MakerDAO decentraliserar, nya kryptoinvesteringar + fler nyheter

Av | juli 20, 2021


MakerDAO decentraliserar, nya kryptoinvesteringar + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Сергей Шиманович

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Decentraliseringsnyheter

  • MakerDAO (MKR) är nu helt decentraliserat, Rune Christensen, VD för Maker Foundation, sa i ett blogginlägg idag. “Med flera kärnenheter godkända av styrning för att effektivt organisera alla arbetsområden inom DAO [decentralized autonomous organization] och det globala samhället som nu ansvarar för alla aspekter av Maker-protokollet, är DAO nu helt självförsörjande och Maker Foundation har uppfyllt sina bootstrapping-ansvar, sade han och tillade att stiftelsen formellt kommer att lösas upp inom de närmaste månaderna.

Investeringar nyheter

  • Pelare VC sa att det har stängt 192 miljoner USD i kapital för Pelare III (169 USD) och Pillar Select (23 miljoner USD), företagets senaste riskkapitalfonder. Företaget som investerade i kryptoprojekt som Algorand (ALGO) och Cirkel, sa att pelare III kommer att fortsätta att investera i alla typer av teknik och affärsmodellinnovation som SaaS, AI / ML, krypto, fintech, hårdvara, tillverkning och logistik, proptech och konsumentmarknader.
  • Titan, en investeringsplattform för detaljhandeln, sade att den har stängt 58 miljoner USD i serie B-insamling ledd av Andreessen Horowitz (a16z), med deltagande från befintliga investerare inklusive Allmän katalysator, BoxGroupoch Ashton Kutcher’s Sound Ventures. De första strategierna på Titans plattform finns övervägande i aktier, men plattformen sa att den “snabbt expanderar till andra tillgångsklasser och går in i ett nytt territorium där äldre spelare ännu inte har trampat.”
  • Protokoll för likviditetshantering Visir Finance har meddelat en finansieringsrunda på 3,5 miljoner USD som leds av investeringsföretaget 1 bekräftelse. Fonderna gör det möjligt för Visor att utveckla nästa fas av sitt Active Management Protocol.

Blockchain nyheter

  • Crypto-plattform Crypto.com sa att det har introducerat det nya testnätet av Cronos, deras Ethereum Virtual Machine (EVM) kedja, som går parallellt med deras befintliga Crypto.com-kedja. Cronos syftar till att skala det decentraliserade ekonomins (DeFi) ekosystem genom att ge utvecklare möjlighet att snabbt hamna appar från Ethereum (ETH) och EVM-kompatibla kedjor.

NFTs nyheter

  • Blockchain-plattformen för icke-fungibla tokens (NFT) Enjin (ENJ) sa att den har gått med i FN: s globala kompakt, en uppmaning till företag överallt att anpassa sin verksamhet och strategier till tio principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbete, miljö och antikorruption. Enjin sa att det “kommer att utforska nya sätt att använda NFT för att genomföra FN: s uppdrag för hållbarhet och jämlikhet.”
  • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) sa att det har lämnat in en nödåtgärd och fått ett tillfälligt besöksförbud och frysning av tillgångar för att stoppa ett påstådt pågående erbjudandebedrägeri från Las Vegas-baserade Profit Connect Wealth Services Inc., som har höjt mer än 12 miljoner USD från minst 277 investerare i detaljhandeln. Enligt SEC har organisationen samlat in pengar under förevändning att de skulle investeras i värdepapper och kryptovalutor baserat på rekommendationer från en “superdator för artificiell intelligens” och hävdar att de garanterar enorm avkastning.Source link