Många större stablecoins tar ett kort steg under 0,9 USD

Av | maj 19, 2021


Många stora stavmynt tar ett kort steg under 0,9 101 USD
Källa: Adobe / James Thew

I det stora havet av rött som för närvarande ses på kryptomarknaden utmärker sig en sektion särskilt: den plötsliga och korta nedgången i ett antal stora stallmynt ungefär samtidigt innan den studsar tillbaka. (Uppdaterad kl 14:14 UTC med en kommentar från Tether.)

Klockan 13:30 UTC minskar stora kryptovalutor och topp 10 av börsvärde ser förluster mellan bitcoin (BTC) 23% och binance mynt (BNB) 43% bara den sista dagen.

Bland dessa sjönk det fjärde myntet efter börsvärde och en större stablecoin, tether (USDT), 4% på en dag och 3,4% under den senaste timmen, för närvarande på USD 0,97.

Detta kommer efter ett snabbt och massivt, men kortvarigt dopp till 0,89 USD, vilket överraskar Cryptoverse i stort. På samma sätt testade USDT i oktober 2018 0,86 USD.

“USDT tappar inte sin pinne,” Stuart Hoegner, generalråd vid Bitfinex och Tjudra, berättade Cryptonews.com.

”Med förbehåll för våra användarvillkor utfärdar Tether och löser in en USDT för en dollar: inte mer, inte mindre. Detta är oberoende av marknadsförhållandena, sade han och tillade att många människor “översvämmas i USDT som en säker hamn.”

”På Bitfinex och Kraken, återspeglar marknadspriset nära tether till dollar på USDT och, på Coinbase, USDT är till en premie. Webbplatser som spårar prissättning och analyser bör tas med försiktighet eftersom de använder utbyten som datakällor, varav många inte kunde nås under doppet, betonade han.

I båda fallen var USDT inte ensam i det här steget idag.

USD-mynt (USDC), som för närvarande rankas 9 av CoinGecko, sjönk 8% på en dag och 9% under den senaste timmen. Även om det nu handlas till 0,92 USD, är det också en återhämtning från en nedgång till 0,89 USD.

Och en hel del andra stablecoins blev röda på webbplatsens lista, inklusive:

  • Binance USD (BUSD) sjönk 7% på en dag och 9% på en timme och sjönk till 0,9 USD, nu på 0,94 USD;
  • DAI minskar med 7% på en dag och 8% på en timme och berör USD 0,92;
  • Gemini Dollar (GUSD) sjönk kort till 0,82 USD, eller 6% på en dag och 3% på en timme, men handlas nu till 0,94 USD;
  • TrueUSD (TUSD) är emellertid grönt i alla tidsramar och handlas för närvarande till 1,04 USD – även om det också sjönk till 0,88 USD och snabbt studsade;
  • Paxos Standard (PAX) är faktiskt i rött (4% på en dag) och handlas till 0,96 USD, men dess diagram visar inte samma plötsliga nedgång som de andra.

Denna utveckling, även om den var kort, undgick inte Cryptoverse-ögat.

____
Läs mer:
Ytterligare en vanlig Bitcoin Crash? BTC testar nästan 30 000 USD

Source link