Mark Cuban berömmer Ethereum och fortsätter att köpa Bitcoin

Av | april 7, 2021


Mark Cuban berömmer Ethereum och fortsätter att köpa Bitcoin 101
Mark kubanska. Källa: en videoskärmdump, Youtube, TMZSports

Debatten Bitcoin (BTC) mot Ethereum (ETH) blev bara ännu mer komplicerad tack vare den amerikanska miljardärentreprenören Mark Cuban. Han berömmer hela tiden ETH som mer överlägsen BTC, men lagrar mycket mer av sin rikedom i denna mest populära kryptovaluta än ETH, syftar till att köpa mer BTC och planerar inte att sälja den.

I mars sa han att ETH är “det närmaste vi har en äkta valuta”, och nu talar han om ETH som en butik med värdealternativ eftersom den har “mycket mer inbyggt verktyg i sin organiska och inhemska form.”

“Eftersom människor använder ETH för att köpa NFT: er, för att göra fler saker och för att smarta kontrakt bara gör det lite enklare att göra utveckling. Och för att vi förhoppningsvis ser på en kortare utveckling till ETH 2.0, […] Jag tror att du kommer att se att det finns mer anledning att köpa ETH just nu än att bara vara en butik med värde – men det utesluter inte, du vet, att vara en butik med värde att köpa ETH, ” Dallas Mavericks sa ägaren under den senaste Unchained-podcasten.

Han tillade att med Ethereum-förbättringsförslaget (EIP) 1559 “förändras allt och vad som händer framöver kommer verkligen att påverka hur människor uppfattar det specifikt som en värdeförråd.” När beviset på insatsen har uppnåtts, vilket leder till ett mycket högre antal transaktioner per sekund, kommer det att ske en massiv förändring i miljön, sade han, vilket resulterade i en anledning för vissa att använda ETH som en butik med värde över BTC .

“Jag tror att applikationer som utnyttjar smarta kontrakt och tillägg på Ethereum kommer att dvärga Bitcoin. Bitcoin kommer att vara en värdefull butik men eftersom det måste göras med gruvarbetare kan du inte bara byta till bevis på insats med Bitcoin,” kubanska sa.

Under tiden måste alla tillgångar som letar efter uppskattning säljas med berättelser, säger kubanska. Medan guldberättelsen historiskt sett har varit en säkring mot inflation, har det aldrig varit den säkringen, menade han. Guld behövs egentligen inte, men berättelsen att det är värdefullt hjälper till att bygga sitt värde.

“Och bitcoin är på samma sätt”, sa han. Det finns inget samband mellan handlingarna i Amerikanska centralbanken och priset på BTC, men det är en “stor berättelse”, sa han. “Alla tillgångar kan gå upp i pris med inflation, och bitcoin kan vara en av dem […] men också kostnaden för bananer. ”

Som sagt, som “bitcoin-troende som en värdebutik” kommer han att “göra ett undantag” – han planerar att köpa nya BTC, inte spendera sina befintliga mynt och använda det för att köpa en Tesla.

Nyligen sa han att hans kryptoportfölj består av 60% bitcoin, 30% eter och 10% av andra kryptotillgångar.

Reservvaluta och globalt tidvatten

Under tiden Senior Commodity Strategist på Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, hävdar att BTC har större chans att bli en reservvaluta än ETH. Enligt en rapport från april från Bloomberg Galaxy Crypto Index,

“Det verkar som om berättelsen har lutat mot att allokera en liten del av tillgångarna mot krypto kontra riskerna med att missa potentialen för bitcoin att bli den globala referensvärde digitala tillgången. Antagande av riktvärde krypto som en global reservtillgång har passerat mainstream som vi ser det och marknadsvattnet stiger. “

McGlone sa att BTC ersätter guld plötsligt snarare än gradvis och denna process kommer sannolikt att påskynda, “som understödjer sitt pris under en överskådlig framtid och förstorar dollarns dominans som reservvaluta.”

Bitcoin fyller behovet av en digital reservtillgång i en värld med låg avkastning, sa han. Företag som Visa, Goldman Sachsoch Morgan Stanley har “omfamnat digitaliseringen av pengar, som driver processen med att bitcoin ersätter guld som den globala digitala reservtillgången”, säger strategen.

De flesta indikatorer visar ett skiftande globalt tidvatten som gynnar bitcoin som reservtillgång, avslutade McGlone.

Trots detta tidvatten överträffar ETH emellertid BTC på kryptomarknaden.

15:41 UTC, BTC, med ett börsvärde på mer än 1 USD USD, handlas till 56 572 USD och ökar med 676% på ett år, medan ETH (börsvärde – 239 miljarder USD) handlas till 1 992 USD och ökar med 1 074 %.
____
Läs mer:
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Bitcoin vs. Ethereum Fight eskalerar mitt i färsk kapital som går in i rymden
– Bitcoin är bättre än Ethereum på dessa fyra saker
– Mark Cuban kan vara mer involverad i Crypto, ‘Shitcoins’ än först trodde
– Mark Cuban Says Crypto är en butik med värde & Redditors rätt till ‘Kick Wall St. Ass’Source link