McAfees utlämning, Woods Crypto Shopping, Coinbase i Japan + Fler nyheter

Av | juni 23, 2021


McAfees utlämning, Woods Crypto Shopping, Coinbase i Japan + Fler nyheter 101
John McAfee. Källa: Twitter / @ officialmcafee

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
_____

Investeringsnyheter

 • Cathie Wood från kapitalförvaltningsföretaget Ark Invest utnyttjade kryptoprisdoppet för att köpa mer än 1 miljon aktier av Gråskala Bitcoin Trust och mer än 200 000 kryptobörsaktier Coinbase, Rapporterade CNBC. Detta sätter företagets GBTC-innehav till cirka 239 miljoner USD, medan deras Coinbase-aktier är värda cirka 801 miljoner USD.
 • Huobi Ventures, investeringsarmen för kryptoutbyte Huobi, sa att det har gjort en strategisk investering i handelsplattform för syntetiska produkter Beyond Finance. Partnerskapet innebär att Beyond Finance kommer att få investeringar, aktivt stöd, strategiska partnerskap och rådgivningstjänster från Huobi Ventures.
 • Kryptomarknadsdataleverantör Kaiko tillkännagav en finansieringsrunda av serie A på 24 miljoner dollar, ledd av Anthemis och Understreck VC, bland andra investerare. “Den här nya finansieringsrundan kommer att påskynda utvecklingen av Kaikos professionella dataprodukter och stödja företagets expansion till nordamerikanska och asiatiska marknader, med ledande finansiella institutioner och blockchain-marknadsaktörer,” sa företaget.
 • Pennsylvania-baserad kryptominer Stronghold Digital Mining sa att det höjde 105 MUSD från investerare som MG Capital, Greg Beard, företagets medordförande och VD och familjekontor. Företaget använder kolavfall för att bryta Bitcoin och andra kryptoassets.

Utbyter nyheter

 • Den amerikanska kryptobörsen tunga Coinbase har blivit det första västerländska företaget som erhåller ett driftstillstånd från den japanska ledande finansiella tillsynsmyndigheten, Byrån för finansiella tjänster (FSA). Enligt FSA: s nyligen uppdaterade kryptobörsdatabas fick Coinbase en licens som gör det möjligt att erbjuda handel med bitcoin och fyra större altcoins. Det japanska företaget Tokyo Hash fick också ett driftstillstånd samma dag, 18 juni.
 • FTX Trading Limited och West Realm Shires Services, ägare och operatörer av kryptoderivatplattformar FTX.COM och FTX.USoch Major League Baseball (MLB) tillkännagav ett nytt långsiktigt, globalt partnerskap. FTX.US har samarbetat med MLB i förhållande till USA och FTX.COM internationellt. “Den här affären, det första partnerskapet någonsin mellan en professionell sportliga och ett kryptovalutbyte, skapades för att skapa ökad varumärkesmedvetenhet för FTX och fortsatt innovation för MLB,” sa de.

Antagande nyheter

 • Goldman Sachs har gått med i det blockchain-baserade nätverket som skapats av JPMorgan för återköpsavtal som använder smarta kontrakt och en digitaliserad version av US-dollar, per Bloomberg. Deras första handel med ospecificerat värde kom den 17 juni och företaget uppgav att de uppskattar den hastighet med vilken handel går igenom.
 • Digital tillgångsbank Wyoming Insättning och överföring (WDT) har tilldelats en bankcharter av Wyoming Division of Banking, vilket gör det möjligt att tillhandahålla kommersiella bank- och depåer för tokeniserade tillgångar och digitala valutor. Företagets bank- och förvarstjänster är avsedda att tillgodose förvaltningsinstitutionernas behov samt små och medelstora företag inom blockchain och digitala tillgångar.
 • Digital betalningsplattform Wirex sa att det har samarbetat med crypto depå Eldblock, tillsammans med lanseringen av X-Accounts-funktionen för att tillåta användare att tjäna upp till 16% på sina krypto- och fiatfonder. De sa att partnerskapet kommer att säkerställa “högsta säkerhet” för användarnas medel samt 30 miljoner USD i försäkring av kryptotillgångar.

Regulationsnyheter

 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) har försenat ett annat bitcoin-börshandlat fondbeslut (ETF) och förlänger det 45-dagars fönster som skulle löpa ut den 26 juni. De har nu meddelat att de avser att fatta ett beslut för Valkyrie Digital Assets ETF senast den 10 augusti.
 • Den norska Finansinspektionen (FSA) sa att det finns ett behov av en rättslig ram kring kryptoassets innan de blir en lämplig form av investering. Med den höga volatiliteten och den ökade uppmärksamheten som också inkluderade kriminell aktivitet är regler ett måste innan kunder kan investera i krypto, tillade de.
 • Mark Steward, chef för verkställighet och marknadsövervakning av UK Financial Conduct Authority (FCA), säger att 111 oregistrerade kryptoasset-företag som är verksamma i Storbritannien utgör en risk för det bredare finansiella systemet, per Reuters. Sådana företag var med hög risk, flyktiga och oreglerade, så Steward varnade konsumenter, banker och betaltjänstföretag mot att hantera dem.

NFTs nyheter

 • Solana (SOL) förstasida Step Finance har blivit den första instrumentpanelen där användare kan aggregera och visualisera Augmented Reality non-fungible tokens (NFT), enligt ett e-postmeddelande. De första tillgängliga NFT: erna kommer från Star Atlas metaverse, en nästa generations spelvärld som körs på Solana.Source link