Kryptomarknadssentimentet förblir positivt, tether droppar

Av | februari 22, 2021


Crypto Market Sentiment är fortfarande positivt, Tether Drops 101
Källa: Adobe / boscorelli

Den här veckan förblir det genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentet (sentscore) för tio stora mynt positivt på 6,25 av 10, men det är något lägre jämfört med föregående veckas 6,43, enligt kryptomarknadsanalyswebbplatsen Omenics data.

Den bästa kryptovalutan – bitcoin (BTC) är fortfarande det enda myntet med ett mycket positivt poäng på marknaden 7,7. Det följs av eterum (ETH), som förblir positivt med en poäng på 7. Tether’s (USDT) marknadssentiment störtade med över 15% – från 5,4 till 4,5, eftersom det är det enda stora cap-myntet som närmar sig en något negativ sentimentzon . Alla andra topp 10-mynt får en något positiv poäng över 6, förutom binance-mynt (BNB), som förblir i en neutral zon trots en fantastisk vecka när det gäller prisuppskattning.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

På tal om de dagliga sentimentrörelserna bland de 10 stora tillgångarna har USDT gjort den största förbättringen, som har ökat till 4,7 – en nettoförbättring på 7,4%. Under det senaste dygnet har BTC-marknadsuppfattningen gått upp till 7,9 men har minskat något sedan dess.

Utanför de tio mynten upplevdes den största ökningen varje vecka av yearn.finance (YFI) och Crypto.com Coin (CRO), som båda klättrade mer än 10% och nådde 6,1 av 10. När det gäller nedgång i känslor , inget mynt överträffade Tether: s 15% -nedgång, eftersom dess närmaste utmanare var Aave (AAVE) med en 8-dagars glidande 7-dagars minskning som förde tillbaka till neutralzonen. Sentimentmässigt förblir de övre altcoinsna Nano (NANO) med 6,8, Algorand (ALGO) med 6,5, Cosmos (ATOM) med 6,5 och Uniswap (UNI) med en sentscore på 6,4. Ingen av de 36 kryptotillgångarna som mäts av Omenics befinner sig i zonen med negativt sentiment.

___

* – Metod:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, viraltrender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 36 kryptovalutor.Source link