Latinamerikanska parlamentsledamöter vidgar Overton-fönstret för Bitcoin

Av | juni 8, 2021


Latinamerikanska parlamentsledamöter vidgar Overton-fönstret för Bitcoin 101
Källa: Adobe / Lucy Brown

Lagstiftare i Latinamerika uttrycker sitt stöd för bitcoin (BTC) antagande – i kölvattnet av det banbrytande tillkännagivandet från El Salvadors president att helgen syftar till att anta BTC som lagligt betalningsmedel.

Parlamentsledamöter från Brasilien, Argentina, Paraguay och Panama har rusat in för att visa sitt stöd när bitcoin-antagandet verkar trycka kraftigt in i det latinamerikanska Overton-fönstret – utbudet av politik som är politiskt godtagbar för mainstream.

Den salvadorska statschefen Nayib Bukele (39 år) som fortfarande gör mest vågor på denna front, som nyligen lovade att ett lagförslag skulle läggas fram för parlamentariker den här veckan – liksom lovande kryptoentreprenörers skattelättnader och snabba uppehållstillstånd. Tydligt medveten om sin publik tog Bukele till Twitter för att meddela, på engelska:

”Förslaget till bitcoinräkning som vi skickar till kongressen är nästan klart. Enkel. Kort. Ljuv.”

Under helgen redigerade Bukele också sin profil för att ha röda laserögon – ett vanligt tecken på stöd som används i stor utsträckning i Twitter BTC och crypto community.

En liknande taktik var anställda av Salvadors president för lagstiftande församlingen Ernesto Castro.

En annan Bukele-allierad, den nyligen valda parlamentsledamoten Dania González, tog ett liknande tack. Alla tre är medlemmar i det populistiska partiet Nuevas Ideas (New Ideas) som vann en majoritets majoritet i valet i landet redan i mars. González sitter i parlamentets finanskommitté.

Men trenden verkar ha spridit sig som en löpeld över hela regionen. Som tidigare rapporterats har en paraguayansk parlamentsledamot vid namn Carlos Rejala, från det relativt lilla men inte obetydliga oppositionspartiet Hagamos, också varit sång- med sitt stöd för BTC-antagande.

Rejala, 36 år, har varit på repost-frenesi, eftersom Bitcoiners mästare hans handlingar. Han svarade på kryptoinvesteraren Anthony Pompliano, skrivning som svar på en uppmaning att “omfamna bitcoin” och “ge frihet för dina medborgare” – “Jag tror också att det här är vägen!”

De ansluter sig till den 36-åriga brasilianska parlamentsledamoten Fábio Ostermann, från minoriteten Partido Novo. MP redigerad hans profilbild för att lägga till laserögon och åtföljde inlägget med taggarna “LaserEyes” och “LaserEyesTill100k” och på spanska: “Ny profilbild.”

Också i Brasilien gick Ostermanns kollega i Partido Novo-partiet Gilson Marques (40 år) efter laserögonblick och som svar på ett inlägg om saken från ett engelskspråkigt kryptorelaterat konto, svarade att han var “tacksam för påminnelsen om att jag var den första parlamentsledamoten som sa” skatt är stöld “” i den brasilianska deputeradekammaren.

I Panama är Oxfords universitet-utbildad, oberoende parlamentsledamot Gabriel Silva (32 år) skonade oss laserögonen, men istället omplacerade en Bukele, bitcoin-tema-tweet, och skrev att han också skulle “förbereda ett förslag” att lägga fram inför landets parlament och tillade: “Om du är intresserad av att skapa den, du kan kontakta mig. ”

Silva Lagt till,

”Panama kan inte lämnas kvar. Om vi ​​vill vara ett verkligt nav för teknik och entreprenörskap måste vi stödja kryptovalutor. ”

Och avrundar deras antal (hittills) är Francisco Sánchez (47), den argentinska parlamentsledamoten för Neuquén-regionen. En medlem av oppositionskoalitionen Juntos por el Cambio (Together for Change), Sánchez också åkte med hashtaggen ”Ny profilbild” och röda laserögon.

Det kan vara värt att notera att de flesta parlamentsledamöterna i fråga är yngre, nyligen valda politiker från mindre, nyare och tekniskt intressanta partier. Undantaget är naturligtvis att ett sådant parti i El Salvador faktiskt har tagit makten.

Tillbaka i El Salvador, per El Mundo, uppgav landets handels- och investeringsminister Miguel Kattán att USD – landets nuvarande och enda lagliga betalningsmedel – “fortsätter att vara det lagliga betalningsmedlet i El Salvador.” Han tillade dock att “transaktioner kommer att aktiveras i bitcoin”, även om han medgav att “uppenbarligen” skulle dessa vara “relaterade till [BTC’s] värde i dollar. ”

Han tillade att utvecklingen “inte innebär en avdollarisering av den salvadoriska ekonomin.”

Operatören av @HODLingOnward Twitter-kontot, en “amatör politisk ekonom och historiker”, erbjöd en del analyser av situationen i El Salvador och noterade i ett blogginlägg att landets centralbank och statskassans reaktion skulle vara av intresse och kommenterade:

“Med bitcoin som lagligt betalningsmedel också, handlare måste acceptera betalning i bitcoin om det erbjuds. Detta är ett helt annat paradigm än de som erbjuds från andra länder som erbjuder skattefördelar till bitcoininnehavare. ”

Och en annan mer övervägande reaktion kom från Qiao Wang, partner på DeFi Alliance, som skrev att även om “vissa av” parlamentsledamöternas inlägg “kan vara rena PR-stunts,” kan de “utvidga Overton-fönstret.”

Han avslutade,

”De får folk att tänka det otänkbara. Först då kan det otänkbara bli verklighet. ”

08:49 UTC handlar BTC till 33 275 USD och sjunker med 8% på en dag och 11% på en vecka.
___

Andra reaktioner:

____

Läs mer:
Bitcoin är mer ‘offentliga’ pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Förbered dig på ‘Uncertain Future of Money’ – US Intelligence Center

– Bitcoin står inför säkringstest bland stigande inflationsproblem
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?

– Post-COVID-19, Bitcoin & Co kan hjälpa Storbritannien att fly från Economic Funk
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?

– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Bitcoinmassadoption skulle gynna och skada den nuvarande ekonomin

Source link