Kryptomarknadssentiment igen, ChainLink får tronen

Av | april 12, 2021


Crypto Market Sentiment Up Again, ChainLink Gets the Throne 101
Källa: iStock / xijian

Under veckan bakom oss fortsatte marknadssentimentet att klättra uppåt, om än i små steg, men nådde också ett sällan sett antal enskilda mynt i den positiva zonen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt ligger på 6,27, en ökning från 6,03 som registrerades förra veckan, och följaktligen flyttade bara en liten skopa till den positiva zonen, enligt kryptomarknadsanalyswebbplatsen. Omenics.

En sak som omedelbart märks är allt grönska på listan. För det första finns det åtta mynt i den positiva zonen bland topp 10, något som inte ses särskilt ofta. Bitcoin (BTC) leder fortfarande med en poäng på 7,5, medan ethereum (ETH) åter gick in i det 7 territoriet.

Bland de två mynt som ligger under den positiva poängen 6 är XRP nära den, medan tether (USDT) fortfarande är det enda myntet under poängen 5.

Dessutom, som förra veckan, har majoriteten av myntens poäng gått upp, med bara två mynt i rött, men olika den här gången: bitcoin och tether sjönk 0,3% respektive 1%.

Övriga sentscores har alla gått upp, med chainlink (LINK) som tar ledningen och har ökat med 13,6%. Polkadot (DOT) och uniwsap (UNI) såg också tvåsiffriga ökningar på 10%. Dessa följs av litecoin (LTC) 7,5%. Ethereum ligger på den avlägsna femte platsen, med en ökning till sin poäng på 3%. Och medan binance-myntet (BNB) steg 1,6%, ökade poängen för cardano (ADA) och XRP mindre än 1%.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Up Again, ChainLink Gets the Throne 102
Källa: Omenics, 12:09 UTC

Under det senaste dygnet har sentscore ökat från 6,25 förra måndagen till 6,3 idag. Hälften av topp 10-listan är grön, inklusive BTC, där UNI stiger mest (2,6%) och USDT minst (0,2%). På motsatt sida står de röda mynten, inklusive ETH, där DOT tappar mest (4,4%) och BNB och XRP minst (båda 0,3%). Under tiden är åtta mynt i den positiva zonen, två fler än förra måndagen. XRP är ännu närmare den här zonen, med en poäng på 5,9, men tjuders poäng är ännu lägre än dess 7-dagars motsvarighet och står på 4,7.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment Up Again, ChainLink Gets the Throne 103
Källa: Omenics

Nu, om vi observerar de 25 mynten utanför topp 10, som också rankas av Omenics, ser vi en till stor del grön bild under den senaste veckan. Sentscores på bara sju har sjunkit, vilket ändå är mer än förra veckan. Bland dessa sjönk monero (XMR) mest med 4,7%, och det följs tätt av crypto.com (CRO): s 4,2% och USD-mynt (USDC) 4,1%. När det gäller de största ökningarna är synthetix (SNX) högst upp med en 15,5% ökning som ledde den rakt in i den positiva zonen. Förening (COMP) med en 11% ökning av poängen ligger på andra plats och ligger också i den positiva zonen. På tal om det, elva mynt finns i denna zon nu, med algorand (ALGO) som har högsta sentscore bland dem, 6.7. Annars är den lägsta poängen NEM (XEM): s 5.1, som tack vare sin ökning lämnade zonen 4-4.9 där den hade varit den enda bosatta förra veckan.

____

* – Metod:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, viraltrender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptovalutor.Source link