Kryptomarknadssentimentet fortsätter att tappa; Bitcoin vinner vecka, Ethereum regerar

Av | maj 31, 2021


Kryptomarknadssentimentet fortsätter att tappa;  Bitcoin vinner vecka, Ethereum regerar 101
Källa: iStock / Koonsiri Boonnak

Kanske inte förvånande, med tanke på det senaste röda som färgade marknaderna, minskade kryptomarknadssentimentet igen – men nu är det nära att sjunka under poängen 5, där vi inte har sett det på ett tag. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt är nu 5,03 jämfört med 5,49 sett förra veckan, enligt kryptomarknadsanalyswebbplatsen Omenics. Dessutom tappade alla mynt från den positiva zonen.

Hela listan över de tio stora mynten har blivit röd – spara för ett mynt, vilket som standard är vår veckas vinnare. Bitcoin (BTC) sentscore har ökat med 3% under de senaste sju dagarna efter två på varandra följande droppar.

På den mycket längre röda sidan av myntet sågs den högsta nedgången, den nästan 13% och den enda dubbelsiffriga, av XRP. Polkadot (DOT) och cardano (ADA) följer det med 9,5% respektive 9%. Det lägsta fallet är eter (ETH), mindre än 1%.

Bitcoins uppgång var dock inte tillräckligt för att skjuta sin sentscore tillbaka till toppen, eftersom ethereum fortfarande håller den platsen – även om den också nu är utanför den positiva zonen. ETHs sentscore är 5,9, jämfört med BTCs 5,6.

Tether (USDT) och uniswap (UNI) har 5,2 vardera, medan cardano och polkadot ligger på 5,1. De återstående mynten har alla poäng under 5, varav det lägsta är binance-mynt (BNB) och XRP: s 4. Det ger USD-mynt (USDC) och chainlink (LINK), båda nästan 5.

Det fanns ett par förändringar på listan ännu en gång den här veckan: den här gången är litecoin (LTC) och tron ​​(TRX) ute, ersatta av USDC och DOT.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Kryptomarknadssentimentet fortsätter att tappa;  Bitcoin vinner vecka, Ethereum regerar 102
Källa: Omenics, 8:43 UTC

Den dagliga situationen har fortsatt att förvärras. Den 24-timmars sentcore för de 10 bästa mynten tog ytterligare ett steg ner och ligger för närvarande på 4,79 jämfört med 4,96 som registrerades förra måndagen. Två mynt har sett deras poäng öka den senaste dagen, dessa är BNB och ADA, steg upp med 3%, 2% respektive 0,3% medan USDC nästan oförändrat. Resten av listan är nere, mellan DOT: s 9% och nästan 2% registrerade av både BTC och XRP. Ethereum leder fortfarande listan, med poängen 5,8, men jämfört med förra måndagen är bitcoin nu upp från 5,1 till 5,6. USDC är det enda andra myntet med en poäng över 5 (5.1), medan resten sitter i intervallet 4.1 (tether) – 4.9 (uniswap).

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Kryptomarknadssentimentet fortsätter att tappa;  Bitcoin vinner vecka, Ethereum regerar 103
Källa: Omenics

Men Omenics betygsätter 25 andra mynt förutom topp 10. Under den senaste veckan har alla utom en enda gått ner. Den enda sentscore som knappt går upp är REN, med 0,3%. Samtidigt är den största nedgången 22% sett av AAVEs sentscore, och den lägsta är QTUMs 2%. En betydande förändring jämfört med förra veckan är att inte ett enda mynt nu finns inom den positiva zonen – vilket innebär att hela listan med 35 mynt nu befinner sig i det neutrala territoriet. Endast åtta mynt bland de 25 har nu poäng över 5, det högsta är algorand (ALGO): s 5,6. Majoritetens sentscores är därför under poängen 5, och nu, efter flera veckor, har vi ett mynt i den negativa zonen igen – 0x (ZRX) ligger nu på 3,5.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar ett allmänt perspektiv för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link