Kryptomarknadssentiment ändrar riktning när Bitcoin förbättras

Av | juli 26, 2021


Crypto Market Sentiment ändrar riktning när Bitcoin förbättras 101
Källa: iStock / primeimages

Efter att marknadssentimentet såg en anmärkningsvärd nedgång för en vecka sedan börjar den nu röra sig i motsatt riktning. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt är upp till 4,88, jämfört med 4,7 som registrerades för en vecka sedan, enligt uppgifterna från analystjänsten för marknadsstämning Omenics. Och även om inget mynt lyckades komma tillbaka till den positiva zonen, blev man ganska nära den här veckan: bitcoin (BTC).

Jämfört med den helt röda bilden för en vecka sedan, under de senaste sju dagarna, avslutade bara ett mynt veckan i rött: USD-mynt (USDC) föll 2,5%.

Alla andra har sett en ökning av respektive poäng, med tether (USDT) som leder listan överlägset. Dess sentscore ökade med 14%, medan den andra placerade polkadot (DOT) ökade med 5%.

Två andra mynt som är ganska nära DOTs uppgång är bitcoin och ethereum (ETH), som båda ökade med cirka 5%. Medan binance-mynt (BNB), XRP och uniswap (UNI) ökade med mer än 1%, steg litecoin (LTC) och cardano (ADA) med mindre än 1%.

Speciellt tre mynt – jämfört med förra veckans två – har poäng över 5, med bitcoins 5,9 som leder listan. Denna veckas stigningar har också dragit mynt som hade varit nära den negativa zonen högre inom intervallet 4-4,9.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Kryptomarknadssentiment ändrar riktning när Bitcoin förbättras 102
Källa: Omenics, 11:45 UTC

Bara under de senaste 24 timmarna ser bilden ännu grönare ut. Jämfört med förra måndagens totala 24-timmarspoäng för de 10 bästa mynten på 4,65, idag hittar vi det på 5,39. Inte bara det, men tre mynt är i den positiva zonen nu – samma tre ovan nämnda mynt med 7-dagars poäng över 5: bitcoin leder med 6,8, eterum följer med 6,4, och tether ligger på 6. Tre till har poäng av 5 och högre – ADA, UNI och DOT, medan resten sitter i intervallet 4.5-4.9. Endast USDC med -6% och UNI med -1% är nere, medan poängen för resten ökade upp till 7% (DOT).

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Kryptomarknadssentiment ändrar riktning när Bitcoin förbättras 103
Källa: Omenics

Slutligen, när det gäller de återstående 25 mynten bortom topp 10-listan, har majoriteten – även om en liten – sett en nedgång i sina sentscores. Tolv har gått upp och tretton är nere under den senaste veckan. Chainlink (LINK) noterade den högsta ökningen i sin sentscore, på 15%. Det följs av NEO: s 13%, medan WAVES, QTUM och zcash (ZEC) steg 11% -12%. De andra har ensiffriga ökningar, varav den minsta är tron ​​(TRX) 2%. När det gäller dropparna är den största 13% av synthetix-nätverkstoken (SNX) och den minsta är 2% av tezos (XTZ). Det finns inga mynt i den positiva zonen den här veckan heller, medan sex (en för mindre än en vecka sedan) har poäng över 5. Dessutom är den högsta poängen på denna lista relativt låg – åtminstone lägre än vad vi har sett under tidigare veckor: det är 5,3 av förening (COMP). Men när det gäller den negativa zonen har den bara en invånare kvar (också en mindre än förra veckan), OMG med 3,9.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de 2 sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link