Kryptomarknadssentiment oförändrat; BNB överträffar sina kamrater

Av | mars 22, 2021


Crypto Market Sentiment oförändrad;  BNB överträffar sina kamrater 101
Källa: Adobe / boscorelli

Efter att ha närmat sig den positiva zonen förra veckan stannade marknadsuppfattningen i sina spår verkar det – rör sig inte på något sätt. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt förblev 5,91 – exakt där det var för en vecka sedan, vilket visas av uppgifterna från kryptomarknadsanalyswebbplats Omenics.

Situationen 4: 6 fortsätter också denna vecka, med mynten som växlar mellan rött och grönt. Vi har fyra gröna mynt den här gången, med binance-mynt (BNB) högst upp. Dess sentscore är den enda som steg med en tvåsiffrig procentsats, 13,7%. Det följs av XRP, cardano (ADA) och tether (USDT), i den ordningen.

Samtidigt är polkadot (DOT) den enda som fortfarande är i rött sedan förra veckan, och den gick den här gången med de två största mynten, bitcoin (BTC) och ethereum (ETH), liksom de återstående större, uniswap ( UNI), litecoin (LTC) och chainlink (LINK). Den sista är myntet vars sentscore sjönk mest under den senaste veckan, -8%. Jämfört med detta sjönk ETH: s poäng mindre än 1%.

BTC, ETH, UNI och DOT förblir i den positiva zonen, även om alla deras sentscores har sjunkit. Medan BTC leder som det enda myntet med en poäng över 7, ligger ETH nära den zonen, medan de andra två föll till 6,1 från 6,4 respektive 6,2. Med det sagt är BNB och ADA nu på väg mot en positiv zon, förstärkt av deras senaste ökning.

Eftersom XRP nu har en poäng över 5 är USDT den enda kvar med en sentscore under denna zon trots att den ökade den här veckan.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Kryptomarknadssentiment oförändrat;  BNB överträffar sina kamrater 102
Källa: Omenics, 13:25 UTC

Den 24-timmars sentscore för de 10 stora mynten minskade mindre jämfört med förra måndagen: från 5,82 till 5,78 och satt därmed ganska nära poängen för två veckor sedan. Tether är det enda myntet vars sentscore är uppe idag, och betydligt så: 9,5% till poängen 5,6, slutligen in i 5-6 zonen. Litecoin var inte så lycklig, eftersom dess 13% -fall – det högsta på listan – pressade det under poängen 5. Samtidigt gick ADA med de nämnda fyra i den positiva zonen, medan BTC sitter vid 7 och riskerar att falla under den för första gången på ett tag.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment oförändrad;  BNB överträffar sina kamrater 103
Källa: Omenics

Utanför topp 10 är det mycket mer blandad väska när det gäller de återstående 26 mynt som rankats av Omenics. 13, eller hälften, har sett sina sentscores öka under den senaste veckan, med 6,3 som den högsta poängen bland dem, mottagna av EOS och NEO vardera. Bland den andra halvan har dropparna varit större, med två mynt som står mot halsen när det gäller de högsta procentsatserna: NEM (XEM) med -13% och sammansatt (COMP) med -13%. NEMs droppe pressade den under betyget 5, nu är det enda myntet där. Fem mynt är i den positiva zonen, samma antal som förra veckan, men med en förändring i mynt: medan algorand (ALGO) och vechain (VRT) kvarstår, har de nu sällskap av kosmos (ATOM), monero (XMR), och tron ​​(TRX).

____

* – Metod:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 36 kryptovalutor.Source link