisering eftersom ”det är viktigt att visa vår decentraliserade arbetskraft att ingen plats är [more] viktigare än [other]. ”
 • Resorts World Las Vegas och Gemini tillkännagav ett partnerskap för att utforska framtida möjligheter som skulle tillåta kunder att använda sin Gemini-kryptoplånbok för att förbättra den integrerade semesterupplevelsen. “Detta partnerskap syftar till att göra Resorts World Las Vegas till en av de mest kryptovänliga orterna på Las Vegas Strip,” sa de i ett mejlmeddelande.
 • Spanien, Valencia-baserad kryptobörs Criptan har gjort en rad nya ledande befattningar när den riktar sig mot tillväxt i Latinamerika, med början i Mexiko. Per mediauttaget Valencia Plaza har företaget lanserat Criptan MX dotterbolag samt utnämna en ny Chief Technology Officer, Chief Product Officer och en ny marknadschef. Företaget tillade att dess CriptanPay-gateway, som gör det möjligt för företag att erbjuda sina kunder krypto-betalningsalternativ, nu har 10 helt integrerade partners med ytterligare 20 företag som följer efter.

Investeringar nyheter

 • En resultatrapport från e-handelsjätten Mercado Libre visar att företaget har köpt USD 7,8 miljoner i bitcoin (BTC). Förvärvet skedde under första kvartalet 2021, som en del av deras finansstrategi.
 • Amerikanska finansiella tjänster och bankinnehavsföretag State Street Corporation har lanserat en Bitcoin Thematic Indicator-serie som kvantifierar mediatäckningen av tillgången för att mäta marknadssentimentet. Verktygets syfte är att hjälpa institutionella investerare att fatta välgrundade beslut när de planerar sina portföljer.
 • Mexikansk kryptohandelsplattform Bitso har blivit en enhörning när värderingen nådde 2,2 miljarder USD, efter en serie C-finansiering som tillförde dem totalt 250 miljoner USD, rapporterade entreprenören och tillade att den här affären gör dem till det första kryptoföretaget i Latinamerika som värderas mer än 1 miljard USD.
 • Svensk kryptomäklare Safello’s börsintroduktionen (IPO) övertecknades med 1 240% – med totalt 40,5 Mkr (4,8 MUSD) tillgängligt uppgick den noterade räntan till 502 Mkr. I emissionen kommer företaget att ta emot cirka 1500 nya aktieägare, men inte alla abonnenter kommer att få tilldelningen.
 • Sydkoreanska blockchainföretag Streami Inc. har meddelat att de har fått en strategisk investering från USA-baserade stora kryptoföretag Digital Valutagrupp (DCG)vilket gör den senare till sin näst största aktieägare.
 • Anpassad NFT-start Bitski har höjt 19 miljoner USD i en serie A ledd av Andreessen Horowitz, enligt TechCrunch. Starten vill förenkla inträdet i NFT-skapandet för varumärken och artister som kanske inte säljs helt på krypto som helhet, med en av deras tidiga partners att vara Adidas.
 • Skott, ett blockkedjebaserat protokoll som “uppmuntrar experter att svara på subjektiva frågor ärligt”, säger att det har höjt 7,5 miljoner USD i serie A-finansiering som leds av Framework Ventures, CoinFund, Blockchain Capitaloch andra investerare. “Företagets första produkt – Upshot One – är särskilt utformad för att hantera problemet med NFT-prisupptäckt genom att stimulera en grupp experter att tillhandahålla pålitliga och effektiva bedömningar av NFT: er,” sa de i ett meddelande per e-post.
 • VanEck har lanserat en ny tematisk börshandlad fond (ETF) i Europa som ger exponering för företag som får betydande intäkter från ekosystemet för digitala tillgångar. VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF har noterats på Londonbörsen i US-dollar (DAPP LN) och pund sterling (DAGB LN) och vidare Deutsche Börse i euro (DAVV GY), rapporterade ETF-strategi.

Regulationsnyheter

 • Internationellt säkerhetsföretag för blockchain CoolBitX tillkännagav sitt samarbete med det globala data- och teknikföretaget ComplyAdvantage, för att producera en allt-i-ett-lösning för Financial Action Task Force (FATF) efterlevnad av penningtvätt för den virtuella tillgångsindustrin. Lösningen kommer att integreras med CoolBitX Sygna Gate efterlevnadslösning som kommer att lanseras i slutet av juni 2021.

Blockchain nyheter

 • Finskt telekommunikationsföretag Nokia har lanserat en blockchain-driven Data Marketplace som underlättar delningen av både data- och AI-modeller. Både kommunikationstjänsteleverantörer och företag kommer att kunna bli datamarknadsleverantörer och tjäna pengar på datautbyte mellan alla deltagarnivåer.

CBDCs nyheter

 • Kazakstans centralbank har meddelat att den förbereder sig för att lansera en pilot för sitt centralbank digitala valutaprojekt (CBDC). De National Bank of Kazakhstan uppgav att dess prototyp digital tenge kommer att testas med privata sektorns finansdeltagare. Banken har också utfärdat ett offentligt samrådsdokument och sa att den vill utforska den potentiella inverkan token skulle ha på penningpolitiken, finansiell stabilitet och det nationella betalningsekosystemet.

Gruvnyheter

 • Crypto gruvarbetare kommer också att behöva betala skatt från nästa år i Sydkorea – förutom kryptohandlare, som också kommer att möta en schablonskatt på 20% på sina vinster. Enligt en rapport från Donga kommer gruvarbetare som tjänar tokens till ett värde av cirka 2225 USD att betala upp från nästa år, men kommer att få dra av sina elräkningar från den skattepliktiga summan. Gruvearbetare kommer att bli ombedd att skicka in deklarationer i maj varje år och kommer att behöva specificera det fiat vann-värdet på alla polletter som de har brytt ut under föregående räkenskapsår.

Source link