Kryptomarknadssentiment närmare den negativa zonen; XRP är veckans vinnare

Av | juni 21, 2021


Kryptomarknadssentiment närmare den negativa zonen;  XRP är veckans vinnare 101
Källa: iStock / Koonsiri Boonnak

Kryptomarknaden går inte särskilt bra, och inte heller marknadsstämningen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt gled ännu en gång, den här gången från förra veckans 5 till den här veckans 4,89 – det närmaste det har varit den negativa zonen på månader, enligt tjänsten för analys av marknadssentiment. Omenics. Det finns inga fler mynt i den positiva zonen, och majoriteten har nu sentscores under 5.

Bitcoin (BTC) är tillbaka i täten när det kommer till den högsta sentspoängen bland topp 10 på Omenics-listan, med en poäng på 5,9, vilket driver ethereum (ETH) till andra plats. Dessutom ligger BTC på andra plats bland veckans vinnare, efter att ha ökat med 3,5% under de senaste sju dagarna. I synnerhet kom dock denna förbättring före den senaste omgången i Kinas hårdvaror mot kryptoindustrin, inklusive Bitcoin gruvarbetare.

Under tiden är vinnaren nummer ett XRP, vars poäng steg nästan 4%. Två andra gröna mynt är binance mynt (BNB), vilket är upp 2%, medan litecoin (LTC) är nästan oförändrad.

Medan polkadot (DOT) förblev oförändrat också, har de återstående fem mynten alla sett en nedgång i sina respektive poäng. Den högsta bland dessa är tether (USDT) 11%. Den andra platsen tas med USD-mynt (USDC) nästan 9%. Medan ethereum och cardano (ADA) sjönk cirka 5%, minskade uniswap (UNI) sentscore minst bland de fem, 0,6%

Och även om XRP är veckans vinnare, har den näst lägsta sentscore på denna lista, 4,4, med ett annat grönt mynt, LTC, med det lägsta, på 4,3. Fyra andra mynt har poäng under 5, vilket närmar sig den negativa zonen – några mer än de andra, medan fyra mynt har poäng mellan ADA: s 5 och BTC: s 5.9.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Kryptomarknadssentiment närmare den negativa zonen;  XRP är veckans vinnare 102
Källa: Omenics, 10:41 UTC

De senaste 24 timmarna presenterar en tydligare bild av hur aggregeringen kan ha påverkat marknadssentimentet. Den totala sentecore för de 10 mynten är nere igen och till 4,53, jämfört med förra måndagens 4,79. Alla mynt utom tre är röda. De tre är USDC, som såg en betydande ökning på nästan 13%, liksom LTC och UNI med stigningar på 2% respektive 1,6%. Den största nedgången är DOT: s 11%, följt av BTC: s nästan 9%, och den lägsta är ADA: s 2% och ETH: s 2%. Alla mynt utom ett ligger under sentscore på 5 – inklusive BTC (4.9). ETH har den högsta poängen på 5,4, medan den lägsta är BNB: s 4, vilket sätter den på gränsen till den negativa zonen.

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Kryptomarknadssentiment närmare den negativa zonen;  XRP är veckans vinnare 103
Källa: Omenics

Förutom dessa 10 spårar Omenics 25 andra mynt, och majoriteten av dessa är också röda. Under den senaste veckan såg bara sex av dem att deras sentscores ökade, den högsta var 0x (ZRX) 8% och de lägsta tezos (XTZ) 2%. Under tiden varierar dropparna mellan vechain (VET) 12% och RENs 1%. Zcash (ZEC) är oförändrad. Inget mynt är i den positiva zonen, fem har sentscores över 5 med algorand (ALGO) s 5.8 som leder listan, och tre (en mer än förra veckan) är i den negativa zonen: QTUM, OMG och ontologi (ONT) .

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala sociala medieinlägg till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de 2 sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link