Mark Cuban säger att han är ” All-in ” på Ethereum och Bitcoin

Av | april 2, 2021


Mark Cuban säger att han är 'All-in' på Ethereum och Bitcoin 101
Mark kubanska. Källa: en videoskärmdump, Youtube, The Filmy

Den en gång uttalade bitcoin (BTC) kritikern och Dallas Mavericks ägaren Mark Cuban verkar ha startat ett cheerleading-team för en man – för ethereum (ETH) -token. Och hans en gång hårda hållning på BTC verkar också ha mjuknat avsevärt.

Kubanska har uttalat sig mot BTC vid många tillfällen tidigare, men medgav att hans kryptoportfölj bestod av 60%. Resten är dock huvudsakligen ETH (30%) med andra tokens som utgör de återstående 10%, berättade han för The Delphi Podcast.

Och medan han applåderade BTC: s referenser som en värdebutik, siktade han återigen på sin “valutapotential” och sa:

“[In 2012,] folk sa att bitcoin är en valuta, och [I thought] ‘Det kommer bara inte att fungera.’ Men hela tiden sa jag att det var en värdeförråd där priset kommer att gå upp, om du kunde få folk att tro att det var ett bättre alternativ än guld på grund av dess algoritmiska brist.

Han noterade att BTC var ”ett bättre alternativ till guld” och skulle ”fortsätta” att överträffa guld.

“Det är därför jag äger bitcoin och varför jag aldrig sålde det”, konstaterade han.

Men han hade mer glödande beröm för ETH, som han berättade för ett kryptofokuserat mediaförråd förra månaden var inställt på att “störa f *** ur” en rad branscher – inklusive sportvärlden.

I sin nyare intervju växte han igen lyriskt om smarta kontrakt med ETH och Ethereum-nätverk och uppgav att det faktum att det kunde utvecklas och förbättras gjorde det mer ”verklighetstrogent”.

Han sa,

”Jag har också mycket eterum. Jag önskar att jag hade köpt den tidigare, men jag började köpa den för fyra år sedan, helt enkelt för att jag tycker att det är närmast en riktig valuta. ”

Och medan han vägrade att namnge resten av de tokens han ägde, avfärdade han mynten som “kul” och tillade:

“Det finns ingen som jag bara är all-in på annat än bitcoin och ethereum.”

Förra året hävdade han att han ägde bara 130 USD i BTC och sa att om inte “mormor” kunde få förståelse för det, skulle det förbli för “svårt” att använda – och tillade att både BTC och guld var “hemska” investeringsval .

I januari dock han avslöjade att han faktiskt hade köpt lite BTC under de “första dagarna av Coinbase. ”

Förra månaden avslöjade kubanska, per CNBC, att hans franchise övervägde att förvandla sina biljetter till icke-fungibla tokens (NFT) – en faktor som mycket väl kan ha drivit hans ETH-entusiasm.

På Reddits ETH-sub uttryckte vissa skepsis mot Kubans plötsliga entusiasm för token, med en kommentar som fick över 400 uppröstningar som uttryckte åsikten att Mavericks-chefen “förmodligen bara skulle” ETH, och att han hade “köpt in det [because] det är populärt. ”

En annan kommentator funderade,

“Tänk dig att få en transaktionsavgift på 25,50 USD för att köpa en Big Mac. Jag är inte säker på vilken vinkel Mark kommer från, men vad Ethereum är idag är ett perfekt exempel på ett offer för [its] egen framgång. […] Jag skulle säga att om Ethereum är en riktig valuta, är den i sitt medeltida skede och kommer att behöva resa genom ett par steg för att vara vad vi behöver av den. ”

I skrivande stund (08:14 UTC) handlar ETH för 1 999 USD och ökar med nästan 4% på en dag och 26% på en vecka. BTC är nästan oförändrad på en dag och handlas till 59 512 USD och ökar med 16% på en vecka.
___

____
Läs mer:
Mark Cuban kan vara mer involverad i Crypto, ‘Shitcoins’ än först trodde
– Ingen optimism för Ethereum i mars – L2-skalningslösning försenad
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIO

Source link