Market återläser Bitcoin FUD Playbook och väntar på nästa tweet

Av | maj 17, 2021


Elongate: Market Rereads Bitcoin FUD Playbook & Waits For the Next Tweet 101
Källa: en skärmdump av en tweet av Elon Musk den 1 april 2018.

Cryptoverse är svårt att debunka Tesla chef Elon Musks Bitcoin (BTC) -kritik, med många som anklagar honom för narcissism och marknadsmanipulation, medan vissa försöker gissa vad mer kan användas från BTC FUD (rädsla, osäkerhet, tvivel) playbook.

Det är inte nyhet nu att affärsmagnaten använder stor makt genom sina ord, och specifikt twittrade hans ord till sina 55 miljoner följare. Han erkände själv att han hade makten att flytta marknaderna, medan studier och analytiker har hävdat att detta också är fallet. Dessutom spekuleras Musk att vara i trubbel med US Securities and Exchange Commission (igen eller fortfarande).

Kommentatorer har hävdat att SEC: s drag mot Tesla-chefen diskrediterar hans “FUD”. Andra säger att ju mer Musk tweets, desto mindre lyssnar folk och tillägger att även om det är tveksamt om han är okunnig om konsekvenserna av sina handlingar, misslyckades han med att helt överväga dem “empatiskt”.

Cryptoverse-invånarna har redan sammanställt listor över de vanligaste FUD-punkterna relaterade till Bitcoin, i ett försök att debunkera dem eller visa hur de redan har debunkts. Det inkluderar påståenden om att BTC är en bubbla, är för brottslingar mestadels, det förstör miljön, det är centraliserat, det kan inte skala etc.

Hittills har Musk mestadels fokuserat på hur BTC-gruvdrift påverkar miljön, och tillägger nu också att det är ett centraliserat nätverk och Dogecoin (DOGE) kan slå BTC i en skalningskonkurrens.

I båda fallen är den nuvarande situationen för vissa observatörer påminner i början av 2017, medan andra säga att allt som finns att kritisera bitcoin om redan hade diskuterats för flera år sedan.

Och återigen, den här gången 2021, har många gått med i ansträngningarna i ett försök att avskräcka Musks påståenden.

Michael Saylor, VD för USA-baserat mjukvaruföretag MicroStrategy, publicerade den här videon där han pratade om de mycket diskuterade Bitcoins energiförbrukning (också en anledning till att Tesla slutar köpa med BTC).

“Bitcoins arkitektur för Proof of Work skapar sju säkerhetslager och fungerar som grunden för världens första och största digitala monetära nätverk. Det finns ingen effektivare teknik för att omvandla energi till välstånd,” säger Saylor sa.

Till detta gav Musk det som en hel del beskrev som ett “barnsligt” svar, kanske Donald Trump-esque, skrivning endast: “Saylor Moon”.

Samtidigt svarar Nic Carter, grundare av blockchainfokuserat riskkapitalföretag, på centraliseringsanspråken Castle Island Ventures, stressad att “Bitcoin existerar som ett direkt svar på centraliserade system som PayPal“som grundades av Musk.

“De [proof-of-work]/ energikostnad är det som frigör oss från tyrannin hos centraliserade penning- och betalningssystem som du värnar om, “tillade Carter. Han beskrivs Musks tweets som “en instabil cent-miljardärs humörsvängningar”, och som bara en på en lista över många negativa saker som Bitcoin har överlevt.

I alla fall, enligt till BitMEX Research, Musk’s aning Att påskynda DOGEs blocktid och öka blockstorleken är positivt, vilket leder Lightning till diskussionen, liksom Ethereum (ETH) s skalande lösningar.

Mycket av online-diskussionen är också inriktad på att förutsäga Musks framtida tweets. Möjligheterna omfatta: namnge ett annat mynt som den riktiga Bitcoin, meddela mer köpta BTC, köpa BTC under 40 000 USD, Tesla producera bitcoinbrytningsstationer som körs på litiumbatterier för att lösa energifrågan och sälja alla BTC-innehav för DOGE.

‘Egomaniac’ och ‘market manipulator’

Huvudstriden verkar dock vara på den emotionella fronten, medan många försöker förstå Musks motiv.

Vissa kommentarer ger en bild av Musk som en kultledare och en egoman, ett barn i en vuxen miljardärkropp, en narcissist som vill få full kredit för DOGE: s slutliga framgång och som förringar det som han inte kan äga / kontrollera, men tillägger att “ser till kändisar för att bekräfta giltigheten hos nya tekniker är också löjligt. “

Bland teorierna finns också ett det säger att Musk vill att Tesla ska samla mer BTC än MicroStrategy (BTC 91.850, den 13 maj).

Som sagt, det finns många som hävdar att Musk trollar Cryptoverse och / eller manipulerar handelsbots. Det här är mycket av vad onlinekommentarerna har fokuserat på under den senaste dagen, med många anklagande Musk av marknadsmanipulation.

Några föreslog att tidpunkten för Musks senaste kommentar kanske inte hade varit en slump.

Som rapporterad, gårdagens tvetydiga tweet av Musk hade föranlett spekulationer om att Tesla kan eller redan har sålt sina BTC-innehav, vilket Musk idag förnekade.

I april gjorde han också hävdade att han inte sålde någon av hans personliga BTC.

Tesla gjorde tidigare ett uppståndelse i Cryptoverse när det slutade acceptera BTC, varefter Musk twittrade att “motbjudande trådar” som kritiserade honom för det beslutet gör att han “vill gå in på Doge.”

Handlare Michaël van de Poppe hittades det är “sorgligt” att tweets från en enda person i världen kan flytta marknaden, men tillägger att “det är det tidiga skedet vi befinner oss i.”

Å andra sidan, Lex Fridman, forskare vid MIT, sa att toxiciteten i Bitcoin-samhället är “nu en bugg” som “drev många människor jag känner bort från Bitcoin, inklusive Elon Musk.”

“Jag håller inte med om att reaktionen på Elon är ett exempel på Bitcoin Maxi-toxicitet,” svarade Sino Global Capital chef Matthew Graham. “Jag tycker att det är en naturlig och uppriktigt sagt rättvis reaktion på Elons hänsynslösa toxicitet.”

____

Andra reaktioner:

__

__

__

_____
Läs mer:
Tesla & Elon Musk-Triggered Selloff Shakes Crypto Market, väcker frågor
– Dogecoin toppar likvidationstabeller på Elon Musk Live Weekend

– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort
– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?

– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– Här är sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta

Source link