Man söker borttappad BTC 7500 i en skräp dumpa planerar högteknologisk sökning

Av | juli 9, 2021


Man letar efter förlorade BTC 7500 i en skräp dumpa planerar Hi-Tech Sök 101
Flygfoto taget från en helikopter av en återvinningsaffär för skrotmetall i Newport Wales. Källa: Adobe / Tom Falcon Harding

En brittisk man som har försökt övertyga sitt kommunfullmäktige att låta honom söka efter en soptipp efter en hårddisk som innehåller en bumper bitcoin (BTC) drag sedan 2014 vill nu använda högteknologiska trollkarl för att hitta kryptostashet som han av misstag kastade bort för åtta år sedan. Men han kan vara frustrerad i sina ansträngningar, då rådet vägrar att vika.

Som tidigare rapporterats har mannen, en IT-arbetare vid namn James Howells, vädjat för Newport City Council om att låta honom söka efter sopplatsen för sin enhet, som han säger innehar 75 500 BTC (247 miljoner USD), i flera år. Men rådet har upprepade gånger avvisat hans önskemål – trots Howells erbjudanden om att dela poletter med rådet och lokala välgörenhetsorganisationer.

Sedan dess har han blivit något av en älskling i media – och uppdateringar om hans historia dyker upp regelbundet i den brittiska pressen, särskilt under tjurmarknadsperioder när BTC-priserna börjar stiga.

I tal med The Sun hävdade Howells, 35, att han har stöd från vad tabloiden kallade en “superrik hedgefond” som kommer att betala för sökningen “i utbyte mot lejonparten av hans förmögenhet.”

Han har också erbjudit rådet 76 miljoner dollar om han hittar enheten.

Howells berättade för media:

”Det här skulle vara en ordentlig sökning – inte bara någon som går in med en hink och spade. Vi har ett system med flera transportband, röntgenavsökningsenheter och en AI-avsökningsenhet som skulle utbildas för att känna igen objekt som har samma storlek och densitet som hårddisken. ”

Och Howells frågar inte att söka igenom hela dumpningen – han säger att hans noggranna studie av flygfoton av webbplatsen har lett honom till slutsatsen att hårddisken är i ett 200 kvm stort område som kan vara cirka 15 meter djupt – även om han medgav att det skulle troligen “mellan 300 000 och 400 000 ton avfall att titta igenom.”

Rådet citerades emellertid som upprepande av samma linje som det har gett om frågan sedan starten, med en taleskvinna som citerade att “kostnaden för att gräva upp deponin, lagra och behandla avfallet kan löpa till miljoner pund – utan någon garanti för att det varken hittar det eller att det fortfarande fungerar. ”

Hon tillade att “rådet har sagt till Howells vid ett antal tillfällen att utgrävning inte är möjlig enligt vårt tillstånd och att utgrävningen i sig skulle ha en enorm miljöpåverkan på det omgivande området.”

Och rådet försökte rita en linje under affären och sade:

”Även om vi kunde gå med på hans begäran, är det frågan vem som skulle täcka kostnaden om hårddisken inte hittades eller skadades i en sådan utsträckning att data inte kunde återställas. Vi har därför varit tydliga att vi inte kan hjälpa honom i denna fråga. ”

Hur som helst insisterade Howells på att hans plan är solid.

Han förklarade att han ville göra “en känslig sökning” som inte skulle skada hårddisken i processen. “

Han sa:

”Du kan inte bara använda en klo-gripare. Vi har pratat med utgrävningsexperter och ordentliga ingenjörer för att se till att allt görs korrekt och på ett sätt som är säkert för miljön. Under de senaste fyra eller fem månaderna har jag också pratat med några av de bästa dataåterställningsexperterna i världen för att se till att vi kan få bort det från hårddisken. ”

Mannen sa att skanningsenheten skulle kosta cirka 688 000 USD, medan ett extraheringsverktyg “för att rensa upp eventuell förorening” skulle medföra kostnader på cirka 138 000 USD.

I båda fallen kan skrämmande historier som dessa snart bli en grundpelare på brittisk TV. I ett LinkedIn-inlägg, utvecklings- och seriebesättningsdirektören för markbundna sändare ITV, Jessica Jorgensen, retade en “ny stor kabelnätverksserie” från producenterna av Queer Eye.

Jorgensen vädjade för människor att komma fram med sina berättelser och skriva:

”Har du glömt ditt kryptoplånbokslösenord? Har du tappat din nyckel? – Har du försökt allt för att låsa upp din kryptoplånbok utan lycka? Är du redo att återställa ditt kryptoplånlösenord på något (lagligt) sätt som behövs? Vi är på landsomfattande sökning efter personer som för närvarande är låsta utanför sina kryptoplånböcker och på väg att förlora sina pengar. ”

___
Läs mer:
– Två fel gissningar och denna programmerare förlorar 241 miljoner USD i Bitcoin
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användare

– Blockstream debuterar öppen källkodsmaskinvara Bitcoin Wallet
– Kan någon gissa min Crypto Private Key?

– Din Bitcoin Brainwallet kan svepas även utan att läsa dig
– Hur du skyddar din absoluta kryptolivlinje – fröordSource link