Lagra eller inte värdefullt? Tre rapporter väger in på Bitcoin

Av | juli 7, 2021


Lagra eller inte lagra värde?  Tre rapporter väger in på Bitcoin 101
Källa: Adobe / ekostsov

Tre nya rapporter visade återigen att den populära berättelsen kring bitcoin (BTC) som “digitalt guld”, en säker tillflyktstillgång, inte är så enkel och juryn är fortfarande ute med den här frågan.

Analytiker vid Goldman Sachs, Arcaoch Bloomberg Intelligence diskuterade BTC som en butik med värde, säker tillflyktsort eller defensiv tillgång från olika perspektiv. Vissa hävdade att bitcoin och guld inte nödvändigtvis är jämförbara och att BTC inte alls är en defensiv tillgång, medan en analytiker ser en tjur i horisonten för denna “kommande digitala reservtillgång.”

Volatilitet igen

Även om BTC är en konkurrent till andra kryptoassets är det inte en direkt konkurrent till guld, och anledningen är dess ofta nämnda volatilitet, argumenterade analytiker vid den amerikanska investeringsbankjätten Goldman Sachs i en anteckning, som rapporterats av Market Insider.

De tillade att

“Guld konkurrerar med krypto i samma utsträckning som det konkurrerar med andra riskfyllda tillgångar som aktier och cykliska råvaror. Vi ser guld som en defensiv inflationssäkring och krypto som en risk-på inflationssäkring.”

Bitcoin volatilitetsdiagram:

Lagra eller inte värdefullt?  Tre rapporter väger in på Bitcoin 102
30-dagars BTC / USD-volatilitet. Källa: buybitcoinworldwide.com

Historiskt sett är guld inte heller den mest stabila tillgången.

Guldprisdiagram:

Lagra eller inte lagra värde?  Tre rapporter väger in på Bitcoin 103
Källa: macrotrends.net

Dessutom är konkurrensen mellan bitcoin och ethereum (ETH), liksom med andra tillgångar, det som hindrar någon av dem från att bli en tillgång som investerare skulle se som säkra, enligt analytikerna.

Med tanke på att Ethereum är den mest populära smarta kontraktsplattformen, ser ETH “för närvarande ut som den kryptovaluta som har den högsta potentialen för verklig användning”, och en som “så småningom skulle kunna komma att övergå bitcoin som den bästa kryptovalutan”, tillade de. Vad Bitcoin saknar, trots sitt ”starkare varumärke”, är vissa verkliga användningsfall. Men talar om verkliga användningsfall, idag, betalningar jätte Visa sa att deras konsumenter globalt spenderade mer än 1 miljard dollar i kryptovaluta på varor och tjänster via Visas kryptolänkade kort under årets första sex månader.

Bitcoin är en av årets sämsta presterande

“Bitcoin är inte en” defensiv tillgång “, inte ens inom digitala tillgångar,” skrev Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) för det amerikanska investeringsförvaltningsföretaget Arca. Defensiva tillgångar består av mer stabila investeringar med jämnare avkastning – de tenderar att bära lägre risk och är mer benägna att generera en lägre avkastning på lång sikt i form av inkomster, sa Dorman och tillade: “Det beskriver säkert inte Bitcoin … alls.”

Även om det förväntas att defensiva tillgångar som nyttolager, vårdaktier och amerikanska statsobligationer kommer att fungera bra oavsett konjunkturcykel, och det finns företag och projekt inom den digitala tillgångsindustrin som har dessa egenskaper, är Bitcoin per Dorman inte en av dem.

“Denna berättelse att Bitcoin är den defensiva tillgången inom digitala tillgångar är ännu mer chockerande med tanke på att Bitcoin är en av de sämst fungerande digitala tillgångarna YTD [year-to-date] med ett långt skott, och det fortsätter att underprestera varje studs (som förra veckan), medan den sjunker i linje med tillgångsklassen under perioder av stress, “sa han.” Det enda Bitcoin verkar försvara mot är vinster. “

10:49 UTC handlades BTC till 34 701 USD. Det ökade med 2% på en dag, minskade med 3,5% på en vecka och med 20% YTD. Som jämförelse handlades ETH till 2380 USD, eller 5% högre än igår och nästan 10% högre än för en vecka sedan. Det ökade med 222% YTD.

För att driva sin poäng hemma jämförde Dorman bitcoin som “pressas negativt av Kina, ESG, kändischefer, FED regimskift och regulatoriskt tryck “till decentraliserad finansiering (DeFi) -token som SUSHI med en utdelning på 14% som bokar intäkter och fritt kassaflöde varje dag oavsett marknadscykel, och speltoken som Axie Infinity (AXS) som” växer intäkterna exponentiellt , har aktiestöd bakom sig, och token stöds uttryckligen av företagets balansräkningstillgångar. “

‘Decentraliserad reserv och lagring av värdetillgångar’

Medan de två tidigare analytikerna uttryckte vissa likheter i sina åsikter, verkar Bloomberg Intelligence vara på motsatt sida av denna debatt.

Bitcoin verkar vara på väg att bli en globalt accepterad decentraliserad reserv och lagring av värdetillgångar, sa Mike McGlone, Bloomberg Intelligence Senior Commodity Strategist, och tillade:

“Till synes ostoppbar och konkurrerande, framåtgående åtgärder för penningmängd och skuld till BNP i de flesta länder är en ras som guld och dess digitala digitala version, Bitcoin, hjälper till att ge en häck. <...> Minskande kvantitet i förhållande till benägenheten av valutor att minska med tiden och den betydande summan pengar som pumpas in i systemet är en solid grund för Bitcoins prisuppskattning. “

Dessutom hävdade han att bitcoin kan vara mer än en digital version av guld. BTC: s potentiella väg är att stabilisera cirka 100 gånger ett uns guld och att dess volatilitet fortsätter sin nedåtgående bana.

På tal om detta kommer den sjunkande volatiliteten, liksom en stigande prisbana, att följa bitcoins fortsatta migrering till mainstream. “Bitcoin-volatiliteten är väl redo i början av 2H för att återuppta sin allmänt nedåtgående spår sedan spädbarnsdagar”, sa McGlone och tillade att partiella tilldelningar till BTC kan vara ett klokt tillskott till lågavkastande obligationsportfölj.

Kryptomarknaden går troligen in i en mer vuxen fas under andra halvåret. Enligt analytikern har “Bitcoin backat in i lager av stöd i början av 2H”, med sannolikhet för att det återupptar den uppåtgående banan, eventuellt med något makroekonomiskt bränsle från lägre obligationsräntor.

“Om US Treasury långa obligationer upprätthåller under 2% tröskeln, Bitcoin och guld är väl redo att vara ledande 2H-artister – 2Q-fall kan visa sig vara pauser inom varaktiga tjurmarknader. <...> Minskande avkastning innebär mindre konkurrens för butiker med värde som guld och bör öka prisupptäcksfasen för den kommande digitala reservtillgången, Bitcoin. “

Han tillade att de viktigaste faktorerna som pressade BTC under andra kvartalet, såsom energiförbrukningsfrågor, Kinas kraft och försenade amerikanska börshandlade fonder (ETF), alla är “övergående och deras lösning skulle vara ganska hausse på längre sikt . “
____
Läs mer:
– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount
– Föreställ dig Bitcoin som en reservtillgång. Vad händer då?

– Bitcoin är mer ‘offentliga’ pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Bitcoin står inför häcktest mitt i stigande inflationsproblem

– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?
– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverkSource link