Mastercard för att använda stablecoins i ett förenklat kryptobetalskort erbjudande

Av | juli 20, 2021


Mastercard för att använda stavmynt i ett förenklat kryptobetalskort som erbjuder 101
Källa: Adobe / Игорь Головнёв

Betalningsjätten Mastercard tillkännagav ett förbättrat kortprogram för kryptovalutaplånböcker och utbyten som syftar till att göra det lättare för partner att konvertera kryptovaluta till fiatvaluta.

Programmet förväntas minska friktionen och förbättra kundupplevelsen samt ge större flexibilitet för konsumenter som vill spendera sina digitala tillgångar överallt där Mastercard accepteras, säger företaget. Sviten av programpartner inkluderar Cirkel, Paxos, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Vidmakthålla, BitPay, Apto Betalningar, i2c Inc.och Galileo Financial Technologies.

När kryptovalutor spenderas idag kan de bara regleras i Mastercards nätverk med fiatvaluta som US-dollar, vilket innebar att företag med egna kortprogram var tvungna att utföra valutakonvertering.

“Idag har inte alla kryptoföretag grundläggande infrastruktur för att konvertera kryptovaluta till traditionell fiatvaluta, och vi gör det lättare”, säger Raj Dhamodharan, Executive Vice President för Digital Asset and Blockchain Products på Mastercard.

Lösningen kommer som ett resultat av samarbete mellan Mastercard, Evolve Bank & Trust och stablecoin-emittenterna Paxos Trust Company, emittenten av Paxos Standard (PAX) US-dollarstödda stablecoin, och Circle, emittenten av den näst största (per marknad) kapitalisering) stablecoin, USD Coin (USDC).

Piloten för lösningen använder USDC- och PAX-stablecoins för att “underlätta krypto-till-fiat-konvertering” bland kortutgivare för att göra det lättare att betala till Mastercard.

“Samarbetet mellan Circle och Mastercard visar att digitala dollarvalutor som USDC spelar en grundläggande roll för att effektivisera betalningar och kan underlätta ny ekonomisk aktivitet för företag över hela världen,” Dante Disparte, Chief Strategy Officer på Circle, citerades.
____
Läs mer:
– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– Mastercard och Gemini för att ge kryptobelöningar i realtid

– Visa Crypto-kortanvändare använde över 1 miljard USD globalt i år
– 5 sätt Visa vill arbeta med Crypto och CBDCSource link