Kryptomarknadssignaler blir klara men långsiktiga investerare ackumuleras fortfarande

Av | juni 8, 2021


Kryptomarknadssignaler blir klara men långsiktiga investerare ackumuleras fortfarande 101
Källa: AdobeStock / Patrick Baas

Många av de viktigaste kryptomarknadsindikatorerna har blivit baisseartade under de senaste veckorna, med den senaste månaden som medfört historiskt stora nedgångar av de flesta statistik över kedjeaktivitet, enligt kedjeaktivitet och digitala tillgångsflödesdata. Som sagt, det är fortfarande de nya aktörerna som säljer, medan hodlers fortsätt ackumulera.

James Butterfill, investeringsstrateg på investeringsföretaget för digitala tillgångar CoinShares, sa att investerare förblir försiktiga med bitcoin (BTC), men att ethereum (ETH) och altcoins fortfarande är populära.

I sin senaste rapport om Digital Asset Find Flows Weekly sa Coinshares att 94 miljoner USD har lämnat investeringar i digitala tillgångar förra veckan, men endast en produktleverantör bevittnade betydande utflöden, medan resten såg inflöden.

Dessutom minskade handelsvolymerna för BTC-investeringsprodukter med 62%.

Rapporten uppgav att bitcoinutflödena totalt uppgick till 141 miljoner USD förra veckan och motsvarade 8% av nettoinflödet i år. Ändå förblir de minimala på relativa villkor jämfört med utflödena i början av 2018.

Tvärtom fortsätter ETH att vara ett populärt val bland investerare, eftersom tillgången såg inflöden på 33 MUSD netto.

Under tiden tillade XRP-investeringsprodukter 7 miljoner USD, medan cardano (ADA) fick ytterligare 4,5 miljoner USD.

Dessutom, Arcane Research sa idag att contango för 3-månaders bitcoin-futures, eller skillnaden mellan futurespriset och det förväntade sportpriset, nu nästan är borta och spotpriset och 3-månaders futureskontraktet nästan handlas till samma pris.

“Detta indikerar en mer baisse känsla bland futureshandlare”, tillade de.

Hodlers trasslar mer

En rapport från kryptoasset-on-chain analysföretaget Glassnode noterade att utbudet som innehas av långsiktiga innehavare fortsätter att accelerera uppåt, medan nyare aktörer släpper sina mynt med en förlust som är “mycket större än marknaden i genomsnitt.”

Enligt rapporten är ”marknaden fortfarande osäker” efter stora nedgångar i kedjeaktivitet, avvecklad volym och transaktionsavgifter för både BTC och ETH, vilket återförde dem till nivåerna 2020 och början av 2021.

”I nästan alla mätvärden för kedjeaktivitet har den senaste månaden varit en historiskt stor nedgång, som snabbt övergår från blomstrande on-chain-ekonomier vid ATH [all-time high] priser, för att nästan helt rensa mempools och avtagande efterfrågan på transaktioner och avveckling. ”

Glassnode hävdar också att Bitcoin-nätverket under den senaste försäljningen såg en 18% minskning av aktiva adresser från den senaste ATH på 0,94 m, tillsammans med 33% minskning av aktiva enheter, ned från 375 000 till 250 000.

Dessutom minskade den överförda volymen i USD som reglerades via Bitcoin-nätverket med 65% under de senaste två veckorna. Som andra mätvärden liknar den här björnmarknaden 2017, noterade Glassnode när den avvecklade volymen på kedjan sjönk med 80% på tre månader.

Ethereum USD-överförd volym minskade med över 60% under de senaste två veckorna, jämfört med 2018 -95%.

Nedgången i kedjeaktiviteten har också lett till en signifikant minskning av nätavgifterna för båda blockkedjorna och har återgått till mitten av 2020-nivåerna, säger Glassnode. Igår var Bitcoin median transaktionsavgift 1,72 USD, medan Ethereums 2,3 USD per BitInfoCharts.com.

När det gäller leveransdynamik såldes endast 22% av alla BTC som förvärvats under de senaste 14 månaderna.

“744 000 BTC som drogs tillbaka till kylförvaring (eller motsvarande) under de senaste 14 månaderna, 78% av dem har förblivit outnyttjade trots den senaste tidens volatilitet”, säger analytikerna.

Avmattningen är inte begränsad till BTC och ETH, eftersom ”den sammanlagda on-chain-aktiviteten som on-chain-överföringar och USD-värderade för Compound (COMP), Aave (AAVE), Uniswap (UNI) och yearn.finance (YFI) protokoll har också sjunkit avsevärt, konstaterade Glassnode.

Dessutom har ETH överträffat BTC-volymen på de flesta större börser. Emellertid per crypto intelligence-företag Myntstatistik, BTC leder fortfarande på Chicago Mercantile Exchange (CME), en föredragen destination för institutionella investerare.

“CME introducerade bara ETH-futures i februari men de har fått fart sedan dess. Även om det verkar som om investerare handlar på börser som Binance och Coinbase har gynnat ETH under den senaste månaden verkar det som att institutionella investerare fortfarande gynnar BTC, “sa Coin Metrics i sin senaste rapport idag.

Under tiden genomförde en nyligen genomförd undersökning av Goldman Sachs föreslog att institutionella investerare inte är intresserade av att investera i bitcoin.

Under två CIO (Chief Information Officer) rundabordsmöten, där 25 CIO deltog, visade undersökningen att deras minst favoritinvestering var bitcoin. 35% av de tillfrågade sa att BTC var deras minst favorit, följt av nya börsintroduktioner med 25% och betygsatt känslighet med 20%.

Förutom, amerikanska bankenDen globala fondförvaltarundersökningen visade att 43% av de tillfrågade investerarna sa att lång bitcoin var den mest trånga handeln i maj.

14:14 UTC handlas BTC till 32 412 USD, efter att det föll nästan 11% på en dag och nästan 14% på en vecka. ETH sjönk över 13% på en dag och nästan 11% på en vecka till det nuvarande priset på 2 418 USD.
____

Läs mer:
– Bitcoin måste “vända fartyget” som Ethereum i uppåtgående redan
– Guld har sin månad medan Bitcoin sitter fast i en “Digital koppar” -fas

– MicroStrategy erbjuder USD 400 miljoner Bitcoin Market Test
– Weeks Of Sideways Trading Ahead as Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers

– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD
– Från spekulation till fördelning: kryptomarknader som ser en paradigmskifte

– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
– ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det också’ – Arthur HayesSource link