Kryptodiversifieringsskyltar, utbyter säkra bankavtal + fler nyheter

Av | juli 12, 2021


Kryptodiversifieringsskyltar, utbyter säkra bankavtal + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Franz Pfluegl

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Investeringar nyheter

 • Förra veckan var den tystaste handelsveckan sedan oktober 2020, eftersom investeringar i digitala tillgångar såg mindre utflöden, totalt 4 miljoner USD, och ledda av bitcoin (BTC) per CoinShares data. “Även om inflödena förblir relativt små i jämförelse med bitcoin och ethereum (ETH), innebär uppgifterna att investerare i allt högre grad vill diversifiera sina innehav av digitala tillgångar”, säger deras rapport och tillägger att de nordamerikanska leverantörerna de senaste veckorna ser konsekvent BTC-inflöde, medan européer har fortsatt att se utflöden.

  Kryptodiversifieringsskyltar, utbyter säkra bankavtal + fler nyheter 102
  MTD – månad till datum; YTD – hittills; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Företaget för finansiella tjänster Capital International investerade mer än en halv miljard dollar i business intelligence-företag MicroStrategy enligt en arkivering till US Securities and Exchange Commission.

Utbyter nyheter

 • Tre sydkoreanska banker har beslutat att förlänga landets “stora fyra” kryptobörser med riktiga bankkontrakt till den 24 september, dagen då fristen för valutabestämmelser som ska slutföras officiellt, enligt nyhetsbyrån Yonhap och media NoCut News. Upbit, Bithumb, Coinone och Korbit hoppades kunna förnya sina befintliga sexmånadersavtal med bankerna (Shinhan, NongHyup och K-Bank) möjligen redan denna månad. Men det verkar som om bankerna i stället har beslutat att skjuta upp sina beslut om förnyelse av kontrakt till sista möjliga ögonblick, eftersom regleringslandskapet fortsätter att förändras.
 • UK-huvudkontor leverantör av betalningslösningar Clear Junction bekräftat att det inte längre kommer att underlätta betalningar relaterade till Binance på grund av Financial Conduct AuthorityMeddelande nyligen att börsen inte får utföra någon reglerad verksamhet i Storbritannien. “Vi har beslutat att stänga av både GBP- och EUR-betalningar och kommer inte längre att underlätta insättningar eller uttag till förmån för eller på uppdrag av kryptohandelsplattformen”, säger företaget.
 • De USA: s federala domstol har permanent förbjudit handelsplattform PaxForex från handel, uppmaning och registrering samt att kräva att svaranden betalar en civil penningstraff på 374 864 USD, enligt Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Börsen anklagades för att delta i olagliga transaktioner utanför ETH, litecoin (LTC) och BTC, förutom ädelmetaller och utländsk valuta, med detaljhandelskunder på en hävstångsmarginal eller finansierad basis.

CBDCs nyheter

 • Den ukrainska centralbanken har uttalat sig om sina framsteg med centralbankens digitala valuta (CBDC). De Ukrainas nationella bank (NBU) uppgav att de hade slutfört en undersökning av intressenter som syftade till att avgöra vilken CBDC-modell den skulle bedriva och tillade att den var “före större delen av resten av världen” i sina digitala fiatplaner. NBU-undersökningen visade att de flesta respondenter gynnade utvecklingen av en e-hryvnian som “potentiellt skulle kunna användas för att göra icke-kontantbetalningar i detaljhandeln” – inklusive finansiella överföringar mellan privatpersoner samt e-handelstransaktioner.
 • Den första biträdande guvernören i Bank of Ghana (BoG), Maxwell Opoku-Afari, har sagt att centralbanken befinner sig i de avancerade stadierna av pilotprojekt för en digital valuta, och att spärra oförutsedda omständigheter bör den testas från september i år, enligt Modern Ghana.

Antagande nyheter

 • Sydkoreanska bankkoncernen Woori Financial Group kommer att inrätta ett joint venture för digital tillgångsförvaring (JV) med leverantören av kryptolösningar Coinplug Inc., enligt Korea Economic Daily. Med hänvisning till namngivna källor tillade de att JV kommer att införlivas tidigast nästa vecka.
 • En gigantisk 100-karats diamant såldes för mer än 12,2 miljoner USD i en ospecificerad kryptoasset på auktionshuset Sotheby’s, enligt New York Post. Diamanten uppskattades tidigare vara mellan 10 miljoner USD och 15 miljoner USD och auktionshuset uppgav att de accepterade både BTC och ETH som betalningsalternativ.

Altcoins nyheter

 • Charles Hoskinson, grundaren av Cardano (ADA) och grundare av Ethereum, har gått med i styrelsen för ETC-kooperativ, den enhet som har till uppgift att utveckla och utveckla Ethereum Classic (ETC) -protokollet. Han ansluter sig till styrelsens ordförande Craig Salm, liksom Barry Silbert, Cody Burns, Elaine Ou och Roy Zou i denna position.

NFTs nyheter

 • En icke-fungibel token (NFT) Meebits såldes på Öppet hav marknadsplats för 1 000 ETH (2,1 miljoner USD). Detta gjorde det till den dyraste NFT i Meebits-samlingen.
 • Italiens fotbollslandskapten Giorgio Chiellini har lanserat en NFT-samling, exklusivt på Blockasset, Rapporterade Football Italia. NFT: erna speglar Italien och Juventus-kaptenens “gladiatoranda”, med chansen att träffa honom och få en matchsliten tröja av honom från UEFA EURO 2020, heter det.

Gruvnyheter

 • Mawson Infrastructure Group, en australisk leverantör av digital infrastruktur, sa att det har ökat sitt ägande i Luna torg från 50% till 90%, medan de återstående 10% är föremål för prestationshinder. Detta förvärv “cementerar Mawsons ägande av denna högkvalitativa webbhotell och egenutvecklade bitcoinbrytningsanläggning i Georgia, USA”, sa företaget utan att ge några andra detaljer om affären.
 • Polisen i Vinnytsia, i västra-centrala Ukraina, säger att de har grävt ut en stor olaglig gruvdrift som använde spelkonsoler i stor utsträckning. De ukrainska säkerhetstjänsterna sa att de hittade en anläggning i staden utrustad med 50 processorer, ett antal bärbara datorer, 500 grafikkort och 3 800 PlayStation 4-konsoler, som alla konfiskerades i en större razzia. Gruvarbetarna hade startat butik i ett övergett lager, men officerare tror att gruvarbetarna använde el från det lokala nätet för att driva sin verksamhet. Ett antal gripanden har gjorts och ärenden har redan skickats till åklagare.

__
(Uppdaterad kl 16:33 UTC med ett meddelande från Clear Junction.)Source link