Mercado Libre omfamnar Bitcoin Pay – vilket dess VD skrev av förra året

Av | maj 6, 2021


Mercado Libre omfamnar Bitcoin Pay - vilket dess VD skrev av förra året 101
Källa: Adobe / Casimiro

Mercado Libre, en argentinare, Nasdaq-noterade e-handelsjätten, blev det senaste företaget som anammade kryptolön förra veckan. Men dess verkställande direktör verkar ha haft en ganska dramatisk förändring av hjärtat i frågan – eftersom han offentligt baserade bitcoin (BTC) betalningsuppgifter för mindre än 12 månader sedan.

Att kalla Mercado Libre argentinern Amazon skulle vara något av en underdrift. Det är ett av landets rikaste och mest trafikerade företag. Och förutom produktförsäljning kan användare också sälja sina hus på den, och plattformen är också värd för auktioner online, bilförsäljning och erbjuder kreditkrediter.

Förra veckan meddelade företaget att dess fastighetsarm skulle börja acceptera BTC i en speciell ny del av plattformen som ägnas åt kryptoaffärer. Till skillnad från många andra företag som accepterar BTC-betalningar men listar priser i fiat, grupperar den nya delen av webbplatsen fastigheter efter BTC-pris (fastigheter som kostar mindre än BTC 1,5, under BTC 2 etc).

Juan Manuel Carretero, Mercado Libres ledande fastighetsaffär citerades som entusiastisk:

”Bitcoin erbjuder flera fördelar för fastighetsverksamhet, både för köparen och för säljaren. Inom några timmar efter lanseringen finns det redan 75 fastigheter tillgängliga. Vi förväntar oss många fler i framtiden. [Bitcoin pay is] en trend som kommer att konsolideras över tiden. ”

Men detta psalmblad skiljer sig markant från det som Carreteros chef Marcos Galperin sjöng från förra året. På Twitter i september 2020 svarade Galperin på en kommentar på en av sina tweets om internetens tidiga dagar. Respondenten, en BTC-entusiast, hade dras en parallell mellan det ”framväxande” BTC-ekosystemet och webben i början av 1990-talet.

Till vilken Galperin quipped,

“Hmm … Människor har sagt det om bitcoin de senaste fem åren. Det verkar ha en oändlig barndom! ”

Och i en intervju genomförd av PayPal i oktober förra året menade Galperin att krypto kan ha värde som en värdebutik, det klipptes inte ut för att göra det i betalningsvärlden.

Han uppgav att “skalning” av problem uppstod idén om kryptolön, avgifter till “mycket höga energikostnader.”

Och han tillade:

”Crypto är utmärkt som en ersättning för guld, låt oss säga som en butik med värde. Men jag tycker inte att det är en bra metod för transaktioner eftersom den i princip inte skala. ”

Denna typ av vändning verkar bli en trend bland framgångsrika företagare. De Dallas Mavericks chef Mark Cuban hävdade så sent som förra året att BTC var ett ”fruktansvärt” investeringsalternativ. Men nu verkar det som om han inte bara har en stor BTC-stash (som han tänker expandera), utan också är beredd att offentliggöra 1 miljon dollar vad på tillväxten med ledande aktieinvesterare.

Någon annanstans JPMorganVD Jamie Dimon har också baserat BTC den här veckan – trots att hans företag enligt uppgift är på väg att starta sin egen BTC-fond.
____
Läs mer:
– Argentinas centralbank säger till banker: Ge oss information om kryptotransaktioner
– Över 70% av de undersökta argentinerna ‘intresserade’ av Crypto

– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– eBay tittar fortfarande på Crypto Payments, Mulls NFTs

Source link