LUNA on the Rise as South Korean City Mulls Terra Stablecoin Proposal

Av | april 27, 2021


LUNA on the Rise as South Korean City Mulls Terra Stablecoin Proposal 101
Källa: iStock / PeskyMonkey

TerraLUNA-symbolen åtnjuter en snabb tillväxt, med priser upp nästan 9% under det senaste dygnet – efter nyheterna om att det sydkoreanska företaget kan arbeta med lokala stablecoin-relaterade planer med landets andra stad, Busan.

09:05 UTC handlas LUNA, rankad 21 efter marknadsvärde, till 18,79 USD och ökar också med 35% på en vecka. Priset är nästan oförändrat på en månad, medan det skjutit i höjden med 9 499% på ett år.

Per Tech M, en rådgivande kommitté som arbetar med en modernisering av stadens Blockchain Free Zone för den nyvalda borgmästaren Park Hyung-joon, har lagt fram ett förslag att få Terra hjälp i sina lokala stablecoin-planer.

Parks manifest innehöll ett antal blockchain och lokala stablecoin-relaterade löften.

Medieföretaget uppgav att stadens myndigheter hade bekräftat att dess rådgivande grupp bestod av en rad “blockchain-experter” och att denna grupp hade skisserat en blockchain-handlingsplan för Park-regimen. Planen innebär möjlig utfärdande av digitala ID-kort för Busan-medborgare, uppgradering av Dongbaekjeons lokala valuta med hjälp av blockchain-teknik och planer för en stadsdriven “digital tillgångsutbyte”.

Och den rådgivande kommittén har enligt uppgift föreslagit att Terra stablecoins skulle kunna användas på börsen, tillsammans med Dongbaekjeon-tokens.

Medieföretaget uppgav att kommitténs medlemskap omfattade operatörer av finansiella tjänster och kryptorelaterade företag, inklusive företag från det decentraliserade finansutrymmet (DeFi).

Busan har, precis som många andra städer i Sydkorea, meddelat planer på att ge den lokala ekonomin ekonomiska stöden genom att använda lokala stallmynt för att ”minska bördan på småföretagare och lokala myndigheters organ”.

Det nya föreslagna ”digitala utbytet”, konstaterade utskottet, skulle säkerställa att endast identitetsverifierade parter med lämplig kund-kund (KYC) och protokoll mot penningtvätt på plats skulle få delta.

På andra håll, chatt-app jätten Kakao och det New York-baserade blockchainföretaget ConsenSys har blivit de senaste företagen som börjat utveckla infrastruktur för en föreslagen sydkoreansk digital egen – trots att Bank of Korea har ännu inte bekräftat sina centralbankers digitala valutaplaner (CBDC).

I ett pressmeddelande Kakaos blockchain-arm Mark X, indikerade operatören av Klatyn blockchain-protokollet att målet med det nya steget var att utveckla en plattform som gör det möjligt att utfärda den digitala vinnaren.

Företagen kommer att arbeta med ett första pilotprojekt och kommer också att undersöka interoperabilitetslösningar för Klaytn och Ethereum Layer-2-lösningar, samt möjliga interoperabilitetsalternativ för andra blockchain-protokoll.
____
Läs mer:
– Den thailändska centralbanken skapar ett prejudikat genom att förbjuda Baht-pegged Stablecoin
– Förbered dig på ” En osäker framtid med pengar ” – US Intelligence Center
– Oberoende lokal stablecoin blomstrar i Buyeo i Sydkorea
– Ryska centralbanken vill “begränsa” Stablecoin-användningen vid betalningar
– Stablecoins kan ‘penetrera icke-kryptomarknader’ och överträffa 100 miljarder USD 2021Source link