Larva Labs säljer ut ny NFT-batch, utlöser bekymmer för CyperPunks Value Drop

Av | maj 4, 2021


Larva Labs säljer ut ny NFT-batch, utlöser bekymmer för CyperPunks Value Drop 101
Källa: Larva Labs Blog

Larva Labs, företaget bakom digitala samlarobjekt som kallas CryptoPunks, utvidgar sitt fotfäste ytterligare på marknaden för icke-fungibla token (NFT) genom sitt senaste projekt, Meebits, och introducerar en rad 3D-avatarer för virtuella världar, spel och virtuell verklighet – och redan utsåld.

“Om Cryptopunks är en ideal 2D-avatar för Discord, Twitter och andra sociala medier, hoppas vi att Meebits kommer att bli 3D-avataren för virtuella världar, spel och VR. Vi är hausse om den metaversa framtiden och vi ser fram emot att se hur Meebits används i sådana miljöer, säger företaget om sitt tredje NFT-projekt.

Teamet skrev att de “älskar 3D-grafik med låg poly och voxel. Stilen har gjorts populär under det senaste decenniet av spel som Minecraft och Roblox. Vi tror att det, precis som 8-bitars pixelkonst, minimalismen och tillgängligheten till voxelkonst kommer att visa sig vara tidlös och kärleksfull för kommande generationer. ”

Larva Labs meddelat det nya projektet och försäljningen av 9 000 karaktärer den 3 maj, öppning den offentliga försäljningen ungefär en timme senare – och ungefär fem timmar efter det, förstärkt av hype kring företagets tidigare NFT-erbjudanden, företaget meddelat den hade sålt ut hela partiet av Meebits.

Bland annat en av samlarobjekten, Meebit 564, såldes för 200 ethereum (ETH).

Enligt uppgifter från Öppet havhar dessa NFT-enheter genererat nästan ETH 5 592,9 i försäljning (för närvarande 18,98 MUSD). .

Ägarna till Larva Labs tidigare NFT kan också göra anspråk på en gratis Meebit (förutom gasavgifter) inom en vecka. “De återstående Meebits som inte är låsta av Community Grant finns tillgängliga för försäljning”, sa de.

På samma sätt som CryptoPunks-samlingen lagrade Larva Labs en filhash i det smarta kontraktet, men hävdar att det var betydligt mer utmanande att skriva en generator med voxel-tecken än att skriva en generator för 2D-tecken som CryptoPunks.

När alla 20 000 Meebits har präglats släpps filmatchningen som har på InterPlanetary File System (IPFS), och den innehåller all attribut och voxel-data för varje Meebit, “så att de kan leva vidare i evighet”, sa teamet.

Under tiden har vissa NFT-marknadsobservatörer uttryckt sin besvikelse över försäljningsmekanismen som Larva Labs antog för sin senaste serie digitala samlarobjekt och kontrasterar den med den som används för CryptoPunks.

”20 000 meebits och de vill ha 2,5 et (vardera 8 000 USD) vardera för de 9 000 de säljer. Inriktning [USD] 72 miljoner netto vid offentlig försäljning, ” twittrade en användare som går under namnet davis. ”Högt pris utan knapphet, inget historiskt värde som punkare. Kommer som en rak kontant grepp. Hårt pass från mig. ”

Vissa kommentatorer försvarade Larva Labs genom att påpeka att försäljningen var en holländsk auktion, en typ av auktion med ett fallande pris där auktionsägaren börjar med det högsta begära priset och sedan sänker den tills den når en nivå där de mottagna buden kommer att täcka hela kvantiteten av de erbjudna varorna.

En annan kryptoinvesterare sa att ”även med en holländsk auktion är det bara ett högt startpris för att de är Larva Labs. Det faktum att de sjönk över hälften betyder att golvpriset sannolikt kommer att dumpa hårt också. ”

Samtidigt oroade vissa kommentatorer att den senaste försäljningen skulle kunna utlösa en minskning av värdet på CryptoPunks som upprätthåller betydligt högre marknadspriser än många av de sålda Meebits.

____

Läs mer:
Christie säljer 9 CryptoPunks, medan 6,3 miljoner USD placeras på 16 punks
– UFC tar kampen mot NFT, planerar enligt uppgift sin egen kryptoasset

– Ett annat världsberömt Meme kapitaliserar på NFT Hype
– Nytt WWF-projekt för att använda NFT för att rädda djur

– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål

– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar

Source link