Kryptomarknader som ser en paradigmskifte

Av | juni 1, 2021


Från spekulation till fördelning: kryptomarknader som ser en paradigmskifte 101
Källa: Adobe / Worawut

Det finns ett paradigmskifte från ren spekulation till taktisk allokering på kryptomarknaden eftersom investerare är låsta i en ackumuleringsfas och håller sina positioner med en medellång till lång sikt, enligt det digitala investeringsföretaget. CoinShares.

“Denna trend framhävs också av mängden mynt som finns kvar på börserna, ett värde som upplever en accelererande nedåtgående trend”, säger Jean-Marie Mognetti, VD för företaget, i företagets årsrapport för 2020.

Han hävdade att trenden kan observeras inte bara i de globala medierna utan också på blockchain själv, “där dess oföränderlighet är mycket praktiskt”, eftersom UTXO-analys (oförbrukad transaktionsoutput) möjliggör kartläggning av mognaden av den globala myntförsörjningen. .

I år är “investerarlandskapet mycket annorlunda med en blandning av finansiella tjänsteföretag för att komma ikapp med tillväxten av det digitala tillgångsekosystemet och andra företag som utforskar exponering av digitala tillgångar som svar på monetär inflation”, sade VD och noterade att den tidigare tjurmarknadscykeln, 2017, leddes först och främst av investerare i detaljhandeln.

Per Mognetti skickar marknaden “några intressanta indikationer” på att digitala tillgångar befinner sig i de tidiga faserna av en 12-24 månaders tjurmarknadscykel, i sig en del av en större, längre supercykel med flera decennier.

För 2020 förutsäger företagets VD två stora trender:

  • den “stora uppvaknandet” från globala investerare och företagskassörer till rollen som digitala tillgångar i en portfölj;
  • en “mer avantgardistisk” trend som visar höga alfageneratorsatsningar vid kanten av innovation (decentraliserad finansiering (DeFi), icke-fungibla tokens (NFT), Web3.0, marknader för identitet och förutsägelse).

CoinShares sa också att deras totala totalresultat fördubblades förra året och uppgick till 18,4 miljoner GBP (26 miljoner USD), medan bolagets totala tillgångar uppgick till 1,96 miljarder GBP, vilket visar en ökning med cirka 290% under året.

Under tiden verkar Mognettis påståenden stödjas av de senaste tillgängliga uppgifterna som publicerats av on-chain market intelligence-leverantören Glassnod. Analysen erbjuder några observationer relaterade till det senaste bitcoin-priset (BTC) och undersöker ASOL-genomsnittet för genomsnittlig förbrukad produktion som ger insikt i genomsnittsåldern för alla UTXO-enheter som spenderas på en viss dag.

Vad det fann är att ASOL “sjönk dramatiskt” under den senaste försäljningen och tillbaka till nivåer under BTC-ackumuleringsområdet mellan 50 000 USD och 60 000 USD. “Detta indikerar [that long-term holders] inte panik sälja och kapitulera och istället främst HODLed genom dip, “enligt analytiker.

“Som framgår av ASOL har den totala mängden livslängd som spenderats faktiskt sjunkit på eller under 2020-nivåerna före tjurmarknaden. Detta bekräftar att gamla mynt håller fast i sin stack och att majoriteten av utgifterna är av innehavare av relativt unga mynt. Vad dessa tre mätvärden indikerar är att äldre händer inte rusar för utgången, “sa de.

En liknande slutsats nåddes förra veckan av Phillip Gradwell, chefsekonom på analys- och underrättelsesföretaget Chainalysis, som sa att åtminstone 3,2 miljarder USD i bitcoin såldes under försäljningen, vilket utgjorde den största en-veckas USD-förlusten genom tiderna. Nästan hela denna förlust uppstod av bitcoin som innehades mellan 4 och 13 veckor innan den skickades, vilket innebär att de flesta av säljarna var nyligen investerare.

14:17 UTC handlar BTC till 37 077 USD och ökar med nästan 2% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till mindre än 4%. Priset sjunker med mindre än 36% på en månad och är fortfarande upp med 293% på ett år.

____

Läs mer:
– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Varför Bitcoin gillar en svår miljö

– Flash Crash Post-Mortem: Overleveraged Crypto Gamblers gjorde det igen
– Myntlopp: de bästa vinnarna / förlorarna i maj; BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10Source link